-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sugrįžimas į praeitį: konferencijos mūšyje dėl LFF įstatų – S.Stankaus ir jo aplinkos triuškinanti pergalė

Ketvirtadienį Vilniuje vykusios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) konferencijos intriga subliuško dar prieš užtrenkiant nuo smalsių žiniasklaidos akių duris. Penkiolika pastarųjų mėnesių organizacijai vadovavęs Edvinas Eimontas į posėdžių salę įžengė pats paskutinis, prieš tai išplatinęs žinutę, jog tai yra paskutinė jo darbo federacijoje diena.
Stasys Stankus
Stasys Stankus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Viliuosi, kad darbai bus tęsiami ir gerojo valdymo raportas iš dokumento pamažu virs vertę kuriančia ir futbolą auginančia sistema. Norėjau padėkoti žmonėms, kurie buvo kartu, augo kartu, siekė, nusivylė ir rado jėgų siekti iš naujo. Ačiū!“, – atsisveikindamas teigė E.Eimontas.

Kad 41-erių metų kėdainietis yra pasiruošęs sudėti ginklus, buvo galima nuspėti jau konferencijos išvakarėse, kai lankydamasis 15min studijoje jis nepaneigė, jog pastarosiomis savaitėmis kalbėjosi su jam oponuojančiais Vykdomojo komiteto nariais dėl išeitinės kompensacijos.

Po beveik tris valandas vykusio posėdžio, į kurio darbotvarkę buvo įtraukta 12 klausimų, šypsodamasi išėjo senųjų LFF vilkų vadovaujama konservatyvioji federacijos pusė.

Daugiausiai diskusijų kėlusiame paskutiniame konferencijos klausime dėl naujųjų organizacijos įstatų tvirtinimo, taip pat intriga nepakvipo.

Konferencijos dalyviai rinkosi iš trijų pasiūlytų variantų. Vieną pasiūlė E.Eimontas, antrąjį – S.Stankaus vadovaujama LFF techninio vystymosi asociacija ir Artūro Krukio vadovaujama moterų futbolo asociacija, trečią pateikė pasiūlė Gedimino Daukšio vadovaujama Alytaus apskrities futbolo asociacija.

Pilkuoju kardinolu vadinamo S.Stankaus aplinka laimėjo be didesnių problemų, futbolo terminais tariant – „į vienus vartus“. Už jų projektą balsavo 68 delegatai, 6 rinkosi E.Eimonto viziją, 2 – Alytaus pasiūlymą.

Pagal buvusio LFF prezidento Juliaus Kvedaro bendražygio LFF Techninio vystymosi asociacijos vadovo S.Stankaus suprojektuotą sumanymą, futbolo valdymas liks tose pačiose rankose – Vykdomojo komiteto narių, kurie dešimtmečius vadovauja šalies futbolo apskritims ir šakinėms futbolo federacijoms.

Be to, pagal S.Stankaus planą, LFF prezidento galios nuo šiol taps tik simbolinės, nes sprendimus priims Vykdomasis komitetas ir LFF generalinis sekretorius, kurio pareigas atitinka generalinio direktoriaus postas, šiuo metu užimamas Nerijaus Dunausko.

S.Stankaus suprojektuoti LFF įstatai

„Gerai, kad įstatai po daugelio metų yra atnaujinti. Atnaujinta daug dalykų, atsižvelgta į darbo grupės raportą. Pagrindinis dalykas yra Vykdomojo komiteto išplėtimas iki 20 narių“, – po konferencijos kalbėjo LFF generalinis direktorius Nerijus Dunauskas.

Po balsavimo vykusioje spaudos konferencijoje E.Eimontas nedalyvavo. Jis tik atsakė į žiniasklaidai rūpimus klausimus koridoriuje.

Bendraujant su žurnalistais iniciatyvos ėmėsi su LFF dirbančios „ADLEX“ profesinės bendrijos advokatė Reda Kurlavičienė. Ryški moteris turėjo atsakymus beveik į visus rūpimus klausimus ir nevengė išsakyti savo asmeninę nuomonę – pavyzdžiui, jog pagal iki šiol galiojusius įstatus LFF prezidentas suspėti atlikti visų funkcijų, kai jam pavedamas tiek reprezentacinis, tiek valdymo modelis, nelabai suspėdavo.

Pagal LFF įstatus, iki neeilinės konferencijos, LFF vadovaus pirmasis viceprezidentas Vidmantas Butkevičius.

Naujasis LFF prezidentas turėtų būti išrinktas kuri numatyta birželio 12-ąją, arba liepos 23-ąją. Šias datas Vykdomasis komitetas suplanavo jau prieš keletą savaičių, panašu, jog puikiai žinodamas, kad E.Eimontas iš savo pareigų pasitrauks.

VIDEO: E.Eimontas apie LFF konferenciją: „Kai vyksta karas, veikla būna paralyžuota. Aš to nenoriu“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius