Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sunkiai žodžius rinkęs japonų treneris: „Vaikinai tikėjo, kad gali nugalėti belgus“

Pasaulio futbolo čempionate antradienį vakare buvo sužaistos vienos įspūdingiausių šių pirmenybių rungtynių – dviejų įvarčių deficitą panaikinę Belgijos rinktinės futbolininkai triukšmingai prasibrovė į ketvirtfinalį.
Akiro Nishino
Akira Nishino / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Japonijos rinktinė buvo arti sensacingo rezultato – du greitus įvarčius antrajame kėlinyje įmušę Azijos atstovai prieš belgus pirmavo rezultatu 2:0, tačiau Roberto Martinezo auklėtiniai per likusį rungtynių laiką sugebėjo įmušti triskart ir už pasaulio čempionato borto palikti japonus.

Japonija, grupių etape pasižymėjusi savo kovingumu ir disciplina gynyboje, pačioje antrojo kėlinio pabaigoje padarė kritinę klaidą – kone visi gynėjai nužygiavo į varžovų baudos aikštelę bandyti pasižymėti po kampinio, tačiau sėkmingai apsigynę ir žaibišką kontrataką surengę belgai įmušė trečiąjį įvartį.

Po apmaudžiai pralaimėtų rungtynių šoko būsenos dar ilgai buvo tiek rinktinės žaidėjai, tiek vyriausiasis komandos treneris.

„Pasakiau jiems eiti į dušą“, – sakė Akira Nishino, kurio auklėtiniai sugrįžę į rūbinę keliasdešimt minučių visiškoje tyloje sėdėjo ir nereagavo į jokius ženklus.

„Rungtynes pradėjome visai neblogai, tačiau pabaigoje... Jūs žinote, kas atsitiko pabaigoje, – tęsė strategas. – Mes pirmavome dviem įvarčiais ir galvojau, kad laimėsime, tačiau galutinis rezultatas mus visus šokiravo. Tai buvo pasaulio čempionatas, kuriame kovėmės su stipria Belgijos komanda. Tai yra viskas, ką aš jaučiau rungtynių pabaigoje.“

A.Nishino buvo kritiškas pats sau – jis teigė, kad trečias įvartis buvo praleistas tik dėl taktinės klaidos.

„Dėl to, kas nutiko pabaigoje, kaltas esu tik aš. Turėčiau dar kartą pagalvoti, ar pasirinkau tinkamą taktiką. Negalima teigti, kad dviejų įvarčių pranašumą praradome dėl žaidėjų. Tai yra tik dėl to, kad praradome žaidimo kontrolę“, – nusivylimo neslėpė nacionalinės komandos treneriu tik prieš pat pasaulio čempionatą tapęs A.Nishino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius