Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sūduvos“ vartų sargas I.Kardumas: „Laukia ilgas, sunkus kelias“

Pasirengimą 2020-ųjų sezonui pradėjusi Lietuvos futbolo čempionė Marijampolės „Sūduva“ sekmadienį žais pirmąsias kontrolines rungtynes išvykoje su „Kauno Žalgiriu“. Marijampoliečių vartininkas teigia, kad komanda yra pasiilgusi futbolo.
Ivanas Kardumas
Ivanas Kardumas / nuotr. Sauliaus Čirbos

„Aš atostogas praleidau ramiai, buvau su šeima, – sakė I.Kardumas. – Į Lietuvą grįžau gerai pailsėjęs ir pasirengęs darbui.“

Marijampolėje vartininkas sutiko seną pаžįstamą – naująjį „Sūduvos“ trenerį Heimo Pfeifenbergerį. Kroatas 2011-2014 metais žaidė Austrijoje, ten jam teko susitikti su naujojo „Sūduvos“ stratego vadovautomis ekipomis.

„Žinia apie jo atvykimą man buvo netikėta, tačiau tai buvo gera naujiena. Žinau, kad jis – geras treneris. Kaip žmogus jis yra komunikabilus, atsipalaidavęs, malonus ir gerbiantis kitus, tą aš ir kiti komandoje labai vertiname“, – po pirmųjų treniruočių sakė I.Kardumas.

Pasak vartininko, pirmosios treniruotės nebuvo lengvos, tačiau komanda yra nusiteikusi gerai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ivanas Kardumas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ivanas Kardumas

„Gera grįžti į aikštę, visi buvome pasiilgę futbolo kamuolio, – kalbėjo futbolininkas. – Esame nusiteikę gerai, pasiruošę sunkiam darbui ir sunkiam sezonui. Tikrai nesitikime, kad šiemet bus lengviau nei pernai. Turime tikslą apginti visus titulus, bandysime žengti tą išsvajotą trūkstamą žingsnį Europos turnyruose, tad laukia ilgas, sunkus kelias.“

Pirmąsias kontrolines rungtynes su „Kauno Žalgiriu“ marijampoliečiai žais sausio 19 d. 13 val. Kauno „Kelininko“ pripučiamame futbolo manieže. Į šį mačą galės patekti tik asmenys, pateikę bet kurio tipo „Sūduvos“ 2019-ųjų metų kortelę arba 2020-ųjų abonemento įsigijimo įrodymą.

Aikštėje „Sūduvos“ žaidėjai gali susitikti su Gratu Sirgėdu, kuris neseniai nusprendė iš Marijampolės sugrįžti į „Kauno Žalgirį“. Laikinosios sostinės komandai šiemet atstovaus ir buvęs „Sūduvos“ vartininkas Armantas Vitkauskas.

Pirmadienį Lietuvos čempionai grįš treniruotis į „Hikvision“ futbolo arenos maniežą, kuriame sausio 23 d. 17 val. susitiks su Rygos „Metta“, o sausio 26 d. 16 val. – su Rygos RFS.

Sausio 31-ąją marijampoliečiai išvyks į treniruočių stovyklą Kipre, ten sužais kontrolinius mačus su „Ufa“ (Rusija), Česke Budejovicų „Dynamo“ (Čekija) ir Jerevano „Urartu“ (Armėnija).

Paskutinės kontrolinės rungtynes planuojamos vasario 22-ąją Marijampolėje (varžovas paaiškės vėliau), o vasario 29-ąją jau laukia mačas dėl Supertaurės Vilniuje su „Žalgiriu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius