Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvą“ treniravęs serbas „Crvena zvezda“ ekipai siunčia neramią žinutę

Belgrado „Crvena zvezda“ yra laikoma aiškia favorite UEFA Čempionų lygos antrojo atrankos etapo akistatoje su Marijampolės „Sūduva“, bet Suvalkijoje dirbęs šios šalies specialistas Aleksandaras Veselinovičius įsitikinęs, kad įveikti A lygos čempionus serbams nebus lengva.
Aleksandaras Veselinovičius
Vidmantas Murauskas ir Aleksandaras Veselinovičius / fksuduva.lt nuotr.

Marijampolės ir „Sūduvos“ vardai Serbijos futbolo aistruoliams mažai žinomi, tačiau Lietuvos stipriausia ekipa iš turnyro jau išspyrė kur kas geriau vertintą Kipro čempioną Nikosijos APOEL.

Novi Sado „Vojvodina“ treniruojančiam A.Veselinovičiui ši „Sūduvos“ pergalė nebuvo netikėta. 2014-2016 metais Marijampolėje dirbęs specialistas tvirtina, kad Lietuvos čempionai yra nepaprastai gerai organizuota komanda, kuri metai po metų sugeba gerinti tiek savo žaidimą, tiek rezultatus.

„Buvau pirmasis Serbijos treneris, kuris dirbo Lietuvoje. Kai atvykau į Marijampolę, „Sūduva“ buvo gynybinio plano komanda – klasikinis klubas iš mažos provincijos. Pirmiausia, ką padariau atvykęs – pakeičiau komandos mentalitetą. Turėjome tapti laiminti komanda. Atsirinkome gerus žaidėjus ir dvejus metus iš eilės iškovojome kelialapį į Europą. Labai greitai tapome atakuojanti ekipa, kuri per 69 rungtynes įmušė net 120 įvarčių“, – serbų žiniasklaidai pasakojo 48-erių specialistas.

fksuduva.lt nuotr./Aleksandaras Veselinovičius
fksuduva.lt nuotr./Aleksandaras Veselinovičius

Trenerio teigimu, jis dar prieš pirmo atrankos etapo akistatą prognozavo, kad „Sūduva“ sugebės peršokti APOEL barjerą.

Prieš dvejus metus „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas nusprendė su serbu išsiskirti, bet A.Veselinovičius apie savo buvusį darbdavį pagarbiai atsiliepia ir dabar.

„Kai tik tapo aišku, kad „Sūduva“ žais su „Crvena zvezda“, jie pakvietė mane į atsakomąsias rungtynes Marijampolėje kaip garbės svečią. Vidmantas – puikus ir labai ambicingas žmogus, puikiai valdantis klubą. Klubas turi labai nedaug darbuotojų – vos keturis ar penkis, bet viskas jame veikia puikiai. Praėjusį sezoną jie pagaliau turėjo šansą nutraukti „Žalgirio“ dominavimą A lygoje ir tuo puikiai pasinaudojo. Metai po metų klubas auga, o pernai praėjo net tris Europos lygos atrankos etapus bei eliminavo Salihorsko „Šachtior“, „Liepaja“ bei „Sion“ klubus“, – „Večerne novosti“ pasakojo strategas.

A.Veselinovičius pagyrė ir geriausią Lietuvoje klubo infrastruktūrą.

„Manau, jog labai nedaug klubų Serbijoje turi tokias sąlygas. 6 tūkst. vietų stadionas – naujas ir modernus. Būtent čia Ljubino Drulovičiaus devyniolikmečiai laimėjo Europos čempionų titulą. Visai šalia – dengtas dirbtinės dangos maniežas su 3 tūkst vietų. Visi įsipareigojimai treneriams ir žaidėjams vykdomi laiku, todėl visi yra patenkinti. Sirgaliai stadione taip pat sukuria gerą atmosferą ir yra lojalūs“, – savo įspūdžius iš karjeros etapo Lietuvoje pasakojo treneris.

Evaldo Šemioto/fksuduva.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas
Evaldo Šemioto/fksuduva.lt nuotr./Vladimiras Čeburinas

Nors „Crvena zvezda“ yra ryški poros favoritė, A.Veselinovičius įžvelgia ir „Sūduvos“ kozirių.

„Komanda yra solidi, kompaktiška ir labai disciplinuota. Jai vadovauja puikus strategas Vladimiras Čeburinas. Komandos stiprybė – patyrusi gynėjų linija, tad „žvaigždėms“ teks kaip reikiant paplušėti, norint pramušti šiuos įtvirtinimus. Jie mėgsta žaisti 3-5-2 ir labai solidžiai ginasi“, – liaupsių A lygos čempionams negailėjo serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius