-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvą“ aplankęs G.Nausėda: „Tai – ypatinga diena“

Viešnagę pas Valdą Adamkų į Marijampolės „Sūduvos“ rungtynes Europos lygoje su Budapešto „Ferencvaroš“ išmainęs Gitanas Nausėda Suvalkijos sostinėje sukėlė nemenką šurmuliuką. Atsisėdęs tribūnoje tarp eilinių aistruolių, šalies vadovas nepraleido progos parodyti, jog yra „žmonių prezidentas“.
Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana
Prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Manau, jog antrajame kėlinyje viskas bus geriau, nes suvalkiečiai atakuos į tuos vartus, prie kurių mes sėdime. Manau, vyrai norės pademonstruoti geresnį žaidimą, – šypsojosi G.Nausėda. – Šiaip viskas yra neblogai. Gynyboje vaikinai labai neblogai sustovėjo. Viskas, ko norėtųsi – tai geresnė kamuolio kontrolė. Su kamuoliu daugiau žaidžia svečiai, o kai nepavyksta palaikyti kamuolio, mūsiškiai yra priversti vargti.“

Marijampolės „Arvi arena“ stadione G.Nausėdai buvo nelengva. Minia vaikų ir suaugusiųjų norėjo nusipaveiksluoti su į įprasto sirgaliaus vaidmenį įsijautusiu prezidentu. Nors apsaugos darbuotojams darbo netrūko, G.Nausėda kantriai pozavo vos ne su visais norinčiais, o pertraukos metu pasidalijo savo įspūdžiais su žiniasklaida.

Paklaustas, kodėl net gavęs V.Adamkaus kvietimą į kasmetinę konferenciją, G.Nausėda nusprendė rinktis futbolą, šalies vadovas šypsojosi: „Spėjau aplankyti ir Prezidentą. Pasakiau kalbą, sėdome į automobilį ir atvykau čia. Gyvenimo būdo nenoriu keisti. Futbolą mėgstu ir kai galiu, stengiuosi visuomet sudalyvauti. Žinome, šiandien yra ypatinga diena, unikalus šansas Lietuvos futbolui išeiti ten, kur dar nesame buvę. Norėtųsi, kad pavyktų. Matosi, kad vengrų komanda stipri ir profesionali, turi gerus žaidėjus priekyje. Bet reikia vis tiek tikėti“, – kalbėjo G.Nausėda, kelis kartus šventiškai sušukęs „Sūduva!, Sūduva!“

Jis neslėpė, jog tiki, kad sunkmetį išgyvenantis Lietuvos futbolas turi potencialo pakilti.

„Reikia vieno kito tokio sėkmingo kaip „Sūduvos“ atvejo ir mes pakiltume. Giliai savyje meilę futbolui mes turime. Pastaruoju metu nacionalinės rinktinės rezultatai buvo nuviliantys, bet vis tiek, jei galėsiu, komandą rudenį palaikysiu stadione, nes žais prieš mano mėgstamą Portugalijos rinktinę. Tai bus vienintelis kartas, kai palaikysiu ne Portugaliją“, – šyptelėjo prezidentas.

G.Nausėda į rungtynes atvyko su žmona, pasipuošęs geltonais marškinėliais su užrašu Lietuva ir pažadėjo įsigyti „Sūduvos“ aprangą, jei šiai pavyktų įveikti vengrų barjerą.

Tiesa, prezidentas dar nežinojo, jog prieš didžiolio ažiotažo sulaukusias rungtynes visa „Sūduvos“ atributika buvo tiesiog iššluota.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius