Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stulbinantis sutapimas: L.Messi pasakiškai atkartojo gyvai matytą D.Maradonos įvartį

Argentinos futbolo superžvaigždė Lionelis Messi ypatingai pagerbė praėjusią savaitę mirusį tautietį Diego Maradoną, o po rungtynių buvo atkapstyti neįtikėtini sutapimai tarp dabarties ir praeities Argentinos futbolo dievaičių.
Lionelis Messi ir Diego Maradona
Lionelis Messi ir Diego Maradona / „Scanpix“ nuotr.

„Barcelona“ puolėjas sekmadienį įmušė įvartį „La Liga“ čempionato rungtynėse prieš Pamplonos „Osasuna“, o švęsdamas atidavė pagarbą D.Maradonai, kuriam praėjusį trečiadienį sustojo širdis.

L.Messi nusiėmė „Barca“ marškinėlius, po kuriais slėpėsi „Newell's Old Boys“ apranga. Tai L.Messi vaikystės komanda, kurioje karjeros saulėlydžio metu 1993-1994 m. žaidė ir D.Maradona.

Pats L.Messi šio klubo jaunimo akademijoje treniravosi 1994-2000 m., kol išvyko į Barseloną.

Po mačo paaiškėjo, kad „Barca“ žvaigždės vilkėti marškinėliai buvo ne bet kokie – juos argentiniečiui padovanojo pats D.Maradona, atidavęs vienus iš savo paties rungtynėse vilkėtų „Newell's Old Boys“ marškinėlių.

Tiesa, tai nebuvo įspūdingiausias dalykas, kurį atkapstė futbolo mėgėjai.

„Newell's Old Boys“ klubas priminė, jog trumpai šios komandos aprangą vilkėjęs D.Maradona 1993 m. įmušė vienintelį įvartį, kuris lyg du vandens lašai primena ne ką kitą, o vakarykštį L.Messi smūgį.

Didžiausias šių įvarčių skirtumas – tai, kad D.Maradona smūgiavo dešine, o L.Messi kaire koja. Vis dėlto likę įvarčių bruožai sutampa – abu argentiniečiai smūgiavo iš panašios distancijos, apėję po kelis varžovus ir nepalikdami šansų vartininkams kirčiais į tolimuosius vartų kampus.

Įdomu ir tai, kad vienintelį D.Maradonos įvartį Rosarijo miesto komandoje L.Messi išvydo gyvai. Tuomet šešiametis futbolo talentas buvo atrinktas žiūrovų linksminimui per rungtynių pertrauką – mažasis L.Messi atlikinėjo triukus su kamuoliu ir jau tada demonstravo neeilinius savo sugebėjimus.

Tarsi prisiminęs prieš 27 metus matytą vaizdą L.Messi atšventė pelnytą įvartį taip pat, kaip D.Maradona – iškeldamas rankas į viršų.

Dar giliau kapstę internautai sekmadienį kėlė teoriją, kad L.Messi norėjo atkartoti ir D.Maradonos „Dievo rankos“ epizodą.

Pirmajame rungtynių tarp „Barcelona“ ir „Osasuna“ kėlinyje, katalonams mušant pirmąjį įvartį, L.Messi instinktyviai ranka beveik palietė į tinklą skriejantį kamuolį, taip primindamas futbolo mėgėjams legendinį 1986 m. įvartį, kai D.Maradona pasaulio čempionato ketvirtfinalyje ranka įmušė kamuolį į anglų vartus.

Tiesa, šįsyk L.Messi ranka kamuolio taip ir nelietė, o įvartis buvo įskaitytas Martinui Braithwaite'ui.

Primename, jog D.Maradonos ir L.Messi karjeros buvo susidūrusios, tiesa, pirmajam jau tapus treneriu, kai legendinis argentinietis 2008-2010 m. treniravo savo šalies rinktinę, kurioje jau pirmuoju smuiku griežė L.Messi.

Deja, ši sąjunga auksu nevirto, nes 2010 m. pasaulio pirmenybių ketvirtfinalyje Argentiną 4:0 išspyrė vokiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius