-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 13 /13:11

Sunkumus į šalį stūmęs V.Ivanauskas žvelgė Izmiro kryptimi: „Malonumo bus mažai“

Ne Turkijoje, kur antradienį vyks rungtynės, o Farerų salose Valdas Ivanauskas kalbėjo apie būsimą dar vieną sunkų išbandymą. Izmire Lietuvos rinktinės laukia karštas mūšis, tačiau tik daugiau rūpesčių pridarė sujauktas tvarkaraštis ir pasiruošimas.
Valdas Ivanauskas
Valdas Ivanauskas / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Sekmadienio popietę buvo suplanuotas Lietuvos rinktinės skrydis į Izmirą iš Farerų salų, tačiau lėktuvui kilti leidimas nebuvo duotas.

Dėl to komanda Torshaune pabuvo ilgiau nei planuota. Pirminis planas, sužinojus, jog situacija keičiasi, buvo skristi į Turkiją pirmadienį ryte, tačiau vėliau nutarta surengti treniruotę nekokius prisiminimus keliančiame „Tórsvøllur“ stadione, o po pietų leistis į ilgą kelionę.

Izmire lietuviai leistis turėtų tik apie 23 val. vietos laiku. Žinoma, Farerų orai yra tokie nenuspėjami, kad ir pirmadienio popietės skrydžio tvarkaraštis dar gali būti koreguojamas.

„Nepadėjo, aišku, kad nepadėjo, – kilusius sunkumus komentavo V.Ivanauskas. – Situacija tokia, reikia ją tokią ir priimti. Bandom pasiimti maksimumą. Buvo dar blogesnis variantas, kuriuo nebūtume nei čia, nei Turkijoje pasitreniravę. Vėlinome skrydį, kad galėtume bent pajudėti.“

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Valdas Ivanauskas
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Valdas Ivanauskas

Pirmos dvejos rungtynės Vilniuje ir trečiosios Fareruose vyko ant dirbtinės vejos, o štai 2019-aisiais atidaryto Izmiro „Atatürk“ stadiono danga – natūrali. Tiesa, su ja apsiprasti prieš rungtynes galimybių jau nebus.

„Man asmeniškai nebus problemų, – įsitikinęs Kroatijoje rungtyniaujantis saugas Paulius Golubickas. – Aišku, ant skirtingų aikščių kamuolys skirtingai eina, bet užteks apšilimo ir prisitaikysime. Manau, ne čia reikia ieškoti priežasčių. Varžovams aikštė bus ta pati. Taip, jie gal ilgiau treniravosi, bet reikia daugiau vieningumo komandoje.“

„Scanpix“ nuotr./Paulius Golubickas
„Scanpix“ nuotr./Paulius Golubickas

Net 0:6 pirmąsias rungtynes prieš Turkiją pralaimėjo Lietuvos komanda praėjusį antradienį, kai įsirašė skaudžiausią smūgį namų tvirtovėje šalies istorijoje. V.Ivanauskas tikisi gana panašaus mačo.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Turkija

„Bus tokios pačios rungtynės – Turkija turės iniciatyvą, – 15min sakė treneris. – Bus daug žiūrovų – 25 tūkst. pilnas stadionas, tad publika palaikys. Varžovais žais savo malonumui, mėgausis žaidimu. Mums reikia dar labiau koncentruotis. Individualiai varžovų žaidėjai labai stiprūs, bet kažką bandysime koreguoti, kad nebūtų jų greitų išėjimų į atakas.

Tai sulaikyti labai sunku, jie siūlo įspūdingą presingą 90 minučių, bet turėjome ir Lietuvoje pusprogių, tikrų progų. Reikia jų ieškoti ir čia.“

„Gynyboje reikia daugiau kompaktiškumo, vieningumo, vienas už kitą daugiau pakovoti, – dėstė P.Golubickas. – Tik taip, manau, mes galim pasipriešint varžovams.“

V.Ivanausko teigimu, žaidimo sistema bus kiek koreguojama, o iš auklėtinių jis reikalaus sunkaus darbo.

„Malonumo bus mažai. Kiekvienas tą sunkų darbą turės atliko 100 proc., o toliau – žiūrėsime“, – teigė strategas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Turkija
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./UEFA Tautų lyga: Lietuva – Turkija

15min paklaustas, ar nėra neramu, kad žaidėjai jaus baimę vėl žaisti prieš varžovą, kuris pirmajame susitikime juos suplėšė į skutelius, V.Ivanauskas kraipė galvą.

„Ne, nemanau. Iki tam tikro laiko rezultatas buvo 0:2, 0:3, buvo ir 11 metų baudinys. Buvo kažkokia viltis, momentai, skersinis. Taip, kai kuriems žaidėjams bus įspūdis – pilnas stadionas, sirgalių palaikymas. Turime vis tiek kada nors žaisti normaliuose stadionuose, prie normalių žiūrovų. Turime apsiprasti. Krikštas, bet jis reikalingas“, – kalbėjo treneris.

0:2 prieš Liuksemburgą, 0:6 prieš Turkiją ir 1:2 prieš Farerų salas – toks yra Lietuvos rinktinės rezultatas šiame Tautų lygos lange.

„Po pralaimėjimų tikrai sunkiau. Iš tų pralaimėjimų, pirmo ir trečio žaidėjai buvo neverti. Tikrai galėjome minimum po tašką pasiimti. Progos, kurias turėjome, šansai, kurie buvo – reikia tai išnaudoti. Kažkada sekasi, kažkada – ne. Pirmų ir trečių rungtynių rezultatas neatitinka žaidimo“, – įsitikinęs V.Ivanauskas.

„Rytoj nauja diena, naujos rungtynės, – teigė P.Golubickas. – Turime kovoti iki galo, atiduoti visas jėgas. Atmosfera nėra gera. Devyni praleisti įvarčiai, vienas įmuštas. Daug nepridursi.“

Trejos rungtynės per trumpą laiką atsiliepė žaidėjams ir fiziškai, tačiau treneris akcentavo, jog vyksta rotacija, tad didesnių nuovargio problemų nėra.

Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edgaras Utkus
Elvio Žaldario/LFF nuotr./Edgaras Utkus

Tiesa, negalės Lietuvos rinktinėje antradienį rungtyniauti Edgaras Utkus, kuris užsidirbo dvi geltonas korteles.

Pastaruoju metu vidurio gynėjas, keletą kartų bandytas ir atraminėje zonoje, yra tapęs vienu iš svarbiausių nacionalinės komandos žaidėjų.

„Netektis. Jis lyderis, vienas stabiliausių. Yra pyktis, tai man patinka. Mums tas pyktis reikalingas. Kai kuriems jo trūksta. Jis pats nežinojo, kad pirmą tą kortelę turėjo – gal ir mūsų kaltės buvo tame. Kortelė skausminga, bet yra žaidėjų, kurie jį turės pakeisti“, – sakė V.Ivanauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius