Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sumaištis „Barcoje“ pasiekė kulminaciją: klube neliks L.Messi neįtinkančio prezidento?

Dramatiški pastarųjų mėnesių įvykiai „Barcelona“ organizacijoje tęsiasi. Pranešama, kad klubo nariai surinko reikiamą parašų skaičių ir jau netrukus rengs balsavimą dėl nepasitikėjimo klubo prezidentu Josepu Maria Bartomeu.
Lionelis Messi ir Josepas Maria Bartomeu
Lionelis Messi ir Josepas Maria Bartomeu / „Scanpix“ nuotr.

Po 10 dienų užtrukusio klubo narių parašų skaičiavimo paaiškėjo, jog iš 20 687 klubo narių pateiktų parašų bent 16 251 yra galiojantys. Tam, kad būtų surengtas nepasitikėjimo balsavimas, reikėjo bent 16 250 parašų.

Įgyvendinus šią iniciatyvą, per artimiausias 10 dienų klubo valdybos nariai turės balsuoti dėl nepasitikėjimo J.M.Bartomeu ir taip spręs „Barca“ prezidento likimą.

Tam, kad nuo 2014-ųjų klubui vadovaujantis katalonas būtų pašalintas, reikia bent dviejų trečdalių valdybos narių balsų.

Vis dėlto Ispanijos spaudoje jau svarstoma, kad J.M.Bartomeu ir jo parankiniai gali nelaukti balsavimo ir atsistatydinti dar iki jo.

57-erių verslininko pozicijos ėmė drebėti dar vasaros pabaigoje, kai po sezono, kuris futbolo klubui baigėsi neiškovojus nė vieno titulo, ryškiausia katalonų žvaigždė Lionelis Messi pasiprašė paleidžiamas į kitą komandą.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Nors dar metus galiojančią sutartį turintis argentinietis galiausiai liko Barselonoje, atvirame interviu jis pareiškė, jog tokį sprendimą priėmė tik dėl nenoro kovoti su vieninteliu savo karjeros klubu teismų salėse.

„Kentėjau treniruotėse, rungtynėse, rūbinėje. Viskas tapo labai sudėtinga ir atėjo laikas, kada supratau, jog noriu naujų ambicijų. Norėjau patirti kažką naujo. Tai nenutiko dėl to pralaimėjimo Čempionų lygoje prieš „Bayern“, ne. Galvojau apie šį sprendimą ilgą laiką. Pasakiau prezidentui, o jis visada sakydavo, kad sezono pabaigoje galiu spręsti, ar noriu likti, ar išvažiuoti. Galiausiai jis nesilaikė savo žodžio“, – atvirai kalbėjo L.Messi, davęs suprasti, jog dėl susiklosčiusios situacijos labiausiai yra kaltas vienas žmogus – J.M.Bartomeu.

Be to, rugsėjį Katalonijos policija pareiškė įtarimus „Barca“ prezidentui dėl korupcijos. Nors J.M.Bartomeu juos neigia, jau artimiausiu metu turėtų prasidėti teisinis procesas šiuo klausimu.

J.M.Bartomeu yra vos trečias „Barca“ prezidentas per daugiau nei 100 metų, dėl kurio ateities bus surengtas nepasitikėjimo balsavimas. Ankstesni du prezidentai iš balos išbrido sausi – dviejų trečdalių valdybos narių balsų skaičiaus tuomet pasiekti nepavyko.

Dabartinė J.M.Bartomeu kadencija prezidento poste baigsis 2021 m., kai bus surengti nauji rinkimai. Nors pats katalonas juose nekandidatuos, dabartinis „Barca“ prezidentas ketina į rinkimus deleguoti savo aplinkos žmogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius