-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ naujokas: apie skandalingą C.Ronaldo spyrį ir nuliūdintą J.Mourinho

2016 metų pradžioje Nacho Caseso pavardė buvo dažnai minima žiniasklaidoje po to, kai Madrido „Real“ superžvaigždė Cristiano Ronaldo pavaišino Chichono „Sporting“ saugą spyriu. Praėjus ketveriems metams, „La Liga“ ilgametis žaidėjas yra Lietuvoje, kur su Marijampolės „Sūduva“ bandys sugrąžinti A lygos čempionų titulą į Suvalkiją.
Nacho Casesas
Nacho Casesas / nuotr. „Scanpix“ ir stopkadras

33-jų N.Casesas yra sužaidęs net 183 rungtynes Chichono pagrindinėje komandoje, 84 iš šių mačų buvo sužaisti elitiniame „La Liga“ čempionate.

2011-aisiais N.Casesas rezultatyviu perdavimu prisidėjo prie sensacingos „Sporting“ pergalės 1:0 Madride prieš „Real“. Būtent tada nutrūko Jose Mourinho vadovaujamų komandų savo stadionuose nepralaimėtų rungtynių serija, besitęsusi net 9 metus.

VIDEO: De Las Cuevas (Real Madrid vs Real Sporting de Gijón)

Dar po penkerių metų Madride N.Casesas vėl atsidūrė dėmesio centre, kai jį galingu kojos spyriu apdovanojo C.Ronaldo.

VIDEO: Polémica: Obstrucción de Nacho Cases y patada de Cristiano Ronaldo

Tada Portugalijos futbolo dievukas nebuvo išvarytas iš aikštės už nesportišką elgesį, o po rungtynių sakė: „Jei aš būčiau norėjęs jam spirti, jis nebebūtų atsikėlęs.“

Dabar 33-jų N.Casesas jau Marijampolėje, kur rengiasi su „Sūduva“ būsimam A lygos sezonui ir su šypsena prisimena smagius laikus Ispanijos aukščiausiame lygyje.

Beje, tai ne pirmas kartas, kai N.Casesas lankosi Lietuvoje. Jis pamena, kad būdamas 20-ties viešėjo mūsų šalyje su draugais atostogų metu ir liko sužavėtas.

„Mums patiko šalis, dabar, po 13 metų, aš čia atvažiavau dirbti ir žaisti futbolą“, – šypsojosi N.Casesas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nacho Casesas ir Luka Modričius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nacho Casesas ir Luka Modričius

– Gal galit plačiau papasakoti apie savo atvykimą, apie „Sūduvos“ pasiūlymą ir tai, kaip ilgai teko svarstyti prieš jį priimant? – žurnalistai paklausė N.Caseso nuotolinės spaudos konferencijos metu.

– Gavau pasiūlymą ir ilgai negalvojau. Žinojau šį klubą, jūs juk išmetėte APOEL iš Europos lygos atrankos prieš dvejus metus, tada APOEL buvo geriausia komanda Kipre (N.Casesas žaidė Kipre nuo 2017-ųjų – aut. past.). Tai buvo katastrofa jiems. Su treneriu Victoru Basadre nesu dirbęs, bet jį žinojau. Pasikalbėjome su juo prieš man atvykstant ir esu laimingas čia būdamas.

– Ką žinojot apie Lietuvą prieš atvykdamas, ar turėjot kokių nors sąsajų su šią šalimi?

– Lietuvoje, kaip suprantu, svarbiausias sportas yra krepšinis, Ispanijoje daug kalba apie jūsų rinktinę, visi ją žino. Lietuvos futbolo komanda gal kiek mažiau žinoma, bet jūsų komandos žaidžia europiniuose turnyruose.

– Pažvelgus į paties instagramą, atrodo, kad tiek daug sniego matot pirmą kartą gyvenime, tiesa?

– Taip, tai tiesa, bet man tai patinka. Nesitikėjau tiek, kiek pamačiau čia tik atvykęs. Sniego daug, bet vis tiek galiu išeiti pasivaikščioti. Tai normalus dalykas, jūsų šalis turi patirties tame, tai matosi. Prieš mėnesį turėjome sniego Ispanijoje, gal mažiau nei pas jus čia dabar, bet viskas ten sustojo: mašinos nevažiavo, žmonės liko namuose. Čia jūs viskam pasiruošę.

– Turit sukaupęs daug patirties Ispanijos aukščiausioje lygoje, kiek jaučiatės galintis padėti „Sūduvai“ būtent savo patirtimi?

– Taip, aš turiu patirties, bet daug kas čia jos turi. Aš susipažįstu su žaidėjais komandoje, jie turi geras karjeras, daug patirties. Aš padarysiu viską, ką galiu. Žaidžiu daug metų aukščiausiame lygyje, bet mums reikia visų žaidėjų, ne tik manęs ar kažkurio kito.

– Tos pergalingos rungtynės prieš „Real“ yra dažnai minimos, kai kalbama apie jus. Kuriuos dar savo karjeros momentus išskirtumėte?

– Kai pradėjau žaisti Chichono komandoje, iškopėme į aukščiausią Ispanijos lygą, tada visas miestas išėjo į gatves, palaikė mus. Tos rungtynės prieš „Real“, lygiosios su „Barcelona“, kai turėjome tokią jauną komandą. Tada sužaidėme lygiosiomis su geriausia visų laikų „Barcelona“, kuri turėjo Messi, Xavi, Iniestą...

Žaidžiau ir Europos lygos grupėse, rungtyniavome prieš Lėverkuzeno „Bayer“. Mes surinkome 5 taškus sunkioje grupėje. Tai vieni geriausių prisiminimų.

Vis dėlto tos rungtynės su „Real“ buvo man geriausios. Savaitę prieš tai mano treneris ir J.Mourinho kiek apsipyko. J.Mourinho kažką pasakė, o mūsų treneris buvo piktas.

Bet po rungtynių J.Mourinho atėjo į rūbinę, pasveikino kiekvieną žaidėją asmeniškai, tai buvo labai nuoširdus jo gestas. Tada jis atsiprašė viešai. Tai buvo nuostabios rungtynės man ir mano miestui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

– O kalbant apie incidentą su C.Ronaldo, kaip jums atrodo, ką apie jūsų charakterį pasako epizodas, kai atrodė, kad jums nesvarbu, su kokia futbolo superžvaigžde įsivėlėte į konfliktą?

– Aukščiausiame ar bet kuriame kitame lygyje tu negali būti draugais aikštėje. Xavi mano mėgstamiausias žaidėjas, bet, kai žaidžiau prieš jį, aš tai pamiršau. Jei žaisi kaip draugas, atsiprašinėsi jų, o jie tave nužudys. Turi rungtyniauti kietai, kautis. Tuomet yra daugiau šansų bent lygiosiomis sužaisti su tokia komanda.

Jei būsi kaip draugas ar bijosi jų, nes tai Ronaldo ar Messi, jiems nuo to bus tik geriau. Jie jaus, kad gali daryti dar daugiau. Jie juk įprasti žaidėjai.

– Jei reikėtų kalbėti apie savo stiprybes, kaip atrodo, kur daugiausia galit duoti „Sūduvai“?

– Nenoriu daug kalbėti apie save, noriu, kad žmonės darytų išvadas patys. Manau, kad galiu atnešti nemažai patirties, nes profesionaliai žaidžiu ilgiau nei 12 metų. Manau, kad gerai gebu perduoti kamuolį, galvoje visada bandau sudėlioti komandos išsidėstymą iš savo pozicijos. Aikštėje visada turi gerai matyti, būti pasiruošęs atakuoti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nacho Casesas (dešinėje)
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nacho Casesas (dešinėje)

Taip pat galiu mušti baudos smūgius. Iš esmės, bandau geriau atlikti viską, ką darau, bet tikrai nėra labai smagu kalbėti apie save (juokiasi).

– V.Basadre yra naujas treneris Marijampolėje, tad gal galite mums išduoti, kokį futbolą jis nori žaisti su „Sūduva“?

– Esu čia tik tris dienas. Victoras nori žaisti kokybišką futbolą, aktyviai gintis. Jis turi aiškias idėjas, žino, ko nori, kaip gali žaisti.

Jo stilius yra gerai kontroliuoti kamuolį, atlikti daug perdavimų ir būti agresyviais iškart, kai prarandame kamuolį. Reikia įsidėti į galvas, kad yra labai svarbuos pirmos trys sekundės po to, kai prarandi kamuolį. Turi stengtis iškart jį susigrąžinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius