Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Specialiųjų poreikių vaikams – „Žalgirio“ futbolininkų dėmesys

Trečiadienio rytą Vilniaus „Vilties“ ir „Atgajos“ specialiųjų poreikių moksleiviai bei „Rūtos“ darželio vaikai įsimins ilgam. Žaisti futbolą ir sportuoti jiems padėjo Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai.
Futbolininkai aplankė vaikus
Futbolininkai aplankė vaikus / S.Čirbos/LFF.lt nuotr.

Futbolo šventę sostinės „Sportimos“ manieže organizavo Lietuvos futbolo federacija (LFF) kartu su VMFD „Žalgirio“ ekipa.

Vilniaus komandos žaidėjai pasidalinę globojo skirtingas vaikų grupes ir mokė atlikti įvairiausias užduotis – perdavinėjo kamuolį, spardė į vartus, taip pat traukė virvę, piešė ir šokinėjo ant guminių kamuolių.

Rungčių kulminacija tapo virvės traukimas – jame susigrūmė 50 vaikų su auklėtojais prieš 20 žalgiriečių. Įnirtingas virvės traukimas tęsėsi iki tol, kol staiga į varžovų frontą perbėgo keli futbolininkai. Su jų pagalba vaikai nugalėjo.

„Šią idėją pasiūlė Vilniaus lopšelis-darželis „Rūta“ ir jo auklėtoja Kristina Surdokaitė. Šis darželis – ilgametis mūsų projekto „Futboliukas“ dalyvis, - pasakojo vienas renginio organizatorių, LFF narės Masinio futbolo asociacijos direktorius Vaidotas Rastenis. – Pagrindinis renginio tikslas – padėti tiems, kam to labiausiai reikia. Džiugu, kad prie to prisidėjo ir „Žalgirio“ klubas.“


Jo teigimu, šis projektas ne vienkartinis. „Žalgiris“ šiuos vaikus į savo renginius planuoja kviestis į ateityje, o specialiųjų poreikių mokyklos visuomet turi daugiau galimybių dalyvauti masinio futbolo projektuose.

„Vaikai – mūsų ateitis, todėl mums yra didelė garbė ir džiaugsmas, kad jie nori pabūti kartu su žalgiriečiais Jų šypsenos, krykštavimas, dėmesys žaidėjams suteikia tik dar daugiau jėgų, - kalbėjo „Žalgirio vadovė Vilma Venslovaitienė. - Tai mus skatina tobulėti ir siekti čempionų titulo. Tokiomis akimirkomis suprantame, kad esame reikalingi.“

Gražią akciją pabaigė balionų fejerverkas, sveikinimo kalbos ir dovanos. Vilniaus „Vilties“ specialioji mokykla–daugiafunkcinis centras ir Vilniaus „Atgajos“ specialioji mokykla namo parsivežė ne tik žaliai baltus marškinėlius su „Žalgirio“ komandos parašais ir dovanas nuo Vilniaus miesto savivaldybės.

LFF vaikams dovanojo inventorių, kurį jie galės panaudoti sportavimui savo įstaigoje: surenkamus vartus, kamuolių, bokštelių, aikštės žymėjimo ženklų, skirtukų, marškinėlių.

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius