Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ ir „Atlanto“ rungtynėse pelnyti 7 įvarčiai, aikštėje pasirodė ir Vacys Lekevičius

Marijampolės „Sūduva“ savo aikštėje žaidė Lietuvos futbolo A lygos čempionato XXI turo rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“. Šalies vicečempionai iškovojo įtikinamą pergalę 5:2.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Andriaus Burbos nuotr.

„Sūduvos“ vartus šį kartą gynė ne Povilas Valinčius, kaip įprasta, o Armantas Vitkauskas. Pirmą kartą „Sūduvos“ pagrindinės komandos marškinėlius vilkėjo septyniolikmetis Karolis Strolys, kuris pasirodė aikštėje antroje antrojo kėlinio pusėje.

Iš pradžių svečiai atkakliai priešinosi aikštės šeimininkams, tačiau maždaug nuo kėlinio vidurio „Sūduvos“ futbolininkai tvirtai perėmė iniciatyvą ir nuolat grasė klaipėdiečių vartams. 40 min. į uostamiesčio komandos vartus krito pirmasis įvartis, kurį iš baudos aikštelės įmušė Sergejus Žigalovas.

Tai pirmasis legionieriaus iš Ukrainos įvartis, kai jis užsivilko „Sūduvos“ marškinėlius. Rungtyniaudamas „Mažeikių“ ekipoje puolėjas buvo pelnęs 8 įvarčius.

Prieš pat pertrauką stadione susirinkusius žiūrovus įvarčiu nudžiugino Tadas Eliošius – 2:0. Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi.

Antrojo kėlinio viduryje į svečių vartus vienas po kito krito du įvarčiai. 69 min. pasižymėjo „Sūduvos“ puolėjas Ričardas Beniušis, o 72 min. saugas Andrius Urbšys.

77 min. dėl traumos rungtynių tęsti negalėjo „Atlanto“ vartininkas, tad į vartus stojo 48 metų klubo prezidentas Vacys Lekevičius. Jį žiūrovai palaikė audringais plojimais.

Pirmaudami 4:0, aikštės šeimininkai kiek atsipalaidavo, ir 85 min. „Sūduvos“ vartininką A.Vitkauską nuginklavo Karolis Laukžemis. Po trijų minučių T.Eliošius marijampoliečių persvarą vėl padidino iki keturių įvarčių. Pačioje mačo pabaigoje dar spėjo pasižymėti „Atlanto“ žaidėjas Lukas Kochanauskas – 5:2.

„Atlantas“ jau ne ta silpna komanda, kokia buvo dar neseniai. Ji pasipildė naujais futbolininkais, sustiprėjo. Tačiau mes neturėtume praleisti dviejų įvarčių, gynėjai nesužaidė patikimai. Atakoje komanda atrodė neblogai, sukūrė daug progų įvarčiui pasiekti, galėjo dar ne kartą nuginkluoti varžovų vartininką. Nuo 30-osios minutės mūsų pranašumas buvo akivaizdus. Pirmąjį kėlinį vyrai sužaidė geriau nei antrąjį“, – teigė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Paklaustas, kodėl šį kartą vartus gynė ne P.Valinčius, o A.Vitkauskas, treneris atsakė: „Todėl, kad metas duoti pasireikšti kitam žaidėjui. P.Valinčius jau ilgai stovėjo vartuose, o A.Vitkauskas yra panašaus meistriškumo kaip ir Povilas“.

Kaip treneriui iš šalies atrodė 48 metų V.Lekevičiaus žaidimas? „Na, nedaug jis žaidė. Tačiau visas stadionas V.Lekevičių audringai palaikė“, – šyptelėjo V.Liubšys.

Marijampolės „Sūduva“ – Klaipėdos „Atlantas“ 5:2 (2:0)
Teisėjas: V.Vasiliauskas (Telšiai), 770 žiūrovų
Įvarčiai: 40 min. S.Žigalovas, 45+2 min. ir 88 min. T.Eliošius, 69 min. R.Beniušis, 72 min. A.Urbšys („Sūduva“); 85 min. K.Laukžemis, 90+2 min. L.Kochanauskas („Atlantas“)
Įspėti: 15 min. T.Eliošius („Sūduva“); 61 min. D.Bobrovas („Atlantas“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius