Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su gimtadieniu, Alexai! 10 geriausių buvusio „Manchester United“ trenerio pirkinių

Paskutinę gruodžio dieną savo 73-ąjį gimtadienį švenčia buvęs ilgametis „Manchester United“ treneris ir pergalių garantas Alexas Fergusonas. Per 26 metų laikotarpį su škotu „Raudonieji velniai“ iškovojo daugybę titulų, tarp jų – trylika kartų tapo „Premier“ lygos čempionais, du kartus triumfavo UEFA Čempionų lygoje, laimėjo UEFA Supertaurę, pasaulio klubų taurę.
Seras Alexas Fergusonas
Seras Alexas Fergusonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Užsienio spauda nusprendė sudaryti 10 geriausių A.Fergusono pirkinių žaidėjų turguje sąrašą:

Davidas De Gea (atvyko iš Madrido „Atletico“ už 18 mln. svarų sterlingų)

Perspektyvus futbolininkas, įsigytas 2011 m. už rekordinę savo pozicijos „Premier“ lygai sumą, iš pradžių sunkiai pritapo Mančesteryje, tačiau vėliau įsižaidė ir būdamas vos 24 metų yra vadinamas vienu geriausių vartininkų pasaulyje.

Steve'as Bruce'as („Norwich City“, 825 tūkst. svarų sterlingų)

Puikus gynėjas, centre suformavęs nepramušamą sieną su Gary Pallisteriu. Per vieną sezoną yra įmušęs net 19 įvarčių, o vėliau sėkmingai pradėjo trenerio darbą.

VIDEO: Manchester United | Scoring A Double # 5 | Steve Bruce vs Sheffield Wednesday (2 - 1) | 1992/1993

Ruudas Van Nistelrooy'us (PSV, 19 mln. svarų sterlingų)

Nyderlandų lygos snaiperis, kuriam reikėjo palaukti savo debiuto „Manchester United“ gretose. 2000 m. sutaręs su „Raudonaisiais velniais“ vėliau patyrė sunkią kojos traumą ir be futbolo turėjo praleisti metus. A.Fergusonui už kantrybę olandas atsidėkojo fantastiškai pasirodymais – per 219 rungtynių įmušė net 150 įvarčių.

VIDEO: Ruud van Nistelrooy - Best Goals for Man Utd

Dennisas Irwinas („Oldham“, 625 tūkst. svarų sterlingų)

Patikimas gynėjas, „Manchester United“ spalvas gynęs 527 kartus. Baudos smūgių specialistas, per savo karjerą Mančesteryje iš viso įmušęs 33 įvarčius.

VIDEO: Manchester United | Great Goals #1 | Dennis Irwin vs Ipswich |1992/1993

Ole Gunnaras Solskjaeras („Molde“, 1,6 mln. svarų sterlingų)

„Žudikas kūdikio veidu“. Niekam nežinomas žaidėjas tapo pasaulinio garso žvaigžde ir pasižymėjo įspūdingais pasirodymais pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Tarp jų – 4 įvarčiai per 12 minučių. Be abejo, viską užgožia taiklus smūgis paskutinėmis sekundėmis per 1999 m. Čempionų lygos finalą su Miuncheno „Bayern“.

VIDEO: Man Utd vs Nottingham Forest 1999 - Solskjaer 4 goals

Nemanja Vidičius (Maskvos „Spartak“, 7 mln. svarų sterlingų)

Serbų juodadarbis išgarsėjo visoje planetoje dėl savo jėgos, pasiryžimo kautis, žaidimo „antrame aukšte“ ir lyderio savybių. „Manchester United“ klubui padėjo iškovoti 5 „Premier“ lygos titulus per 8 sezonus, keturis kartus pateko į lygos sezono vienuolikę ir 2009 m. tapo geriausiu Anglijos čempionato žaidėju.

Roy'us Keane'as („Nottingham Forest“, 3,75 mln. svarų sterlingų)

Agresyvus ir dėl pergalės pasiryžęs sudraskyti priešininkus. „Manchester United“ kapitonu buvo net 8 sezonus, o nugalėtojo mentalitetas aikštės viduryje priversdavo pasitempti ir komandos draugus.

VIDEO: Roy Keane - The Beast

Cristiano Ronaldo („Sporting“, 12,25 mln. svarų sterlingų sterlingų)

Dabar vadinamas vienu geriausių visų laikų žaidėjų į Mančesterį atvyko karjeros pradžioje, būdamas vos 18-mečiu. Vėliau buvo parduotas už rekordinę sumą Madrido „Real“ klubui, o iki to laiko padėjo komandai laimėti nemažai trofėjų, tarp kurių – Čempionų lygos turnyrą, kai finale buvo nukautas Londono „Chelsea“ klubas. 2009 m. pardavę Ronaldo „Raudonieji velniai“ uždirbo net 67,75 mln. svarų sterlingų.

VIDEO: Cristiano Ronaldo Top 15 Goals In Manchester United With Commentary 2003 - 2009 [HD]

Peteris Schmeichelis („Brondby“, 750 tūkst. svarų sterlingų)

Vadinamas geriausiu savo eros „Premier“ lygos vartininku, „Manchester United“ klubą palikęs 1999 m. po laimėtų trijų turnyrų per vieną sezoną. 2000 metais A.Fergusonas dano įsigijimą buvo įvardinęs kaip „amžiaus sandorį“. Vėliau „Raudonieji velniai“ turėjo gerokai paplušėti, kol metų metus ieškojo tinkamo keitimo legendiniam vartininkui.

VIDEO: Peter Schmeichel - Greatest Saves 1991-1999

Ericas Cantona („Leeds United“, 1,2 mln. svarų sterlingų)

Nuvykite į „Old Trafford“ stadioną ir „Stretford Edge“ tribūnoje išgirsite skanduojamą prancūzo pavardę, nors jis profesionalo karjerą baigė prieš 17 metų. Žinomas pravarde „Karalius“, E.Cantona Mančesteryje praleido penkis sezonus, o jį garsindavo ne tik puikus žaidimas, bet ir skandalai. Pavyzdžiui, už kung-fu smūgį „Crystal Palace“ fanui Ericas buvo nubaustas 8 mėnesių diskvalifikacija. Vadinamas pirmuoju garsiu žaidėju iš užsienio, kuris padėjo populiarėti „Premier“ lygai, o kai kurie nevengia jam klijuoti ir geriausio visų laikų lygos žaidėjo vardą.

VIDEO: Eric Cantona ● The Rebel Genius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius