Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„St. Johnstone“ žaidęs A.Novikovas: „Manau, kad „Trakai“ turi gerus šansus“

Vieno geriausių Lietuvos futbolininkų CV yra trumpas įrašas apie žaidimą Perto „St.Johnstone“ klube iš Škotijos. Tuo metu Edinburgo „Hearts“ ekipai priklausęs saugas nuomos pagrindais iškeliavo į Pertą, tačiau po trijų mėnesių grįžo atgal į Škotijos sostinę. Būtent su Perto klubu atrankoje į Europos lygą varžysis „Trakų“ komanda.
Arvydas Novikovas
Arvydas Novikovas / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Jei atvirai, nelabai man ten patiko. Dėl to ir neužtrukau. Atsirado galimybė grįžti į „Hearts“ ir nedvejodamas ta galimybe pasinaudojau“, – prisiminimais dalinosi šiuo metu kaimyninėje Lenkijoje karjerą tęsiantis lietuvis, pridūręs, jog su būsimuoju „Trakų“ varžovu UEFA Europos lygos atrankoje nepalaiko jokių ryšių.

„Absoliučiai. Aš net tuo metu ypatingų santykių neturėjau. Net tame mieste negyvenau. Baigdavosi treniruotė, kasdien grįždavau į Edinburgą“, – apie kasdienines keliones į 65 kilometrus nutolusį Pertą prisiminė A.Novikovas.

Šiuo metu Škotijoje čempionatas nevyksta, o praėjusiame, susikrovęs trisdešimties taškų persvarą, triumfavo Glazgo „Celtic“. Intrigos nebuvo ir tarp žemesnes vietas užėmusių komandų. Antras likęs „Aberdeen“ klubas devyniais taškais aplenkė Glazgo „Rangers“, pastarasis – dar devyniais būsimąjį „Trakų“ varžovą, o šis – susikrovė dvylikos taškų persvarą prieš Edinburgo „Hearts“.

Škotai džiaugiasi gavę „Trakus“, tačiau nuo to tik geriau. Tegul nuvertina, „Trakai“ turės šansą tuo pasinaudoti.

„Tuo metu, kai aš ten žaidžiau, tiek lyga, tiek klubai buvo labai geri. Šiuo metu situacija pasikeitė. Tiesa, aš jos pastaraisiais metais nelabai seku, bet manau, kad „Trakai“ turi gerus šansus. Su burtais galėjo būti žymiai blogiau.

Škotai džiaugiasi gavę „Trakus“, tačiau nuo to tik geriau. Tegul nuvertina, „Trakai“ turės šansą tuo pasinaudoti. Jų komanda nėra kažkokia stebuklinga. Ji žaidžia tipinį niekuo neišsiskiriantį škotišką futbolą“, – dėstė Lietuvos rinktinės futbolininkas.

Pirmosios rungtynės Škotijoje bus žaidžiamos birželio 29 dieną, atsakomosios Vilniuje – liepos 6-ąją.

Pats A.Novikovas kartu su Fiodoru Černychu bei Balstogės „Jagiellonia“ taip pat ruošiasi UEFA Europos lygos atrankai. „Jagos“ pirmasis varžovas – gruzinų Batumio „Dinamo“ klubas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius