Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 20 /2021 04 21

Superlyga byra: klubai traukiasi iš projekto, lekia komandų vadovų galvos

Nepraėjus nė dviem paroms po oficialaus pranešimo apie kuriamą Europos futbolo Superlygą, ši jau ėmė byrėti. Pamažu iš projekto traukiasi klubai, krenta ir kai kurių iš jų vadovų galvos.
Anglijos futbolo sirgaliai protestuoja prieš Superlygą
Anglijos futbolo sirgaliai protestuoja prieš Superlygą / „Scanpix“ nuotr.

Didžiosios Britanijos spauda trimitavo, kad „Manchester City“ atsitraukė nuo ESL trumpiniu žinomo turnyro idėjos.

Po kelių valandų nuo tokių pranešimų pasirodymo „miestiečiai“ apie šį sprendimą pranešė oficialiai.

Atsisakyti minties žaisti Superlygoje ketina ir Londono „Chelsea“, oficialiai dar to nepatvirtinusi, bet jau ėmusi tvarkyti reikiamus dokumentus.

„Aristokratų“ klubą priimti tokį sprendimą paskatino sirgalių protestas – apie tūkstantis „Chelsea“ gerbėjų susirinko prie „Stamford Bridge“ stadiono prieš „Premier“ lygos rungtynes ir reiškė savo pasipiktinimą klubo sprendimu prisidėti prie Superlygos kūrimo.

„SkySports“ teigimu, „Chelsea“ vadovai pabūgo, kai išvydo „absoliučiai neigiamą reakciją į ESL planus, kuri užgožė darbą, klubo nuveiktą bendruomenėje pastaraisiais metais“.

Malšinti protestą prie stadiono teko net „Chelsea“ klubo administracijoje dirbančiam legendiniam Čekijos ir Londono klubo vartininkui Petrui Čechui.

Sužinoję apie klubo ketinimus trauktis iš Superlygos, „Chelsea“ sirgaliai šalia stadiono ėmė skanduoti „mes išgelbėjome futbolą“.

BBC praneša, kad dar vieno Superlygoje turėjusio dalyvauti Anglijos klubo „Manchester United“ valdybos pirmininkas Edas Woodwardas pranešė apie atsistatydinimą iš pareigų, kurias jis užėmė nuo 2013 metų.

Nors iš „Liverpool“ klubo vadovų kol kas – jokių žinių, komandos žaidėjai socialiniuose tinkluose pasidalino vieninga žinute, kuria jie nepritaria klubo sprendimui jungtis prie Superlygos.

Prieštaringos naujienos sklinda iš Ispanijos. „Barcelona“ prezidentas Joanas Laporta pranešė, kad Katalonijos flagmano dalyvavimas projekte bus patvirtintas tik tuomet, jei tam pritars klubo valdyba.

Ispanijos spauda antradienio vakarą skambėjo nuo pranešimų apie tai, kad Madrido „Atletico“ jau nusprendė atsisakyti minties žaisti Superlygoje, bet „The Athletic“ žurnalistas Dermotas Corriganas vėliau pranešė, kad „Atletico“ vadovai dar neigia, esą jie jau priėmė sprendimą nebedalyvauti Superlygos projekte.

Superlygoje netrukus gali nelikti ir Turino „Juventus“ klubo. Italijos žurnalistai trimituoja, kad klubo prezidentas Andrea Agnelli pranešė apie atsistatydinimą iš pareigų, kurias jis užėmė nuo 2010 metų. Būtent A.Agnelli buvo vienas aršiausių Superlygos gynėjų ir turėjo užimti naujo turnyro vadovo pareigas.

Tiesa, oficialiai apie italo pasitraukimą iš „Juventus“ dar nepranešta, tad tikėtina, jog vienas aršiausių Superlygos gynėjų ir toliau laikysis įsikibęs savo pozicijų.

„The Independent“ žurnalistas Miguelis Delaney pranešė, kad didžiulį spaudimą trauktis patiria ir neseniai naujai kadencijai patvirtintas Madrido „Real“ prezidentas Florentino Perezas. Jis karališkąjį klubą su pertrauka valdo dar nuo 2000 metų.

Taip pat skelbiama, kad dar antradienio vakarą turėtų įvykti ir visų 12 Superlygos klubų-kūrėjų atstovų susitikimas, kuriame bus sprendžiamas turnyro likimas.

Primename, kad sekmadienį apie naujos Superlygos kūrimą paskelbė 12 elitinių Europos komandų – „AC Milan“, „Liverpool“, Londono „Arsenal“, Madrido „Atletico“, Londono „Chelsea“, „Barcelona“, Milano „Inter“, Turino „Juventus“, „Manchester City“, „Manchester United“, Madrido „Real“ ir Londono „Tottenham Hotspur“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius