-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Stumbro“ agonijoje – taškas: žaidėjų neliko, A lyga gali ruoštis permainoms

Nors A lygos ir I lygos licencijas iš Kauno „Stumbro“ atėmusi Lietuvos futbolo federacija klubui paskutinį vilties šiaudą žadėjo laikyti iki liepos 27-osios, jau dabar aišku, kad jo kauniečiai nesučiups. Klubo neliko, o tai reiškia, kad A lygos vadovybė jau dabar gali iš naujo perbraižyti šalies čempionato schemas ir žemėlapį.
A lygos rungtynės: Kauno „Žalgiris“ - Kauno „Stumbras“
Kauno „Stumbras“ baigia egzistavimą / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Žaidėjų neliko

Pirmadienį „Stumbro“ laivą paliko kapitonas. Komandą nuo šio sezono pradžios treniravęs Joao Martinsas priėmė be stratego likusio Vilniaus „Žalgirio“ pasiūlymą ir ruoš šią komandą atsakomajam Europos lygos mačui su Budapešto „Honved“.

Nors 52-ejų metų portugalui sostinės klubas pasiūlė tik laikiną sutartį, J.Martinsas neabejojo nė akimirkos.

Kito pasirinkimo ir negalėjo būti – Kaune jis tiesiog neturėjo su kuo atsisveikinti. 15min žiniomis, jokios „Stumbro“ klubo treniruotės nevyksta jau dvi savaites, nes tiesiog nėra kam treniruotis.

Didžioji futbolininkų dalis jau paliko Lietuvą. Šiomis dienomis Kaune dar buvo likęs vienas paskutinių „Stumbro“ legionierių Alseny Bah, tačiau ir šis 24-erių Gvinėjos ir Portugalijos pilietybes puolėjas jau turi lėktuvo bilietą į Portugaliją ir artimiausiu metu paliks Lietuvą.

fcstumbras.lt nuotr./Alseny Bah
fcstumbras.lt nuotr./Alseny Bah

Kiti „Stumbro“ futbolininkai tikėti pažadais ir laukti taip pat nenusiteikę.

Jau anksčiau Lucasas Villela sukirto rankomis su „Ventspils“, Nasro Boucharebas išvyko į Prancūziją, o Matheusas Bissi gavo finansiškai labai solidų pasiūlymą iš Bahreino. Visai neseniai Andre Almeida rado naują darbą Portugalijoje, vartininkas Rodrigo Josviaki pasirašė sutartį su antrajame šios šalies divizione rungtyniaujančiu „U.D. Vilafranquense“ klubu.

Dar keli futbolininkai šiuo metu dalyvauja A lygos klubų peržiūrose.

Šiuo kriziniu laikotarpiu „Stumbro“ sporto direktoriumi paskirtas Valdas Knyzelis taip pat jau pradėjo atostogas ir šiuo metu yra išvykęs iš Lietuvos.

Visa tai rodo viena – A lyga pirmą kartą nuo 2015-ųjų baigs pirmenybes su mažiau komandų nei pradėjo. Tais metais šalies čempionate neliko net dviejų ekipų – „Klaipėdos Granito“ (po 34 turo) ir Pakruojo „Kruojos“ (po 24 turo).

Staigus liepto galas

Priminsime, kad birželio pabaigoje merdintį Kauno klubą už akivaizdžius varžybų taisyklių pažeidimus federacija apdalino finansiniais kirčiais, nors jau tuomet buvo aišku, kad šie baudos kvitai taip ir nebus apmokėti.

Už neatvykimą į birželio 21 d. turėjusias vykti A lygos rungtynes su „Panevėžio“ klubu, LFF DK nusprendė įskaityti „Stumbro“ klubui techninį pralaimėjimą 0:3 ir skirti 2000 eurų baudą.

Taip pat, už „Stumbro B“ komandos neatvykimą į birželio 23 d. turėjusias vykti I lygos rungtynes su „Hegelmann Litauen“, „Stumbro“ klubui skirtas techninis pralaimėjimas 0:3 ir 2000 eurų bauda.

Maža to, iš klubo buvo atimtos A lygos ir I lygos licencijos, bet net ir skausmingai trinktelėjusi durimis LFF vegetuojantiems kauniečiams dar buvusi palikus pravirą langą – galimybę tęsti abejas varžybas išimties tvarka, su sąlyga, jog įvykdys iškeltus reikalavimus.

O jie jau tuomet atrodė nepakeliama našta: atsiskaityti su pagrindiniais kreditoriais, įskaitant LFF, už stadiono nuomą, LFTA, administracijos darbuotojais ir žaidėjais, VMI bei Sodra.

Visa tai turėjo būti padaryta iki liepos 27-osios, kai užsidaro žaidėjų perėjimų langas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Stumbro“ futbolininkai

Pasidavė be kovos

Per visą šį laikotarpį klubo savininkas ir prezidentas Richardas Walshas jokios savo pozicijos taip ir nepateikė.

Tiesa, net jei Londone nekilnojamo turto projektus vystančiam airiui staiga pavyktų surinkti naujų žaidėjų būrį ir juos aprengti likusiomis laisvomis „Stumbro“ aprangomis, registruoti jų A lygoje klubas negalėtų tol, kol neįvykdytų anksčiau išvardintų reikalavimų.

15min žiniomis, šiuo juodu laikotarpiu R.Walshas yra bendravęs su LFF vadovais ir tikino bandąs surasti klubui naujus savininkus, visgi traukti tūkstantinių skolų slegiamą klubą iš bedugnės norinčių neatsirado.

Tiesa, susidomėjimą klubu rodė keletas verslininkų, tačiau iš pradžių jų pasiūlyta kaina netenkino R.Walsho, o klubui praradus vietą Europos lygoje, susidomėjimas išblėso jau iš pirkėjo pusės.

Pats R.Walshas per visą šį laikotarpį viešai savo nuomonės taip ir neišdėstė, nors 15min su airiu bandė susisiekti ne kartą.

Įdomiausia tai, kad verslininkas taip ir nepaneigė net tamsiųjų gandų, kurie pradėjo supti „Stumbrą“, kai R.Walsho nurodymu klubas pradėjo A lygos boikotą.

fcstumbras.lt inf./Richardas Walshas (viduryje)
fcstumbras.lt inf./Richardas Walshas (viduryje)

Futbolo kuluaruose iki šiol nerimsta kalbos, kad savininkas galėjo susitarti su „Kauno Žalgirio“ vadovais ir perleisti šiai komandai teisę Europos lygoje.

15min šaltinių teigimu, sporto agentūrą „E3 Sports“ turintis R.Walshas klubui jau esant ant bedugnės slenksčio bandė geriausius komandos žaidėjus parduoti kitiems klubams, tarp jų ir „Kauno Žalgiriui“. Vienas tokių – buvęs „Stumbro“ kapitonas Rimvydas Sadauskas jau kuris laikas vilki „Kauno Žalgirio“ aprangą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius