Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduva“ naujajam treneriui duris parodė, kai šis užsimojo išmesti komandos veteraną

Marijampolės „Sūduvos“ vadovas Vidmantas Murauskas galiausiai atskleidė, kokios buvo priežastys, lėmusios žaibišką naujojo komandos trenerio Heimo Pfeifenbergerio atleidimą.
Heimo Pfeifenbergeris ir Semiras Kerla
Heimo Pfeifenbergeris ir Semiras Kerla / nuotr. V.Kuralavičiaus ir S.Čirbos

Apie sprendimą atsisveikinti su H.Pfeifenbergeriu „Sūduva“ pranešė lygiai prieš savaitę – balandžio 14-ąją. Tuomet oficialioje klubo svetainėje pabrėžta, jog sprendimas priimtas klubo iniciatyva.

„Mūsų nuomone, jis neįvykdė arba netinkamai vykdė kelias sutarties sąlygas. Deja, tik toks trumpas komentaras, – 15min tą pačią dieną sakė „Sūduvos“ vadovas Vidmantas Murauskas, ir pridūrė, kad sprendimas nebuvo skubotas ir paprastas. – Kažkaip nelipo. Toks sprendimas brendo, bet tai buvo sunkus sprendimas.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas ir Heimo Pfeifenbergeris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vidmantas Murauskas ir Heimo Pfeifenbergeris

Kiek vėliau H.Pfeifenbergeris savo versiją pateikė Austrijos spaudoje.

Jis, bendraudamas su krone.at, pabrėžė, jog apie tokį „Sūduvos“ sprendimą buvo informuotas elektroniniu paštu.

„Negaliu paaiškinti per daug. Tačiau faktas yra tas, kad aš stovėjau už savo komandą“, – aiškino H.Pfeifenbergeris, omeny turėjęs išsakytą nuomonę apie atlyginimų nukirpimą žaidėjams. Anksčiau 15min V.Murauskas sakė, kad, priklausomai nuo sutarties ir atlyginimo dydžio, daugiausiai uždirbantiems futbolininkams mokėta 40 proc. jų algos, o kitiems ir 60, ir 80 proc. algų.

Prabėgus savaitei nuo sprendimo V.Murauskas galiausiai 15min atskleidė daugiau detalių apie mįslingą išsiskyrimą su treneriu, vadovavusiu komandai vos dvejose oficialiose rungtynėse.

Sauliaus Čirbos nuotr./Vidmantas Murauskas
Sauliaus Čirbos nuotr./Vidmantas Murauskas

„Aišku, kad to įsakymo aš nevežiau į Austriją jam parodyt. Dabar visas klubo bendravimas perkeltas į nuotolinę erdvę. Kalbamės, šnekamės įvairiais būdais, kiekvieną savaitę būna susirinkimas“, – apie austro minėtą el. laišką sakė V.Murauskas.

Aišku, kad to įsakymo aš nevežiau į Austriją jam parodyt

„Sūduvos“ prezidentas pabrėžė, kad treneriui buvo iškelti tikslai, nes komandoje netrūko problemų. Esą H.Pfeifenbergeriui buvo duota laiko išspręsti tas problemas, bet austro pasiūlytas būdas klubui netiko.

„Nenoriu aš čia veltis į tuos komentarus daug, bet, kad komanda atsistatytų, įgautų veidą, jis pasiūlė atleisti (Semirą – aut. past.) Kerlą. Daugiau nekomentuosiu“, – pasakojo V.Murauskas.

Nuo 2017-ųjų Marijampolės „Sūduvoje“ žaidžiantis 32-jų bosnis yra vienas pagrindinių komandos žaidėjų. Vidurio gynėjas praėjusį sezoną A lygoje pasižymėjo keturiais įvarčiais ir penkiais rezultatyviais perdavimais.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Semiras Kerla
nuotr. Sauliaus Čirbos/Semiras Kerla

„Toks būdas (atleisti S.Kerlą – aut. past.) nepriimtinas. Trejų metų čempioną mūsų, geriausią 2019 metų lygos žaidėją“, – komentavo V.Murauskas.

15min paklaustas, kuo bosnis neįtiko treneriui iš Austrijos, „Sūduvos“ vadovas giliau į situacijos nagrinėjimą leistis nepanoro.

„Neįtiko, neįtiko... Tai kadangi toks buvo jo sprendimo siūlymas... Aš prašiau suderinti santykius, tvarką ir panašiai. Aišku, irgi nuotoliniu būdu viskas vyko, – kalbėjo V.Murauskas. – Tai, kad elektroniniu paštu gavo įsakymą... Iš pradžių buvo perspėjimas, kad atleisim, kadangi jo netinkamas sprendimas, nes tik tiek galėjo pasiūlyt. Tai perspėjom, kad nutrauksim, ir pilnai atsiskaitėm.

Sutartis pasirašyta abiejų pusių, tad, ką jis darys, kaip elgsis, aš nežinau. Kiekvienas žmogus laisvas savo sprendimams, turi teisę spręsti problemas. Mums atrodo, kad tinkamai išsprendėm problemas, jam gal atrodys kitaip.“

15min žiniomis, tai nebuvo vienintelė atsisveikinimo priežastis. Klubo vadovų netenkino austro reakcija į įvykius aikštėje, nesugebėjimas užtikrinti disciplinos.

nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Heimo Pfeifenbergeris
nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Heimo Pfeifenbergeris

V.Murauskas pasakojo skaitęs austrų spaudoje pasirodžiusią H.Pfeifenbergerio reakciją, kurioje treneris sakėsi stovėjęs už savo žaidėjus.

„Visi buvo įspėti, kad atlyginimai vėluos, kad jų dydis vėluos. Mes juos turim išmokėti iki 20 dienos, išmokėjom, atrodo, 9 dieną ir dalimis darėm mokėjimus. Tam laiške buvo juk rašoma, kad nėra prašoma persirašyti sutarčių ir susimažinti atlyginimus. Konstatuojamas faktas, kad bus jie nepilni tą dieną“, – sakė V.Murauskas. – Už ką ten stovėt? Kiekvienas už save stovi.“

H.Pfeifenbergeriui, kaip ir žaidėjams, taip pat grėsė atlyginimo vėlavimas.

„Devintą dieną gavo nepilną (atlyginimą – aut. past.), nors galėjom dar išvis nemokėti, bet artėjo Velykos, žmonėms reikia išgyventi. Mes stengiamės atlyginimus mokėti 10-11 dieną, nežiūrint, kad sutartyje nurodyta 20-ta diena. 10 dieną nedirbo bankai, tai 9-tą dieną sumokėjom, o paskui pilnai su juo jau po švenčių atsiskaitėm. Tokia ta istorija“, – užbaigė V.Murauskas.

15min visą savaitę bandė telefonu susisiekti ir su H.Pfeifenbergeriu, tačiau austras į skambučius neatsiliepė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius