-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sport1“ vėl skundžiasi – šįkart Lietuvos futbolo federacija

„Sport1“ televizija penktadienį dar kartą kreipėsi į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją, Lietuvos žurnalistų sąjungą, Lietuvos sporto žurnalistų federaciją bei kitas institucijas prašydama padėti apginti „Sport1“ žurnalistų teisę laisvai rinkti ir skleisti informaciją apie Lietuvos sportą.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / Photos.com nuotr.

Kaip rašoma „Sport1“ televizijos pranešime, institucijos buvo informuotos apie grasinimus, su kuriais susidūrė sporto televizijos „Sport1“ žurnalistai, atlikdami savo tiesioginį darbą ir visuomeninę pareigą, nušviesdami pagrindinius Lietuvos sporto įvykius.

„Sport1“ televizija šį kartą skundžiasi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) veiksmais.

Priminsime, jog spalio viduryje „Sport1“ televizija į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją kreipėsi dėl Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininko Jono Vainausko draudimo komandos krepšininkams bendrauti su „Sport1“ žurnalistais.

„Sport1“ kreipimasis dėl LFF:

Norėtume informuoti jūsų instituciją apie grasinimus, su kuriais susidūrė sporto televizijos „Sport1“ žurnalistai, atlikdami savo tiesioginį darbą ir visuomeninę pareigą, nušviesdami pagrindinius Lietuvos sporto įvykius.

Lietuvos futbolo federaciją ir kai kuriuos šalies futbolo klubus nuolat lydi nesusipratimų, skandalų ir įtarimų korupcija šleifas. „Sport1“ televizija ne kartą savo reportažuose gvildeno Lietuvos futbolo problemas. Televizijos žurnalistų principingumas kelia futbolo valdininkų įniršį - „Sport1“ televizijos žurnalistui Aurimui Budraičiui, atvykusiam į LFF spaudos konferenciją, LFF funkcionierius R.Tautkus atvirai grasino „sumalti snukį“; su žurnaliste N. Kolkaite, atvykusia į LFF būstinę sužinoti LFF vadovų pozicijos dėl galimo futbolo klubo „Ekranas“ ryšio su neteisėtomis lažybomis, demonstratyviai nebuvo bendraujama; spaudimą po kritinio reportažo patyrė „Sport1“ žurnalistas, turėjęs skubiai išvykti iš futbolo rungtynių Lietuva - Škotija.
 
Mūsų nuomone, tokie Lietuvos futbolo federacijos funkcionierių veiksmai pažeidžia LR Visuomenės informavimo įstatymą, riboja Lietuvos Konstitucijoje įtvirtintą žurnalistų teisę nevaržomai rinkti ir skleisti informaciją, nebijoti dėl savo sveikatos ir gyvybės, paviešinus informaciją apie galimus nusižengimus ar korupciją. 
   
Prašome padėti apginti „Sport1“ žurnalistų teisę rinkti ir skleisti informaciją apie Lietuvos sportą bei užtikrinti jų saugumą.

Pagarbiai,
Remigijus Jurgelaitis
Generalinis direktorius
UAB „Sporto komunikacijos“
(Televizija „Sport1“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius