-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sprendimas per vaizdo konferenciją – stabdyti Lietuvos salės futbolo čempionatą

Penktadienį vyko neeilinė vaizdo konferencija, kurioje dalyvavo LFF prezidentas ir generalinis sekretorius, LFF viceprezidentas, buvęs ir naujasis LSFA direktoriai bei futsal A lygos klubų atstovai.
Pasaulio salės futbolo čempionato emblemos pristatymas
Pasaulio salės futbolo čempionato emblemos pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Neeilinė konferencija buvo sušaukta siekiant aptarti Lietuvos futsal taurės bei futsal A lygos čempionatų likimą, atsižvelgiant į ekstremalią padėtį šalyje. Konferencija prasidėjo nuo Lietuvos salės futbolo A lygos čempionato klausimo. Išklausius federacijos, klubų ir asociacijos nuomones buvo nuspręsta pagal turnyrinės lentelės rikiuotę bei esamą padėtį skaičiuoti sezono rezultatus ir taip rikiuoti komandas uždarant čempionatą. Konferencijos metu buvo įvertinas sezono nukėlimo klausimas, tačiau įvertinus papildomus klausimus, susijusius su arenų ir sporto salių nuoma bei žaidėjų išlaikymu komandose, šios idėjos buvo vieningai atsisakyta.

„Džiaugiuosi, kad konferencijos metu aptarėme ir nusprendėme vietinių salės futbolo pirmenybių ateitį. Šie sprendimai yra sudėtingi, tačiau būtini, norint maksimaliai apsaugoti tiek žaidėjus, tiek sirgalius. Šiandien, be jokios abejonės, prioritetu išlieka sveikata. Smagu ir dėl klubų atstovų, kurie vieningai pritarė LFF ir LSFA siūlytiems variantams dėl čempionato ateities. Malonu, kad tokiu sudėtingu laikotarpiu klubai išreiškė savo solidarumą ir susirūpinimą“, – teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Dėl susidariusios COVID-19 siutacijos, kuri visiškai sustabdė sporto pasaulį, kalbėjome su komandų atstovais dėl tolimesnių veiksmų. Buvo išsakytas tiek LFF, tiek LSFA požiūris į situaciją bei siūlytos realios alternatyvos. Komandų atstovai suprato situacijos svarbumą ir būtinumą priimti nepopuliarius, bet mūsų nuomone, geriausius sprendimus šią dieną. Konferencijos metu nuspręsta A lygos sezoną, su komandų pritarimu, stabdyti ir pagal esamą situaciją skaičiuoti, kas turnyrinėje lentelėje užėmė kokią vietą. Šiandien jau aišku, kad čempionais tampa FK „Vytis“ komanda, antroje vietoje lieka SMK „Vikingai“, trečioje vietoje – Gargždų „Pramogos“, ketvirti – Mažeikių „VIP“, – pažymėjo LSFA direktorius Vytenis Kazlauskas.

LFF futsal taurės pusfinaliai taip pat yra nukeliami į rudens laikotarpį, prieš A lygos čempionato pradžią.

„Dėl LFF futsal taurės vienabalsiai buvo nuspręsta nukelti juos į rudens laiką, kokios tai bus datos ir galutinis siūlomas formatas, paaiškės vėliau. Dėl priimtų sprendimų ir vieningumo esame išties patenkinti, nes tai pats racionaliausias variantas iš visų galimų. Džiaugiamės, kad nuomonės tarp LFF, LSFA ir komandų atstovų visiškai sutapo“, – sakė LSFA direktorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius