-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suirzęs J.Mourinho „Premier“ lygą sulygino su 13-mečių pirmenybėmis

Londono „Tottenham Hotspur“ strategas Jose Mourinho neliko patenkintas tuo, kaip buvo nukeltos trečiadienį turėjusios vykti komandos rungtynės Anglijos „Premier“ lygoje prieš Londono „Fulham“ klubą.
Jose Mourinho
Jose Mourinho / „Scanpix“ nuotr.

Priešpaskutinę 2020-ųjų dieną suplanuotas mačas likus vos trims valandoms iki jų pradžios buvo atšauktas dėl kelių „Fulham“ futbolininkų teigiamų koronaviruso testų ar pasireiškusių COVID-19 ligos simptomų.

„Premier“ lyga pranešė klubams, aiškindama, jog toks vėlyvas sprendimas priimtas dėl to, jog tik tada buvo gauti pilni testų rezultatai ir medikų patarimai. Tačiau tai J.Mourinho neįtikino.

Portugalas tokį populiariausios futbolo lygos pasaulyje poelgį pavadino „neprofesionaliu“ ir lygino jį su tais laikais, kai dar pats treniravo 13-mečius vaikus.

„Kai treniravau 13-mečius ir 15-mečius vaikus Portugalijoje prieš 30 metų, žaisdavome rungtynes pusę dešimtos ryto ir kartais oponentai ar teisėjas į jas neatvykdavo, – kalbėjo J.Mourinho. – Tai labai supykdydavo vaikus, nes jie norėjo žaisti futbolą, bet apie rungtynių nukėlimą sužinodavo tik paskutinėmis minutėmis.

Tai – panašu į tai, kas šioje situacijoje nutiko mums. Atvykome į stadioną tik tam, kad sužinotume, jog nežaisime.

Likus parai iki rungtynių, žiniasklaida buvo pilna pranešimų apie tai, jog rungtynės bus nukeltos. Žaidėjai man sakė, jog jų šalyse buvo pranešta apie mačo nukėlimą, bet nei aš, nei komandos savininkas ponas [Danielis] Lewy nieko negalėjome jiems atsakyti.

Nekaltinu „Fulham“ klubo. Kaltinu organizatorius. Nemanau, kad reikėjo pasielgti taip, kaip pasielgė jie.“

J.Mourinho kelia nerimą ir tai, kad nukeltas rungtynes dabar teks įkišti kažkur tarp kitų būsimų „Tottenham“ susitikimų, kai Šiaurės Londono ekipos lauks itin sudėtingi tvarkaraščio iššūkiai.

Portugalo vadovaujamas klubas tęsia kovą ne tik „Premier“ lygoje, bet ir Anglijos lygos taurėje bei Europos lygoje, o J.Mourinho nerimauja, kad tik nepasikartotų rugsėjo scenarijus, kai jo komandai dvi savaites paeiliui buvo suplanuoti du mačai per trijų dienų laikotarpį.

„Niekas nė nešnekėjo apie ekstremalią situaciją pasiruošimo sezonui metu. Turbūt dėl to, jog visi manė, kad tai – tik Europos lygos kvalifikacija, – priminė portugalas. – Bet situacija, kurią turėjome išgyventi, buvo nežmoniška. Negalėsime priimti tokio pasiūlymo, jei kažkoks Einšteinas vėl sugalvos idėją suplanuoti mums keturis mačus, tarp kurių turėtume tik po vieną laisvą dieną.“

„Premier“ lyga kol kas į J.Mourinho išreikštą kritiką nesureagavo.

Su 26 taškais „Tottenham“ Anglijos pirmenybėse užima septintąją vietą, bet pasiekę pergalę nukeltose rungtynėse jie galėtų šoktelėti į trečiąją poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius