Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ naujokas Rafaelis Ledesma: „Tikiuosi, kad tapsime Lietuvos čempionais“

Marijampolės „Sūduva“ sulaukė solidaus pastiprinimo. Šeštadienį Suvalkijos klubas, pernai Lietuvos futbolo čempionate iškovojęs bronzos medalius, pasirašė sutartį su legionieriumi iš Brazilijos Rafaeliu Ledesma.
Rafaelis Ledesma FBK „Kauno“ klube žaidė 2006–2008 metais.
Rafaelis Ledesma grįžo į Lietuvą. / „Scanpix“ nuotr.

29 metų atakuojantis saugas Lietuvos futbolo aistruoliams puikiai pažįstamas. Nuo 2006 metų liepos mėnesio jis pustrečio sezono vilkėjo FBK „Kauno“ marškinėlius ir įsiminė kaip labai techniškas žaidėjas. Per tą laiką, kai rungtyniavo „Kauno“ ekipoje, Rafaelis A lygos čempionate pelnė 33 įvarčius (2006 m. – 6, 2007 m. – 13, 2008 m. – 14).

2007-aisiais R.Ledesma išrinktas geriausiu A lygos futbolininku, o po metų tapo rezultatyviausiu lygos žaidėju. Pastaraisiais metais brazilas rungtyniavo Baltarusijoje, jis priklausė Minsko „Partizan“ klubui.

„Manau, kad R.Ledesma yra geriausias iš visų legionierių, kada nors rungtyniavusių Lietuvoje. Jis net vienas pats gali nulemti mačo baigtį. Rafaelis yra standartinių padėčių meistras, sugeba gerai organizuoti žaidimą. Džiaugiuosi, kad jis atstovaus mūsų komandai“, – brazilą apibūdino „Sūduvos“ strategas Virginijus Liubšys.

– Pasirašei sutartį su „Sūduva“. Kodėl pasirinkai Marijampolės klubą? – fksuduva.lt paklausė R.Ledesmos.

– Sulaukiau „Sūduvos“ kvietimo. Mane komandoje pageidavo matyti klubo prezidentas Vidmantas Murauskas. Aš ir pats norėjau žaisti Marijampolės ekipoje, nes manau, kad Lietuvoje ji yra viena iš geriausių komandų, su kuria galima siekti ambicingų tikslų.

– Tavo žmona Simona – lietuvė. Gal ir ji pageidavo, kad rungtyniautum Lietuvoje?

– Ieškojau geriausio varianto. Visi žinome, kokia dabar Lietuvoje yra futbolo situacija. Taip nebėra, kaip buvo ankstesniais FBK „Kauno“ laikais. O „Sūduvoje“ situacija normali. Aš noriu žaisti gerai geroje komandoje.

– Ar pažinojai daug „Sūduvos“ futbolininkų? Su kuriuo dabar daugiausia bendrauji?

– Pažinojau nemažai futbolininkų. Nerijus Radžius, Ričardas Beniušis, Marius Šoblinskas, Džiugas Bartkus – buvę „Kauno“ žaidėjai. Puiku, kai yra pažįstamų veidų, tada smagiau. „Sūduvoje“ aš gerai jaučiuosi. Iš Kauno į treniruotes važiuojame kartu su R.Beniušiu, M.Šoblinsku ir D.Bartkumi. Tai su jais daugiausia ir bendrauju.

– „Sūduvos“ strategą Virginijų Liubšį taip pat žinojai. Ar jis yra griežtas treneris?

– Treneris ir turi būti griežtas. Man labai patinka V.Liubšio darbas, jis dirba europietiškai. Tai labai geras treneris. Ir kaip žmogus V.Liubšys man patinka.

– „Sūduva“ turi geresnes treniruočių sąlygas nei turėjo FBK „Kaunas“?

– Žinoma. Neabejoju, kad Marijampolės komanda Lietuvoje turi geriausias treniruočių sąlygas. Yra ir geras stadionas, ir maniežas. Viskas šaunu.

– Kokį įspūdį susidarei apie „Sūduvos“ komandą? Ar ji šiemet gali tapti Lietuvos čempione?

– Be abejo. Turime pajėgią ekipą, gerus žaidėjus, puikų trenerį. Labai noriu tapti Lietuvos čempionu. Darysiu viską, kad mes pasidabintume aukso medaliais. Tai yra realu.

– Išvykęs iš „Kauno“, rungtyniavai Baltarusijoje. Kur labiau patiko – šioje šalyje ar Lietuvoje?

– Smagu buvo žaisti „Kaune“. Tačiau futbolas populiaresnis Baltarusijoje, ten į stadionus ateina kur kas daugiau žiūrovų. Tiesą pasakius, man patiko ir Lietuvoje, ir Baltarusijoje.

– Kai žaidei „Kaune“, lietuviškai nemokėjai. Dabar interviu duodi lietuviškai. Kada išmokai mūsų kalbą – po vestuvių su Simona?

– Prie to prisidėjo ir žmona, ir draugai. Kai klausaisi lietuviškai, negali neišmokti. Dar ne 100 proc. moku, bet po truputį vis geriau.

– Ar sunku buvo išmokti lietuviškai?

– Sunku, nes portugalų kalboje panašių žodžių nėra. Tačiau dabar jau galiu lietuviškai ir skaityti, suprantu apie 80 proc.

– Kiek kalbų moki?

– Penkias: portugalų, ispanų, anglų, rusų ir lietuvių.

– Dabar gyveni Kaune?

– Taip. Į treniruotes Marijampolėje važinėju iš Kauno.

Sužaidė mačą tarpusavyje

Šeštadienį „Sūduva“ per treniruotę tarpusavyje sužaidė rungtynes, kuriose svarbiausia buvo ne rezultatas.

„Rungtyniavome tarpusavyje, nes nepavyko sužaisti su komandomis, su kuriomis tarėmės. Tai įvyko dėl varžovų kaltės. Tad teko žaisti tarpusavyje, nes artėja sezonas, reikia žiūrėti, kokios formos yra futbolininkai. Dabar gerai atrodo visa komanda, o ypač Karolis Chvedukas ir Ričardas Beniušis. Per šį mačą jokių tikslų nekėlėme, įtampos nebuvo. Išbandžiau futbolininkus įvairiose pozicijose, žiūrėjau, kur jiems geriausiai sekasi“, – sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris Virginijus Liubšys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius