-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su nepilnamečiu futbolininku susimušęs teisėjas baigia karjerą

Po konflikto su septyniolikmečiu žaidėju futbolo teisėjas Saulius Dirda paskelbė atsiprašymą ir sprendimą atsisveikinti su arbitro karjera.
Sauliaus Dirdos brigada
Saulius Dirda (viduryje) nusprendė baigti futbolo teisėjo karjerą. / Valdo Knyzelio/KAFF nuotr.

Sunkiai suvokiamas konfliktas kilo Kaune per Lietuvos vaikų ir jaunimo futbolo asociacijos rengiamas rungtynes tarp „Stumbro-Fenikso“ ir „Žalgiriečio“ komandų spalio 1 dieną.

Apie Kaune vykusias muštynes tarp „Stumbro-Fenikso“ vartininko Tado Giraičio ir teisėjo S.Dirdos 15min jau rašė šios savaitės pradžioje.

Ketvirtadienį S.Dirda išplatino futbolo bendruomenei, taip pat Lietuvos futbolo federacijai ir Lietuvos futbolo teisėjų asociacijai skirtą laišką.

Man labai gėda ir gaila, jog taip atsitiko.

„Aš, Saulius Dirda, noriu atsiprašyti futbolo bendruomenės, Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidento Sergejaus Slivos ir Lietuvos futbolo federacijos prezidento Tomo Danilevičiaus, kurio vardas buvo paminėtas dėl šio įvykio ir kuris sukėlė neigiamą reakciją Lietuvos futbolo pasaulyje, – rašoma Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos išplatintame S.Dirdos pareiškime. – Man labai gėda ir gaila, jog taip atsitiko. Aš tai puikiai suprantu ir manau, jog futbolo teisėjas neturėtų taip elgtis, kaip aš pasielgiau per Lietuvos vaikų ir jaunių U-19 I lygos pirmenybių rungtynes Kaune, spalio 1 dieną. Manau, jog futbolo teisėjas, ar jis būtų ką tik pradėjęs teisėjauti, ar sukaupęs didelę patirtį, negali taip elgtis rungtynių metu.

Futbolo teisėjas privalo būti pavyzdys kitiems, laikytis garbingo žaidimo ir etikos taisyklių, o aš šią ribą gerokai peržengiau. Pripažįstu tai ir todėl nusprendžiau priimti sprendimą – baigti futbolo teisėjo karjerą.

Taip pat norėčiau atsiprašyti savo kolegų teisėjų, nes dėl tokio mano poelgio buvo suterštas futbolo teisėjų vardas. Labai dėl to apgailestauju.“

S.Dirda pastarąjį dešimtmetį buvo vienas geriausių šalies teisėjų, praeityje priklausė dabar puikiai Europoje vertinamo ir į Elito arbitrų grupę besiveržiančio Gedimino Mažeikos teisėjų brigadai.

A.Lapkauskaitės/KAFF nuotr./S.Dirda priklausė Gedimino Mažeikos brigadai
A.Lapkauskaitės/KAFF nuotr./S.Dirda priklausė Gedimino Mažeikos brigadai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius