Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grato Sirgėdo įvartis atnešė pergalę „Kauno Žalgiriui“

Lietuvos futbolo A lygos ketvirtojo turo vienintelėse rungtynėse šeštadienį Jonavos dirbtinės dangos stadione „Kauno Žalgirio“ futbolininkai išvykoje 1:0 įveikė „Jonavą“.
„Kauno Žalgiris“ išvykoje 1:0 pranoko „Jonavą“.
„Kauno Žalgiris“ išvykoje 1:0 pranoko „Jonavą“. / fkjonava.lt nuotr.

Vienintelį rungtynių įvartį 38 minutę pelnė Gratas Sirgėdas.

23 metų futbolininkas, dar prieš penkerius metus debiutavo Lietuvos rinktinėje ir buvo sudaręs sutartį su Vokietijos klubu „Stuttgart“, bet traumos sutrukdė atsiskleisti techniškam vidurio saugui.

Šįkart G.Sirgėdo įvartis padėjo padvigubinti taškų kraitį „Kauno Žalgiriui“, kuris su šešiais taškais užsliuogė į ketvirtą vietą A lygoje.

Filipe Ribeiro treniruojama Jonavos komanda liko šeštoje vietoje, per keturis turus iškovojusi tik du taškus – kaip ir už jos esantis Kauno „Stumbras“ ir „Palanga“.

Tai buvo saldi pergalė Mindaugui Čepui. Kauniečių komandos treneris praėjusio sezono antrojoje dalyje treniravo „Jonavą“ ir padėjo jai pakilti iki ketvirtosios vietos čempionato finiše, bet žiemą klubas sutarties su juo nepratęsė.

Mačas vyko pučiant stipriam vėjui, tad futbolininkams sunkiai sekėsi prisitaikyti prie tokių sąlygų ir deramai suvaldyti kamuolį.

18 minutę Vytauto Lukšos ir Ernesto Veliulio pastangų dėka „Jonava“ surezgė pavojingą ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Laurynas Stonkus. Bet jo smūgį iš arti atrėmė „Kauno Žalgirį“ gelbėjęs vartininkas Martynas Matuzas.

fkjonava.lt nuotr./„Kauno Žalgiris“ išvykoje 1:0 pranoko „Jonavą“.
fkjonava.lt nuotr./„Kauno Žalgiris“ išvykoje 1:0 pranoko „Jonavą“.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, sužibėjo G.Sirgėdas. Dešiniame krašte jis suklaidino kelis varžovus ir efektingu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą vartų kampą.

Apskritai, G.Sirgėdas buvo vienas geriausių rungtynių žaidėjų, nuolat draskęs varžovų gynybą ir išprovokavęs nemažai pražangų.

Antro kėlinio pradžioje G. Sirgėdas pradėjo ataką, kuri galėjo baigtis antru įvarčiu. Bet po Povilo Malako perdavimo geroje padėtyje atsidūręs Markas Beneta smūgiavo visiškai šalia virpsto.

A lygos komandų lentelė po 4 turų:

Vieta Komanda Taškai
1. Marijampolės „Sūduva“ 10
2. Vilniaus „Žalgiris“ 8
3. Klaipėdos „Atlantas“ 7
4. „Kauno Žalgiris“ 6
5. „Trakai“ 5
6. „Jonava“ 2
7. „Palanga“ 2
8. Kauno „Stumbras“ 2

Nors jonaviečiams reikėjo lyginti rezultatą, jiems niekaip nesisekė perimti iniciatyvos ir dar teko rūpintis savų vartų saugumu, nes G.Sirgėdas su komandos draugais nenuilsdami ieškojo galimybių savo komandos persvarai padidinti. Visgi kauniečiai dažnai patekdavo į nuošalę.

Jonavos futbolininkai suaktyvėjo tik baigiantis rungtynėms, bet išlyginti rezultato jiems nepavyko. Paskutinę minutę pavojingą šeimininkų ataką nutraukė vėl patikimai sužaidęs vartininkas M.Matuzas.

fkjonava.lt nuotr./„Kauno Žalgiris“ išvykoje 1:0 pranoko „Jonavą“.
fkjonava.lt nuotr./„Kauno Žalgiris“ išvykoje 1:0 pranoko „Jonavą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius