Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Superlygos pirmininku tapęs „Real“ prezidentas: apie neįdomią Čempionų lygą ir klubų mirtį

Madrido „Real“ prezidentas ir naujosios Superlygos vadovas Florentino Perezas teigia neabejojantis, jos UEFA neišspirs trijų komandų iš šio sezono Čempionų lygos, kurią pavadino „įdomia tik nuo ketvirtfinalio“.

F.Perezas vėlų sekmadienio vakarą buvo pristatytas kaip Superlygos pirmininkas.

„Čempionų lyga yra įdomi nuo ketvirtfinalio. Tai tiek, – sakė F.Perezas „El Chiringuito“ laidoje. – Mes žaidžiame prieš mažas komandas, kurios nėra patrauklios. Jauni žmonės tuomet nusprendžia pramogauti ir renkasi kitus to būdus. Tačiau, jei mes darytume produktą visą sezoną – penkerios rungtynės antradienį, penkerios trečiadienį – tai būtų nesustabdoma.

Kas suneštų pinigus į 15 klubų, žaidžiančių tarpusavyje kiekvieną savaitę? Tai geriausias šou pasaulyje, nieko panašaus nėra. „Real“ prieš „Manchester United“ ar „Barcelona“ prieš „AC Milan“ yra įdomiau nei „United“ prieš mažą klubelį.

Ko reikalauja pasaulis? Mes turime sirgalių Singapūre, Kinijoje, visur pasaulyje. Tai matome iš socialinių tinklų, kiek žmonių tai seka. Tai atneša pinigus.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ laimėjo Čempionų lygą 2018-siais
AFP/„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ laimėjo Čempionų lygą 2018-siais

„AC Milan“, „Liverpool“, Londono „Arsenal“, Madrido „Atletico“, Londono „Chelsea“, „Barcelona“, Milano „Inter“, Turino „Juventus“, „Liverpool“, „Manchester City“, „Manchester United“, Madrido „Real“ ir Londono „Tottenham Hotspur“ yra klubai, skelbiami kaip Superlygos įkūrėjai.

Šis uždaras turnyras, kuriame nebus sportinio principo, turėtų pakeisti Čempionų lygą.

Prieš šių 12 komandų turėtų prisijungti dar trys, o kas sezoną penkios ekipos prisijungtų prie pirmenybių, tačiau neaišku pagal kokius kriterijus.

„Šiandien su pajamomis, kurias gauname iš Čempionų lygos, mes mirsime, – teigė F.Perezas, turėdamas omenyje COVID-19 pandemijos sukeltas problemas. – Mažiau žiūrovų, mažiau pinigų. Mes visi mirtume: didieji, vidutiniai, maži klubai. Jie sako, kad naujas Čempionų lygos formatas įsigalios nuo 2024-ųjų. Mes iki tada jau būsime mirę.“

Superlyga susilaukė milžiniškos kritikos bangos tiek iš UEFA, tiek iš nacionalinių lygų, valstybių vadovų ir sirgalių.

„La Liga“ vadino projektą „savanaudišku, egoistišku ir tuos, kurie turtingi, darančiu dar turtingesniais“.

F.Perezas, beje, patikino, kad UEFA neturėtų išmesti „Real“ iš šio sezono Čempionų lygos pusfinalio.

„Jie to nedarys. Nei Madrido, nei Mančesterio. Nieko. Esu įsitikinęs. „La Liga“ taip pat nieko neišmes“, – teigė Superlygos vadovas.

Taip pat F.Perezas tikino, jog žaidėjai gali būti ramūs dėl grasinimų neleisti Superlygoje dalyvaujantiems futbolininkams atstovauti rinktinėms pasaulio ir Europos čempionatuose.

„Tai nenutiks“, – kalbėjo F.Perezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius