-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Stumbras“ artėja pražūties link: komandą palieka žaidėjai, išeiti gali ir treneris

Kauno „Stumbrą“ finansiniai sunkumai tempia vis gilyn. Komandą dėl sutarties sąlygų nevykdymo palieka futbolininkai, o netolimoje ateityje gali iškilti ir dar viena opi problema – nebebus žmogaus, galinčio oficialiai treniruoti ekipą.
Kauno „Stumbras“
Kauno „Stumbras“ / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Vyriausiasis komandos treneris A lygoje privalo turėti UEFA „Pro“ licenciją. Vienintelis toks Kauno „Stumbro“ klube žmogus – Artūras Ramoška. Tačiau jis, 15min žiniomis, jau pranešė klubui, kad traukiasi iš pareigų.

„Stumbro“ atstovas žiniasklaidai Valdas Knyzelis patvirtino, kad A.Ramoška nori išeiti, bet tikino, kad jokio oficialaus rašto klubas dar negavo.

„Stumbras“ į pirmą planą trenerio poste nuo tarpsezonio kėlė Joao Martinsą. Mariano Baretto įpėdinis iš Portugalijos dalyvavo spaudos konferencijose, vadovavo komandai nuo šoninės linijos, bet „Pro“ licencijos neturi.

Pagal reglamentą, jei vienintelis tinkamą diplomą turintis A.Ramoška paliks komandą, „Stumbras“ turės 60 dienų surasti kvalifikacinius reikalavimus atitinkantį specialistą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Ramoška
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artūras Ramoška

Bet permainos vyksta ne tik šalia aikštės – atlyginimų negaunantys futbolininkai vienas po kito kelia sparnus. 15min žiniomis, atlyginimai komandai vėluoja ilgiau nei 3 mėnesius, o klubo atstovas sako, kad pinigų futbolininkai negauna 2 mėnesius.

Kauno klubo saugas Antonio Belo jau yra Vilniaus „Žalgirio“ peržiūroje.

15min žiniomis, Lucasas Villela buvo parduotas „Ventspils“ klubui.

Nasro Boucharebas taip yra išvykęs. „Stumbro“ atstovas sakė, esą futbolininkas paliko klubą „dėl asmeninių priežasčių“, jau rungtyniauja Prancūzijoje, bet „Stumbras“ išpirkos už šį žaidėją negavo – jis buvo paleistas laisva valia.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rodrigo Josviaki
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rodrigo Josviaki

Artimiausiu metu „Stumbrą“ palikti gali visas būrys futbolininkų. V.Knyzelis akcentavo, kad klubas šiuo metu yra gavęs dviejų žaidėjų prašymus nutraukti sutartį, bet, 15min žiniomis, prašymų gali būti ir daugiau.

Kauno klubo vadovai optimistiškai žiūri į priekį ir netektis tikina kompensuojantys naujais žaidėjais. V.Knyzelio teigimu, keletas futbolininkų buvo atvykę į peržiūras, dar keli atvažiuos netolimoje ateityje.

15min žiniomis, dėl įsiskolinimų „Stumbro“ žaidėjams nebetiekiamas ir maitinimas, kuris pas dažną yra įtrauktas į sutartį kaip viena iš sąlygų.

Komanda dėl skolų, 15min žiniomis, siekiančių kelias dešimtis tūkstančių eurų, nuo birželio pradžios negali treniruotis NFA aikštėje. UAB „Futbolo stadionas“ vadovas Justas Vilavičius sakė, jog klubas mokėjimų per šį laiką neatliko.

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Treniruočių aikštė prie akademijos
V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./Treniruočių aikštė prie akademijos

Primename, kad „Stumbras“ yra iškovojęs teisę varžytis Europos lygos atrankoje, kurios pirmas etapas vyks liepos 11 ir 18 dienomis, tačiau situacija tokia, kad europinių kovų ekipa gali ir nesulaukti.

„Dabar, kai tokia situacija yra, visada grėsmė išlieka, bet nesitikime blogiausio. Žinome, kokios grėsmės laukia... Tai nekuria jokios pridėtinės vertės Lietuvos futbolui“, – 15min sakė klubo atstovas V.Knyzelis.

Jo teigimu, situacija aiškesnė turėtų tapti šią savaitę, o viskas priklauso nuo klubo savininko airio Richardo Walsho sprendimo ir norų.

O kol šeimininkai apsispręs, ar apskritai tęsti „Stumbro“ projektą, V.Knyzelis prašo kantrybės: „Reikia, kad suprastų tiek futbolo bendruomenė, A lyga, federacija, kad mums reikia laiko. Suprantu, kad visus kamuoja tas klausimas, bet prašom dar šiek tiek pakentėti.“

Kauniečiai A lygoje per paskutines septynerias rungtynes dukart sužaidė lygiosiomis ir penkiskart suklupo. Turnyro lentelėje „Stumbras“ su 15 taškų yra penktoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius