Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stankevičius atsisveikino su „Sevilla“

Geriausias Lietuvos futbolininkas Marius Stankevičius atsisveikino su Ispanijos karaliaus taurę šį sezoną iškovojusiu „Sevilla“ futbolo klubu.
M.Stankevičius palaikys ne CSKA, o D.Šemberą
M.Stankevičius „Sevilla“ klubo spalvas gynė nuo 2010 metų pradžios. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtą vietą Ispanijos pirmenybėse užėmusi ir kelialapį į kito sezono UEFA Čempionų lygą iškovojusi „Sevilla“ vienuolikė nepasinaudojo iki gegužės pabaigos galiojusia galimybę už 3 mln. eurų (apie 10,4 mln. Lt) išpirkti 28 metų gynėjo sutartį iš Genujos „Sampdoria“ klubo. Nuo 2010 metų pradžios pagal nuomos sutartį Ispanijoje rungtyniavęs M.Stankevičius grįžo į Italiją.

„Kažkoks apmaudas jaučiamas. Žaisdamas pagrindinėje sudėtyje, aišku, tikiesi daugiau, – 15min.lt antradienį prisipažino per pusę sezono 20 rungtynių „Sevilla“ gretose žaidęs gynėjas. – Tačiau toks yra futbolas, toks mūsų gyvenimas. Vieną dieną gali būti čia, kitą – jau visai kitur. Sėdime su bagažu rankose. Penki mėnesiai Sevilijoje man išėjo tik į naudą. Įgavau naujos patirties.“
 

„Sevilla“ gyrė lietuvį

Atsisveikindami su M.Stankevičiumi „Sevilla“ klubo atstovai gyrė lietuvio profesionalumą ir atsidavimą komandai, o kaip išsiskyrimo priežastį nurodė „kitokius klubo ateities planus“.

„Daug pakeitė naujas „Sevilla“ treneris Antonio Alvarezas. Tiesiog klubas turi kitų ateities planų, į kuriuos aš nepatekau. Nežinau, galbūt buvau per prastas, galbūt per brangus“, – svarstė pastaruosius dvejus metus geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas gynėjas.

M.Stankevičiaus įpėdiniu „Sevilla“ vienuolikėje turėtų tapti Prancūzijos ir Senegalo pilietybes turintis taip pat krašto gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis Mouhamadou Dabo. Pasibaigusiame sezone „Saint Etienne“ klubo garbę gynęs 23 metų futbolininkas, pasibaigus sutarčiai, „Sevilla“ klubą praėjusią savaitę papildė be jokio išpirkos mokesčio.

Džiaugiasi grįžimu į Italiją

„Sevilla“ klubui nepasinaudojus galimybe įsigyti M.Stankevičių, lietuvis grįžo į Italiją, kurioje rungtyniavo nuo 2001 metų. Jis su „Sampdoria“ klubu turi iki 2012-ųjų galiojančią sutartį.

„Džiaugiuosi, nes grįžtu į antruosius namus. Žaisti Italijoje man visada buvo gera ir malonu. Be to, čia auga mano šeima, gyvena daug draugų, pažįstamų“, – sakė futbolininkas.

Tiesa, M.Stankevičius negalėjo tvirtai pasakyti, ar kitą sezoną žais „Sampdoria“ klube, kuris praėjusį sezoną Italijos čempionate liko ketvirtas ir pelnė teisę varžytis Čempionų lygos atrankoje.

„Dabar situacija yra tokia, kad esu „Sampdoria“ narys, nes turiu sutartį su komanda. Tačiau su klubo vadovybe dar nešnekėjau. „Sampdoria“ klube taip pat buvo daug permainų – nauja valdžia, naujas treneris, todėl negaliu pasakyti 100 procentų, ar kitą sezoną būsiu komandoje. Aišku, norėčiau, nes čia žaidžia daug senų pažįstamų, o kitą sezoną dalyvautume Čempionų lygos atrankoje“, – pridūrė M.Stankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius