Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Stumbras“ nesupranta Kauno tarybos: klubui skirta 11 kartų mažiau pinigų nei „Spyriui“

Ketvirtadienio popietę Kauno miesto savivaldybės taryba patvirtino nevyriausybinių miesto sporto organizacijų rėmimo programos sąmatą, kurioje „Stumbro" komandai skirta 9 tūkst. eurų – net 11 kartų mažiau nei kitai aukščiausioje šalies lygoje rungtyniaujančiai miesto komandai „Spyris". Po šio sprendimo iškyla klausimas – kokiais kriterijais vadovaujantis būtent taip buvo paskirstytos lėšos?
Kauno „Stumbras“
Kauno „Stumbras“ / Kauno Stumbro nuotr.

Kauno komanda antrus metus iš eilės turės verstis be apčiuopiamesnės miesto paramos. Pernai metais vos 4 tūkst. Lt. (1158 EU) iš savivaldybės biudžeto gavęs klubas sugebėjo įkopti į I–os lygos viršūnę ir sportiniu pricipu išsikovojo teisę rungtyniauti A lygoje, taip sugrąžindamas Kauno miestą į Lietuvos futbolo elito žemėlapį.

Daugiausiai iš jaunų ir perspektyvių kauniečių sudaryta komanda, savo gretose turi net 14 žaidėjų, kurie savo karjeras pradėjo būtent šiame mieste – net 8 iš jų 1994 m. gimimo ir jaunesni, nuolat kviečiami atstovauti įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms.  Nors jaunimo ugdymas yra pagrindinis komandos tikslas, komandos vadovai suvokia, jog jų tobulėjimas ir žaidimas aukščiausiame lygyje yra neįmanomas be patyrusių žaidėjų pagalbos.  Tam į komandą dar pernai buvo pakviestas A. Rimkevičius, šiais metais – N. Mačiulis ir T. Snapkauskas, taip pat,  kauniečiai.

Tačiau akivaizdu, jog nei jaunų žaidėjų ugdymas, nei sudėties formavimo ypatumai,  nei puikūs sportiniai rezultatai, Kauno miesto valdžiai buvo nė motais. Tik jie patys galėtų paaiškinti šią akivaizdžią lėšų paskirstymo disproporciją tarp aukščiausioje šalies lygoje rungtyniaujančių dviejų Kauno futbolo klubų.

Rengdamasi naujajam sezonui, „Stumbro" komanda atnaujino ne tik savo lūkesčius, sudėtį, bet ir varžybines aprangas, ant kurių garbingoje vietoje matomas ir Kauno miesto savivaldybės logotipas, į ateitį patalpintas tikintis svaraus miesto indėlio. Deja, jį dabar būtų galima interpretuoti labiau ne kaip savivaldybės pagalbą jaunam klubui, bet kaip sąžinės priekaištą kadenciją baigiančiai Kauno miesto Tarybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius