Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Strateguojami žingsniai dėl L.Messi nusileidimo Anglijoje

Kai tik Lionelis Messi atsiuntė faksą į „Barcelona“ ofisą, kad oficialiai informuotų klubą apie norą jį palikti, prasidėjo Argentinos futbolo žvaigždės medžioklė. Milano „Inter“, Paryžiaus „Saint-Germain“, „Manchester United“ galėtų sudalyvauti aukcione, bet svarbiausius argumentus turi „Manchester City“.

Nors „Barcelona“ vadovai dar tikisi išlaikyti L.Messi, „Manchester City“ jau pradėjo veikti, kad 33 metų argentinietis nutūptų Anglijoje.

Jorge Messi – futbolininko tėvas – pradės derybas su Mančesterio klubu. „Tėvas ir „City“ vadovas Ferranas Soriano turėtų keliauti kitą savaitę į Barseloną, kad pradėtų derybas su „Barcelona“, – rašo „Mundo Deportivo“.

Pasak Barselonos klubui artimo laikraščio, derybininkai ant stalo gali padėti Mančesterio komandai priklausančius Ispanijos futbolininkus Ericą Garcią ar Angelino, o taip pat kalbama, kad mainams gali būti pasitelktas ir brazilas puolėjas Gabrielis Jesusas.

Taip „Manchester City“ pasidarytų finansinės erdvės, o svarbiausi L.Messi vilionių argumentai yra kiti du.

Buvęs „Barcelona“ treneris Pepas Guardiola yra pagrindinis veiksnys. Anot Katalonijos radijo, prieš kelias dienas L.Messi skambino savo buvusiam treneriui, kad pasiklausinėtų apie persikėlimo į Mančesterį galimybes.

„Scanpix“ nuotr./P.Guardiola ir L.Messi prieš dešimtmetį.
„Scanpix“ nuotr./P.Guardiola ir L.Messi prieš dešimtmetį.

P.Guardiola visada kalbėdavo, kad L.Messi turi baigti karjerą Barselonoje, bet jis mielai sutiktų, jog argentinietis atvyktų į Mančesterį. „Mundo Deportivo“ teigimu, trenerio aplinkos žmonės pasakojo, kad dabar P.Guardiola ir „Manchester City“ yra sužavėti iliuzijomis kautis dėl Čempionų lygos titulo su L.Messi priešakyje.

Kitas svarbus asmuo Mančesteryje yra Kunas Aguero. Ilgametis „City“ puolėjas iš Argentinos yra geras L.Messi bičiulis ir bendražygis nacionalinėje rinktinėje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Sergio Aguero
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi ir Sergio Aguero

Kalbama, kad derinamos ir kitos detalės.

Paties P.Guardiolos sutartis su „Manchester City“ galioja iki 2021 metų, bet Anglijos vicečempionai jau pradėjo derybas, kad sutartį su treneriu pratęstų.

Be to, L.Messi ruošiama dviejų etapų ilgalaikė sutartis – trejus metus „Manchester City“, o paskui, kai jau bus 36-erių metų, argentinietis galėtų tęsti žaidimą „New York City“ klube, kurį valdo tie patys savininkai.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi atvaizdas subjaurotas Barselonoje.
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi atvaizdas subjaurotas Barselonoje.

Pats L.Messi dar nėra kalbėjęs viešai po Čempionų lygos ketvirtfinalyje patirto pralaimėjimo 2:8 Miuncheno „Bayern“.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad trečiadienį L.Messi susitiko viename Barselonos restoranų su Luisu Suarezu.

33 metų urugvajietis yra vienas artimiausių L.Messi draugų Barselonos komandoje, bet naujasis komandas treneris Ronaldas Koemanas jau informavo L.Suarezą, kad „Barcelona“ ateitį įsivaizduoja be jo.

L.Messi sutartis su „Barcelona“ galioja iki 2021 metų vasaros, bet argentiniečio atstovai ieško landų, kaip futbolininkas galėtų pereiti į kitą komandą už dyką, o ne kosminį 700 mln. eurų perėjimo mokestį, kuris yra įrašytas kontrakte.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi mirga laikraščių puslapiuose.
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi mirga laikraščių puslapiuose.

„Barcelona“ vadovai trečiadienį pareiškė, kad neketina parduoti L.Messi ir dės pastangas, kad įtikintų jį persigalvoti.

Tačiau bus labai sunku. L.Messi kelis kartus pastaraisiais metais pažymėjo, kad nori žaisti į Čempionų lygos titulą pretenduojančioje komandoje, o dabar arčiau to yra „Manchester City“, o ne sudėtį rekonstruojanti „Barcelona“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje