Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 20 /13:01

„Stumbro“ bėdos gilėja: po skandalingos publikacijos – pasipylę žaidėjų skundai

Panašu, kad trečioje A lygos vietoje įsitaisęs ir antrus metus iš eilės į kelialapį Europoje nusitaikęs Kauno „Stumbras“ turi rimtų problemų. Pasaulinė futbolo žaidėjų sąjunga (FIFPro) prieš kelias dienas išplatino viešą pranešimą, kuriame ragina nuo Mariano Barreto vadovaujamos komandos futbolininkus laikytis kuo atokiau.
Mariano Barreto
Mariano Barreto / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į juodąjį sąrašą LFF taurės laimėtojas pateko po to, kai tris iš eilės mėnesius laiku nesumokėjo atlyginimų savo žaidėjams, kurie ir taip, anot FIFPro, tesiekia vos 350 eurų.

Tiesa, kaltinimus pamatę „Stumbro“ atstovai, 15min žiniomis, kreipsis į FIFPro ir sieks paneigti jų manymu melagingus pareiškimus.

Žaidėjams yra siūloma nepasirašinėti sutarties su Kauno klubu, jei šie nenori turėti rimtų nemalonumų.

15min žiniomis, „Stumbro“ finansinė situacija per artimiausią mėnesį turėtų kiek pasikeisti, nes klubas sulauks UEFA finansinės injekcijos už šiemetinį dalyvavimą Europos lygos atrankoje.

Maža to, FIFPro išdėstytame pranešime teigiama, kad žaidėjai norėdami savavališkai nutraukti sutartį su komanda privalo sumokėti 3 mln. eurų. Pats klubas gali išsiskirti su neįtikusiu žaidėju kada tik panorėjus ir už tai nemoka jokios kompensacijos. Tiesa, futbolininkui apie tai turi būti pranešta prieš 24 val.

Visgi nemažai jaunų futbolininkų, ypač iš neturtingų Afrikos šalių, susigundo šiuo M.Barreto jauku ir sutinka su „Stumbro“ sąlygomis neturėdami kitos išeities.

Tačiau tuo, „Stumbro“ problemos nesibaigia. Praneša, kad po prieš kelias savaites publikuoto skandalingo „The New York Times“ rašinio apie klubo „virtuvę“, komandos vadovai pradėjo persekioti prabilusius futbolininkus.

Priminsime, kad „The New York Times“ visai neseniai paviešino Gvinėjos futbolininko Ibrahimo Soumah istoriją. Žaidėjas papasakojo apie vargingas sąlygas klubo bazėje bei vergovės principais grįsta „Stumbro“ valdymą.

I.Soumah pabėgo iš Kauno be klubo žinios ir pasirašė sutartį su Setubalio „Vitoria“ iš Portugalijos.

FIFPro ragina UEFA ir LFF reaguoti į Kaune susidariusią situaciją bei ginti nukentėjusių futbolininkų teises.

Prieš kelias dienas buvo pasirodę gandų, jog „Stumbro“ klubo vadovybė artimiausiu metu ketina susijungti su kitu ne pačius geriausius laikus išgyvenančiu A lygos klubu „Jonava“, tačiau patys kauniečiai šią informaciją oficialiai paneigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius