-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Su teisėjo abejingumu rasizmui susidūręs Sulley Muntari tiesiog paliko aikštę

Italijos futbolo čempionate užfiksuotas gėdingas nutikimas. „Pescara“ ir „Cagliari“ ekipų rungtynėse pastarosios komandos namų stadione kilo rasizmo skandalas. Svečių ekipos saugas tiesiog paliko aikštę.
Sulley Muntari
Sulley Muntari / „Scanpix“ nuotr.

32 metų saugas iš Ganos paprašė rungtynių teisėjo sustabdyti susitikimą, tačiau pastarasis greičiausiai negirdėjo įžeidinėjimų ir nematė prasmės to daryti. Už diskusiją su teisėju saugas dar gavo ir geltoną kortelę.

Galiausiai „Pescara“ ekipos sirgalių elgesio neapsikentęs S.Muntari tiesiog paliko aikštę. Šalia tribūnų atsistojęs afrikietis šaukė nedraugiškiems fanams „Tai yra mano spalva“.

Rungtynes 1:0 laimėjo „Cagliari“ klubas, bet jau prieš kurį laiką aišku, kad „Pescara“ atsisveikins su aukščiausia Italijos lyga.

„Teisėjo darbas yra ne tik švilpti, jis turi daryti viską. Jis turi atkreipti dėmesį į tokius dalykus. Reikalavau jo, kad rungtynės būtų sustabdytos“, – po rungtynių sakė S.Muntari.

VIDEO: Sulley Muntari palieka aikštę

„Pescara“ treneris Zdanekas Zemanas nebuvo patenkintas savo žaidėjo elgesiu, tačiau kritikavo ir teisėją.

„Jis paprašė teisėjo kažką daryti, bet jis nieko negirdėjo ir nematė. S.Muntari buvo teisus, bet aikštės palikti jam nereikėjo, teisingumu jis neturi užsiimti. Jam nutiko tai, kas Italijoje dar nėra retas dalykas, tikiuosi, kad mentalitetas keičiasi“, – kalbėjo Z.Zemanas.

Tuo tarpu Italijos futbolo legenda Alessandro del Piero televizijos „Sky Italia“ eteryje išreiškė palaikymą S.Muuntari.

S.Muntari beveik visą savo karjerą rungtyniauja Italijoje. Jis yra žaidęs „Udinese“, Milano „Inter“ ir „Milan“ komandose.

Būtent „Milan“ klube 2013 metais S.Muntari žaidė kartu su Kevinu-Prince'u Boatengu, kuris paliko aikštę per draugiškas priešsezonines ekipos rungtynes su žemesnės lygos „Pro Patria“ ekipa.

Tuomet net FIFA palaikė žaidėjo principus, tačiau taip pat įspėjo futbolininką, kad iš aikštės išeiti nedera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius