-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudus kirtis – „Manchester City“ klubui skirta 30 mln. bauda ir 2 metai be Europos

„Manchester City“ klubas šalinamas iš Europos futbolo varžybų, tai yra ir iš Čempionų lygos, dvejiems metams. Bausmė skirta 2020-2021 ir 2021-2022 metų sezonams.

Tokią bausmę Anglijos klubui skiria Tarptautinė futbolo federacija (UEFA) dėl sąžiningo žaidimo taisyklių nesilaikymo, kitaip tariant dėl pernelyg didelio išlaidavimo perkant žaidėjus.

Praėjusio sezono Anglijos čempionams taip pat skirta 30 mln. eurų bauda.

Tiesa, šį sprendimą klubas dar skųs Sporto Arbitražo teismui.

„Manchester City“ paskelbė, kad „yra nusivylę, bet nenustebę“. Klubas patvirtino, kad skųs UEFA sprendimą.

UEFA klubų finansų kontrolės tarnyba 30 mln. eurų baudą skyrė dėl to, kad „City“ nebendradarbiavo tyrime.

Ši bausmė neatsilieps Mančesterio klubui šį sezoną, per kurį Pepo Guardiola treniruojami futbolininkai rikiuojasi antri Anglijos pirmenybėse ir rengiasi Čempionų lygos aštuntfinaliui su Madrido „Real“ (rungtynės vyks vasario 26 dieną Madride ir kovojo 17 d. Mančesteryje).

Visus praėjusius metus UEFA tyrė „Manchester City“ klubą, kuris paskelbė, kad kontrolieriai turėjo išankstinį nusistatymą, tad dabar kuo greičiau reikalaus sąžiningo teismo Sporto arbitraže.

Po padidinamuoju stiklu „Manchester City“, o taip pat „Paris Saint-Germain“ atsidūrė dar 2014 metais.

Tada Mančesterio klubui grėsė sankcijos ir 20 mln., eurų bauda, bet Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“, remdamasis nutekintais dokumentais, paskelbė, kad bauda buvo sumažinta po kelių slaptų UEFA ir Mančesterio klubo atstovų susitikimų.

Buvo atskleista ir tai, kad Anglijos komanda klastojo finansinius dokumentus ir slėpė tikrąsias pajamas bei nuostolius.

Kritikai vis garsiau kalbėjo, kad Mančesterio klubo sugebėjimas išvengti bausmės visiškai sunaikins UEFA ryžtą laikyti finansinius limitus klubams.

Sveikos futbolo ekonomikos taisyklės buvo sugalvotos prieš devynerius metus, bet tokie klubai kaip „City“, o taip pat PSG, „Milan“ ir kiti vis išvengdavo realių bausmių dėl pažeidimų, nors išleisdavo daug daugiau nei uždirbdavo.

„Manchester City“ įsitvirtino kaip vienas geriausių, o taip pat brangiausių klubų pasaulyje, nuo tada, kai klubą 2008 metais įsigijo Sheikas Mansour bin Zayedas al-Nahyanas, dabartinio Jungtinių Arabų Emiratų prezidento brolis ir šalies ministras pirmininkas.

Abu Dabio turtuoliams investavus šimtus milijonus svarų per pastarąjį dešimtmetį perkant žaidėjus, trenerius, sporto bazes, Mančesterio klubas klubas virto viena didžiausių jėgų futbole.

„Scanpix“ nuotr./Manchester City komanda tapo Anglijos čempione
„Scanpix“ nuotr./Manchester City komanda tapo Anglijos čempione

2002 metais „City“ dar žaidė antrojoje pagal pajėgumą lygoje, bet pastarąjį dešimtmetį keturis sykius tapo Anglijos čempionu (2012, 2014, 2018, 2019 metais).

Tiesa, šį sezoną P.Guardiolos auklėtiniai nebeturi realių vilčių laimėti titulo, nes jau 22 taškais atsilieka nuo „Liverpool“.

UEFA paskelbus apie bausmę, kyla grėsmė klubo ateičiai – nežaidžiant nei Čempionų lygoje nei Europos lygoje iki pat 2022-2023 metų sezono gali būti sunku privilioti trokštamas žvaigždes, o taip pat išlaikyti dabartinius žaidėjus ir trenerį, kurio sutartis baigiasi kitą sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius