Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ triumfas: sugrįžusiems A lygos legionieriams leista žaisti be karantino

Visiems legionieriams prieš karantiną namo išvykti leidusi A lygos čempionė Marijampolės „Sūduva“, panašu, prie atnaujintų pirmenybių starto linijos stos nenukraujavusi. Nors virš suvalkiečių stovyklos buvo iškilusi rimta grėsmė, jog į Lietuvą sugrįžę užsieniečiai būtų turėję 14 dienų praleisti izoliacijoje, trečiadienį LR vyriausybė nusprendė šiuos pančius atlaisvinti.
15min fotografo Mariaus Vizbaro geriausi 2019 metų kadrai
Marijampoliečių triumfas

A lygos pirmenybių antrasis turas prasidės jau ateinantį šeštadienį. Tada bus sužaisti du mačai, o birželio 1-ąją savo rungtynes turės ir stipriausia šalies komanda „Sūduva“.

Suvalkiečių pirmuoju varžovu bus „Kauno Žalgiris“.

Trečiadienį vykusiame vyriausybės posėdyje „Sūduvos“ atstovai išgirdo daug džiugių naujienų.

Naują karantino švelninimo įstatymų paketą priėmę šalies vadovai nusprendė, kad asmenims, grįžusiems ar atvykusiems iš užsienio valstybių, reikalavimas izoliuotis 14 dienų nebus taikomas, jei „asmuo yra aukšto meistriškumo sportininkas, atvykęs į Lietuvos Respubliką švietimo, mokslo ir sporto ministro leidimu ruoštis aukšto meistriškumo sporto varžyboms ir jose dalyvauti“. Taip pat šis punktas taikomas ir sportininkus aptarnaujančiam personalui.

Priminsime, kad Lietuvoje prasidėjus karantinui Marijampolėje liko vos du legionieriai – serbas Aleksandras Živanovičius ir kroatas vartininkas Ivanas Kardumas.

Paskelbus apie A lygos pirmenybių atnaujinimą į Marijampolę jau spėjo sugrįžti ir dar penki „Sūduvos“ legionieriai – austras Mihretas Topčagičius, slovakas Ivanas Hladikas, kroatai Andro Švrljuga, Domagojus Pušičius ir Josipas Tadičius.

Visi jie šiuo metu yra karantine.

15min žiniomis, Marijampolės klubas jau tikrino visų sugrįžusių legionierių sveikatą. Visi COVID-19 testai buvo neigiami.

Evaldo Šemioto nuotr./Josipas Tadičius
Evaldo Šemioto nuotr./Josipas Tadičius

Trečiadienį priimtas vyriausybės nutarimas įsigalios nuo birželio 1 dienos, o tai reiškia, kad į Lietuvą sugrįžę legionieriai teoriškai galėtų išbėgti į aikštę jau pirmajame atnaujintų pirmenybių mače.

15min žiniomis, panašų atvejį turi ir „Sūduvos“ pirmoji varžovė „Kauno Žalgirio“ komanda – karantino laikotarpiu kauniečiai leido į Prancūziją pas gimdančią žmoną išvykti 33-ejų gynėjui Stevenui Thicot.

Pirmadienį vyksiantį mačą jau galės stebėti ir nedidelis būrys ištikimiausių „Sūduvos“ aistruolių.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./A lygos futbolo rungtynės: „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./A lygos futbolo rungtynės: „Sūduva“ – Vilniaus „Žalgiris“

Vyriausybė nusprendė, jog nuo birželio 1 dienos renginius atvirose erdvėse galės stebėti iki 300 žmonių, tarp jų turės būti 1 metro atstumas.

Pagal Vyriausybės patvirtintą planą, kultūros renginių atvirose erdvėse dalyvių skaičius bus palaipsniui didinamas. Nuo birželio 16-osios – iki 500, nuo liepos 1-osios iki 700, o nuo liepos 16-osios – iki 900.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius