Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

„Sūduvos“ ir „Vojvodinos“ dvikova Europos lygoje: kas nutrauks antrojo etapo užkeikimą?

Ketvirtadienį, liepos 26 dieną, Marijampolės „Arvi“ futbolo arenoje įvyks žūtbūtinės UEFA Europos lygos rungtynės tarp vietos „Sūduvos“ ir Novi Sado „Vojvodina“ komandų. Pergalės kaina – patekimas į trečiąjį turnyro etapą. Pirmoji komandų akistata Serbijoje baigėsi lygiosiomis 1:1.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Novi Sado klubas yra pasiekęs didžių pergalių Europoje XX amžiuje, bet po patekimo į 1999 metų Intertoto taurės finalą, serbų klubui per penkis sezonus nė karto nepavyko peržengti daugiau nei vieno Europos turnyro etapo per sezoną.

Po puikaus pasirodymo Intertoto taurėje „Vojvodina“ kitame sezone žaidė UEFA Europos lygos turnyre ( iki 2009-2010 metų sezono šis turnyras vadinosi UEFA taurė ). Serbai pirmajame etape peržengė „Ujpest“ klubo iš Vengrijos barjerą, bet antrajame etape krito prieš Prahos „Slavia“ komandą. Nuo 2000 iki 2006 metų Novi Sado klubas nedalyvavo Europos turnyruose, o nuo 2007 metų vėl tapo pastebima figūra Europos futbolo žemėlapyje.

2007 metais „Vojvodina“ pirmajame UEFA Europos lygos etape įveikė „Hibernians“ klubą iš Škotijos. Antrajame etape serbų laukė Madrido „Atletico“ komanda, kuri sustabdė serbų žygį link UEFA trofėjaus.

2008 metais Novi Sado klubas dalyvavimą UEFA Europos lygoje vėl pradėjo nuo pirmojo kvalifikacinio etapo, kuriame įveikė Baku „Olimpik“ ekipą. Antrasis turnyro etapas vėl liko neperžengtas dėl pralaimėjimo Tel Avivo „Hapoel“ komandai.

2009 metais „Vojvodina“ klubas vienintelį kartą nuo 1999 metų žaidė trečiajame Europos turnyro etape. Tiesa, serbų klubas į šią turnyro stadiją pateko tiesiogiai, o ne peržengdamas ankstesnius etapus. Novi Sado futbolininkai trečiajame etape pralaimėjo „Vienos“ komandai iš Austrijos.

Tuo tarpu paskutinis serbų klubo dalyvavimas UEFA Europos lygoje virto dideliu šios komandos gerbėjų nusivylimu. „Vojvodina“ kovą Europoje pradėjo tiesiai nuo antrojo etapo, kuriame susitiko su Lichtenšteino „Vaduz“ komanda. Pirmąsias rungtynes išvykoje serbai laimėjo rezultatu 2:0, bet savo aikštėje patyrė pralaimėjimą 3:1 ir iškrito iš tolimesnės kovos.

Taigi „Vojvodina“ klubas, turintis ilgą ir spalvingą istoriją, XXI amžiuje kol kas nesugebėjo įveikti daugiau nei vieno varžovo Europoje. Analogiškoje situacijoje yra ir Marijampolės „Sūduvos“ komanda.

Per savo istoriją Marijampolės klubas UEFA organizuojamose varžybose dalyvavo 7 kartus. Pastaruosius šešis kartus marijampoliečiai iš kovos pasitraukė antrajame turnyro etape, nepaisant to, ar dalyvavimą pradėdavo nuo pirmojo, ar nuo antrojo etapo.

Arčiausiai patekimo į trečiąjį UEFA Europos lygos etapą „Sūduva“ buvo 2009 metais, kai susitiko su „Randers“ klubu iš Danijos. Marijampoliečiai savo aikštėje pralaimėjo pirmąsias rungtynes rezultatu 0:1, o antrasis susitikimas Danijoje baigėsi lygiosiomis 1:1. Beje, įvartį Marijampolės klubui tuomet pelnė vienas rezultatyviausių šių metų komandos žaidėjų Povilas Luškys.

Taigi ketvirtadienį Marijampolės „Arvi“ futbolo arenoje išvysime ne tik futbolininkų ir trenerių, bet ir dviejų klubų istorijų dvikovas. Lietuviai ir serbai sieks peržengti užkeiktu tapusį antrąjį UEFA Europos lygos etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje