Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Superveteranas Gianluigi Buffonas žais dar sezoną

Turino „Juventus“ klubas paskelbė apie pratęstas sutartis su dviem ilgamečiais komandos žaidėjais – Gianluigi Buffonu ir Giorgio Chiellini.
Gianluigi Buffonas
Gianluigi Buffonas / „Scanpix“ nuotr.

„Senoji senjora“ su abiem veteranais pasirašė naujas vienerių metų trukmės sutartis.

42-ejų G.Buffonui tai bus jau 19-asis sezonas su „Juventus“ marškinėliais. 2001 m. klubą papildęs vartininkas Turiną buvo palikęs tik 2018-2019 m. sezone, kai atstovavo Paryžiaus „Saint-Germain“ komandai.

Grįžęs į Italiją G.Buffonas tapo atsarginiu „Juventus“ vartininku, kartas nuo karto pakeičiančiu lenką Wojciechą Szczesny.

Šį sezoną G.Buffonas į aikštę išbėgo per 13 rungtynių, o iš viso „Juventus“ aprangą yra vilkėjęs net 669 rungtynėse. 316 iš tų pasirodymų legendinis italas baigė nepraleidęs įvarčio.

Savo ruožtu 35-erių G.Chiellini kitas sezonas Turine bus 16-as.

Gynėjas Italijos čempionų komandą papildė 2005 m. ir per pusantro dešimtmečio su „Juventus“ apranga į aikštę išbėgo 509 rungtynėse.

Tiesa, šiame sezone vidurio gynėjas beveik nerungtyniavo dėl traumos – „Serie A“ pirmenybėse G.Chiellini spėjo sužaisti vos tris mačus.

„Juventus“ šiuo metu vis dar tęsia kovą Italijos pirmenybėse, kuriose nuo artimiausių priešininkų yra atsiplėšęs 4 taškais. Rugpjūtį „Senoji senjora“ tęs kovas ir UEFA Čempionų lygoje, kur jos laukia atsakomojo aštuntfinalio akistata su „Lyon“ klubu – pirmąjį mačą Prancūzijoje 1:0 laimėjo šeimininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius