Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Suomiai apie „Sūduvą“ – „ant popieriaus“ už komandą iš lažybų lygos esame stipresni

Ketvirtadienio vakarą Kuopijo mieste įvyksiančią lemiamą Europos lygos trečiojo atrankos etapo akistatą tarp vietos KuPS ir Marijampolės „Sūduvos“ vietos žiniasklaida pasitinka pakiliomis nuotaikomis. „Popieriuje esame stipresni, tad turėtume laimėti“, – įsitikinę suomiai.
Kuopijo KuPS
Kuopijo KuPS / KuPS nuotr.

Suomijos žiniasklaida pažymi, kad prieš jų šalies čempionus į akistatą stos trejų pastarųjų metų Lietuvos stipriausia komanda, kuri jau yra spėjusi patriukšmauti ir Europoje, kai įveikė „už save didesnius“ varžovus – 2017-aisiais „Sion“ ir Nikosijos APOEL, pernai – Tel Avivo „Maccabi“.

Yle.fi pažymi, kad mūsų šalies čempionate žaidžia vos šešios komandos, nes po praėjusio sezono vienas klubas bankrutavo, o dar du buvo pašalinti dėl dalyvavimo sutartose rungtynėse.

Suomiams taip pat neblogai pažįstamas yra „Sūduvos“ strategas Saulius Širmelis, kuris Helsinkyje dirbo 2009-aisiais metais ir treniravo vietos „Atlantis“ klubą.

„Į jį lietuvis atvyko kaip techninis direktorius, tačiau labai greitai tapo vyriausiuoju treneriu. Kai daugiau nei 12 komandos žaidėjų paliko komandą dėl nesumokėtų atlyginimų, klubas iškrito į žemesnį divizioną“, – rašo yle.fi.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Širmelis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Saulius Širmelis

„Marijampolės „Sūduva“ yra kieta ir fiziškai tvirta komanda, kuri mėgsta žaisti ilgais perdavimais į baudos aikštelę. Jie turi du gerai judančius puolėjus ir neblogus pagalbininkus“, – pažymėjo KuPS vartininkas Otso Virtanenas.

Anot Suomijos žiniasklaidos, pastebimiausia figūra „Sūduvos“ ekipoje – bosnių gynėjas Semiras Kerla, kuris nešioja kiek „neįprastą gynėjui 10-ąjį numerį“.

Per keturis sezonus 191 cm ūgio gynėjas jau įmušė net 21 įvartį, skaičiuoja suomiai.

Sauliaus Čirbos nuotr./Semiras Kerla
Sauliaus Čirbos nuotr./Semiras Kerla

Taip pat pro vietos žiniasklaidos akis neprasprūdo faktas, kad prieš pat dvikovą su KuPS „Sūduvą“ sustiprino argentinietis saugas Nicolasas Gorobsovas. Jis persikėlė iš Rumunijos ir kartu su „Sūduva“ atvyko į Kuopiją.

Yle.fi taip pat pažymi, kad nors stipriausioje Lietuvos komandoje žaidžia net 11 lietuvių, nė vienas iš jų nebuvo pakviestas į nacionalinę komandą, kai ši prieš keletą savaičių žaidė Tautų lygos rungtynes su Kazachstanu ir Albanija.

„Marijampolė buvo vienintelis A lygos klubas, kuris į nacionalinę rinktinę nedelegavo nė vieno žaidėjo“, – įdomų faktą pateikia Yle.fi.

Marijampolė buvo vienintelis A lygos klubas, kuris į nacionalinę rinktinę nedelegavo nė vieno žaidėjo.

XXI amžiuje su Lietuvos klubais du kartus Europos taurėse kovojo Helsinkio HJK klubas.

„Vilniaus „Vėtra“ nemaloniai nustebino Helsinkį Europos lygoje 2009-aisiais, tačiau po metų Panevėžio „Ekranas“ buvo sutriuškintas Čempionų lygos atrankoje. Kad Lietuvos futbolui trūksta stabilumo, puikiai įrodo tas faktas, kad abu minėti klubai jau seniai yra bankrutavę“, – rašo vietos žiniasklaida.

Nors Suomijos futbolo klubai yra kur kas turtingesni nei lietuviškieji, šios šalies apžvalgininkai taip pat pažymi, kad ketvirtadienio rungtynėse ant kortos bus pastatytas ne tik kelialapis į kitą etapą, bet 300 tūkst. eurų vertės UEFA premija.

Vienerios rungtynės namuose, anot suomių, taip pat KuPS pranašumas. „Bet ir „ant popieriaus“ Kuopijo komanda yra geresnė nei „Sūduva“, – pažymi hbl.fi.

„Daug analizavome savo varžovus ir žinome, kaip jie žaidžia. Jie iš savo kovos jau išmetė Talino „Flora“ ir suprantame, kad norėdami žengti į kitą etapą, turime nusiteikti maksimaliai. Rungtynėse su Bratislavos „Slovan“ mes sužaidėme geriausią sezono mačą. Tokio paties mes laukiame ir ketvirtadienį“, – prieš dvikovą kalbėjo KuPS treniruojantis norvegas Arne Erlandsenas.

Stopkadras/Arne Erlandsenas
Stopkadras/Arne Erlandsenas

Kitame varžybų etape šios poros nugalėtojas susitiks su Stokholmo „Djurgardens“ arba Klužo CFR.

„Manau, kad privalome profesionaliai ir kryptingai kiekvieną dieną dirbti treniruotėse, o atėjus Europos kovoms stengtis nužygiuoti kuo toliau. Manau, kad šios rungtynės puikiai patikrins, kokio lygio iš tiesų esame“, – prieš akistatą su suvalkiečiais pažymėjo KuPS strategas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius