Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ sirgalių simboliu tapę sutuoktiniai čempionų titulo laukė dešimtmetį

Šalia tunelio, pro kurį į aikštę žengia futbolininkai, kiekvieną kartą toje pačioje vietoje būna įsitaisę Marijampolės „Sūduvos“ aistruolių simboliu tapę sutuoktiniai Rita ir Romas Lukšiai.
Rita ir Romas Lukšiai
Rita ir Romas Lukšiai / nuotr. Monikos Krivickaitės

Be atributikos į stadioną neinantys sirgaliai sekmadienio rungtynėms, kuriose buvo kaunamasi dėl A lygos trofėjaus, pasipuošė išskirtinai.

Jiems abiem savo žalios spalvos marškinėlius padovanojo „Sūduvos“ vartininkas Ivanas Kardumas. Taip serbas atsidėkojo Ritai ir Romui už ištikimybę.

Facebook.com/Rita ir Romas Lukšiai
Facebook.com/Rita ir Romas Lukšiai

„Mes nepraleidžiame nė vienų rungtynių, važiuojam ir į kitus miestus“, – 15min pasakojo R.Lukšys.

Paklaustas, nuo kada palaiko Marijampolės ekipą, vyras susimąsto ir tikslaus skaičiaus neįvardija. Suskaičiuoti, matyt, jau yra sunku.

Evaldo Šemioto nuotr./Algimantas Gabrys
Evaldo Šemioto nuotr./Algimantas Gabrys

R.Lukšys sako, kad į rungtynes pradėjo vaikščioti tada, kai ekipai vadovavo dabar su vaikais dirbantis Algimantas Gabrys. Jis „Sūduvą“ treniravo 1995–2003 ir 2005–2008 metais.

Ištikimas sirgalius prisimena, kad tuomet „Sūduvos“ garbę gynė du kaimynai Slavickai: „Nuo tada susirgom futbolu ir nenustojam. O šiaip futbolu domimės labai seniai, dar „Žalgirio“ rungtynes stebėdavome Vilniuje, kai dar žaidė Narbekovas.“

Bent 10 metų besitęsiantis Marijampolės klubo palaikymas sutuoktinius tik dar labiau suartina. Romo žmona Rita taip pat lankosi visose „Sūduvos“ rungtynėse, o tai, kaip pasakoja vyras, juos suartina ir namuose.

„Esame vienminčiai“, – su šypsena pridūrė Rita Lukšienė.

Visą naktį net miegas neėmė.

R.Lukšys džiaugėsi, kad šiemet pagaliau pavyko mesti iššūkį Vilniaus „Žalgiriui“: „Smagu iš tikrųjų, kad Lietuvos futbole yra intriga. Aišku, „Žalgiris“ šiemet labai pasėdo, pas juos, matyt, to noro nėra. Aš matau, kaip mūsų žaidėjų akys dega. Geri atskiri žaidėjai nieko nepadarys, reikia komandos. Kaip šeimoj, taip ir čia.“

Ištikimam sirgaliui titulo laukimas, veikiausiai, prailgo, tačiau nuo to A lygos čempionų vardas, iškovotas sekmadienį, tapo tik dar saldesnis.

„Visą naktį net miegas neėmė“, – juokėsi Romas Lukšys. Jis sako titulą užuosti pradėjęs tada, kai marijampoliečiai galutinai pasivijo iki tol pirmavusį Vilniaus klubą.

„Sirgaliai labai serga. Kiek renkasi žiūrovų Marijampolėj! To nėra visoje Lietuvoje. Šaunu, gerai, kad yra, ką žiūrėti“, – džiaugėsi R.Lukšys.

Visas rungtynes pirštinėmis rankas šildęs vyras, atrodo, taip ir nebuvo nustojęs ploti ir visas 90 minučių užvedinėjo aplink sėdinčius sirgalius inicijuodamas skanduotes.

Kai „Sūduvos“ žaidėjai su išsvajotu titulu traukė link tunelio, šalia kurio rungtynes stebėjo sutuoktiniai, dauguma futbolininkų Romui spaudė ranką ir apkabino ilgametį sirgalių. Į šį titulą jie nužygiavo kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius