Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 22 /13:35

Sudėtį pristatęs Edgaras Jankauskas pavyzdžiu rinktinei įvardijo „Sūduvą“ ir „Trakus“

Lietuvos futbolo rinktinės treneris Edgaras Jankauskas antradienį surengtoje spaudos konferencijoje paskelbė nacionalinės komandos žaidėjų sąrašą pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėms su Škotija ir Slovėnija. Rinktinės treneris kalbėjo ne tik apie savo komandą, bet ir apie puikų sezoną Europoje sužaidusią Marijampolės „Sūduvą“ ir „Trakus“.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mes nebebijome, o tikime

Kalbėdamas apie Lietuvos rinktinės pasirodymą šiame atrankos cikle ir savo nuveiktą darbą, E.Jankauskas pažymėjo tęstinumą ir žaidėjų augimą. Anot trenerio, tai puikiai parodo abejos Lietuvos rinktinės rungtynės su Slovakija.

„Mes tikrai žengėme į priekį. Žiūrint į paskutines rungtynes, matau, kaip komanda reaguoja. Išvykoje su Slovakija mes pralaimėjome visose statistikos grafose, tačiau namuose atsilošėme. Mes su žaidėjais analizuojame rungtynes, rodome jiems skaičius, kurie nėra išlaužti iš piršto. Namuose prieš Slovakiją mes daug kur pirmavome – smūgiais, progomis, perdavimais. Aišku, galutinis ir svarbiausias rezultatas – pralaimėjimas.

Vorobjovas greičiausiai nėra žaidęs. Tai pavyzdys, kad mes matome visus, kad visi gali būti pakviesti.

Tačiau aš matau, kad komanda auga, turi savigarbą. Tai labai svarbu sportininkui. Tu viduje randi jėgų – žinai, kad esi atsakingas prieš komandą, fanus, šeimą, galų gale ir save patį. Aš matau, kad mano žaidėjai nebijo, jie tiki – mes galime žaisti ir nugalėti.

„Sūduva“ ir „Trakai“ parodė, kad mes galime ne tik kovoti, bet ir nugalėti. Kad nepakanka gerai žaisti, galima ir nugalėti“, – kalbėjo E.Jankauskas.

Už puikų žaidimą Europos turnyruose rinktinės treneris į komandą pakvietė „Trakų“ žaidėjus Modestą Vorobjovą, Valdemarą Borovskį ir Vaidotą Šilėną bei Ovidijų Verbicką ir Vaidą Slavicką iš „Sūduvos“.

M.Vorobjovui tai bus debiutas nacionalinėje komandoje.

„Aš noriu duoti pavyzdį, kad nebūtinai kviesime tuos pačius žaidėjus, nebūtinai kviesime žaidusius jaunimo rinktinėse. Vorobjovas greičiausiai nėra žaidęs. Tai pavyzdys, kad mes matome visus, kad visi gali būti pakviesti. Nesvarbu, kad jis nėra žinomas futbolo gerbėjams, matau, kad akys jo dega“, – žaidėją gyrė E.Jankauskas.

L.Spalvio ir A.Novikovo situacija

Traumas pagaliau išsigydęs geriausias 2014 metų Lietuvos futbolininkas Lukas Spalvis šiame atrankos cikle dar nežaidė ir pagaliau galės padėti rinktinei.

Aš matau, kad mano žaidėjai nebijo, jie tiki – mes galime žaisti ir nugalėti. „Trakai“, „Sūduva“ ir tas pats „Žalgiris“ parodė, kad mes galime.

Be jo į komandą po traumų sugrįžta ir saugas Artūras Žulpa bei gynėjas Edvinas Girdvainis.

Didžiausiu rinktinės praradimu galėjęs tapti atakuojantis saugas Arvydas Novikovas vis dėlto pakviestas į komandą. Tai reiškia, kad vieno lyderių trauma, patirta Lenkijoje, nėra labai rimta.

„Norisi tikėti, kad ji nėra tokia rimta, kaip ji atrodė iš pradžių. Prognozė buvo – 2-3 savaitės, tačiau žinant jo norą ir entuziazmą, tikimės, kad jis bus su mumis. Jei ne pirmosiose, tai bent antrosiose rungtynėse“, – apie saugo situaciją kalbėjo E.Jankauskas.

Žinoma, po traumos pasveikęs L.Spalvis dar nėra pačios geriausios sportinės formos ir „Kaiserslautern“ klube ne visada gauna žaidimo laiko. Vis dėlto jo sugrįžimas į rinktinę yra reikalingas ir dėl Nerijaus Valskio diskvalifikacijos pirmosioms rungtynėms su škotais.

FC Kaiserslautern nuotr./Lukas Spalvis
FC Kaiserslautern nuotr./Lukas Spalvis
„Lukas treniruojasi pilnu pajėgumu su komanda, kol kas rungtynių laiko daug neturi. Rugpjūčio 28 d. jis klube turi rungtynes, tad prisijungs prie rinktinės 29 dieną. Žiūrėsime, koks jo yra fizinis pasirengimas, kiek jis gali mums padėti. Žinoma, norėtųsi turėti jį savo gretose pilnai pasirengusį. Kalbėjome, kad jis jaučiasi gerai. Svarbiausia, kad sunkios traumos padarinių nėra.

Kviečiame ir N.Valskį antrosioms rungtynėms. Puolėjų grandyje turime D.Matulevičių, kuris, tikiuosi, yra geros formos. Ir jis negauna daug laiko, bet šios problemos mums nėra naujos, jau esame su jomis susigyvenę. Didelis noras ir motyvacija tikrai duos jėgų pilnai sužaisti bent vienerias iš dviejų rungtynių“, – apie rinktinės puolimo grandį kalbėjo E.Jankauskas.

Lietuvos rinktinės treneriui šį kartą mažiausiai galvos skausmo kelia gynybos linija. Visi svarbiausi rinktinės futbolininkai savuose klubuose žaidžia nuolat ir tai daro gerai. E.Jankauskas šį kartą į rinktinę net nebandė kviesti JAV rungtyniaujančio Vytauto Andriuškevičiaus.

„MLS kalendorius nėra derinamas su Europos atrankinėmis rungtynėmis. Nusprendėme, kad šį kartą jo nekviesime. Yra žaidėjų, kurie yra arčiau, kurie dega noru ir šiame etape pasitikėsime jais. Ne kartą su Vytautu kalbėjau ir istorija baigėsi vienodai. Šį kartą net nebandžiau jo kviesti, nes Vaidotas Šilėnas gerai žaidžia klube, Europoje. Jis užsitarnavo šį pakvietimą savo darbu“, – kalbėjo E.Jankauskas.

Tvarkaraštis

Lietuvos rinktinė į stovyklą renkasi rugpjūčio 28 dieną, o rungtynės su Škotija vyks rugsėjo 1 dieną LFF stadione.

Iškart po mačo, kitą rytą, Lietuvos futbolininkai išskris į Slovėniją, kur rugsėjo 5 dieną žais rungtynes su šios šalies rinktine.

Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė
Alfredo Pliadžio nuotr./Lietuvos futbolo rinktinė

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkai: Ernestas Šetkus (Haifos „Hapoel“, Izraelis), Emilijus Zubas (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis), Vytautas Černiauskas (Sofijos CSKA, Bulgarija).

Gynėjai: Markas Beneta („Atlantas“), Linas Klimavičius („Žalgiris“), Edvinas Girdvainis (Tomsko „Tom“, Rusija), Tadas Kijanskas (Brno „Zbrojovka“, Čekija), Georgas Freidgeimas (Kokšetau „Okžetpes“, Kazachstanas). Egidijus Vaitkūnas („Žalgiris“), Valdemaras Borovskis („Trakai“), Vaidas Slavickas („Sūduva“).

Saugai: Mindaugas Grigaravičius („Jonava“), Modestas Vorobjovas ir Vaidotas Šilėnas (abu – „Trakai“), Ovidijus Verbickas („Sūduva“), Artūras Žulpa (Kostanajaus „Tobol“, Kazachstanas), Mantas Kuklys („Žalgiris“), Vykintas Slivka (Edinburgo „Hibernian“, Škotija), Fiodoras Černychas ir Arvydas Novikovas (Balstogės „Jagiellonia“, Lenkija).

Puolėjai: Deivydas Matulevičius (Edinburgo „Hibernian“, Škotija), Lukas Spalvis („Kaiserslautern“, Vokietija), Darvydas Šernas („Žalgiris“), Nerijus Valskis (Tel Avivo „Bnei Yehuda“, Izraelis).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius