Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Sutartomis rungtynėmis kaltinamos „Palangos“ treneris: „Naujieną sužinojau perskaitęs 15min“

Lietuvos futbolo padangėje – tiršti įtarimų debesys. Kurį laiką sutartų rungtynių šleifo sėkmingai išvengusioje A lygoje vėl skamba pavojaus varpai. Ketvirtadienio rytą Lietuvos futbolo federacija išplatino pranešimą, jog pradėtas tyrimas dėl galimai sutarto „Palangos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ mačo.
Valdas Trakys
Valdas Trakys / Alfredo Pliadžio nuotr.

Klaipėdoje vykusią dvikovą A lygos čempionai laimėjo 2:0.

15min žiniomis, įtarimų šešėlis krinta ant lygos debiutantės „Palangos“. Rungtynių metu ir prieš jas buvo lažinamasi, jog lygos naujokai patirs pralaimėjimą dideliu skirtumu.

Kai kurie epizodai tame mače iš tiesų kelia nemažai klausimų. Lygos naujokai daugiau nei valandą sėkmingai kovojo su stipriausia šalies ekipa, tačiau 62-ąją minutę „Palangos“ vartininkas iš Rusijos Antonas Cvetokas savoje baudos aikštelėje „pakirto“ Josipą Tadičių ir į šeimininkų vartus buvo skirtas 11m baudinys.

Jį realizavo Ovidijus Verbickas.

78-ąją minutę tas pats „Sūduvos“ saugas buvo paliktas visiškai laisvas baudos aikštelėje ir sulaukęs Giedriaus Matulevičiaus perdavimo iš dešinio krašto persvarą padvigubino.

Jeigu šie du epizodai ir gali sukelti įtarimų, tai pati rungtynių pabaiga tuomet akivaizdžiai prieštarauja logikai. Paskutinėmis minutėmis be kelių svarbių žaidėjų žaidusi „Palanga“ buvo arti to, kad atgaivintų intrigą. Vienas iš komandos lyderių Simonas Urbys privertė kartą Ivaną Kardumą atremti į artimą kampą spirtą kamuolį, o per teisėjo pridėtą laiką galingu smūgiu pataikė į skersinį.

VIDEO: „Palanga“ – „Sūduva“ rungtynių santrauka

Nors informacija apie šį skandalą futbolo kuluaruose jau sklandė trečiadienio vakarą, 15min kalbintas „Palangos“ komandos vyriausiasis treneris Valdas Trakys tikino, jog apie jo ekipai mestą šešėlį sužinojęs tik ketvirtadienį.

„Man tai buvo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Atsikėliau ryte labai geros nuotaikos po vakarykštės pergalės („Palanga“ netikėtai 1:0 pranoko „Trakus“ – aut.past.), atsiverčiau 15min ir tokia naujiena... Pirmą kartą apie tai sužinojau. Buvo labai netikėta, norisi sužinoti daugiau, kas ir kaip“, – kalbėjo V.Trakys.

Anot trenerio, tyrimą pradėję LFF atstovai į klubą dar nesikreipė. Vienintelis šaltinis, iš kurio pajūrio atstovai sužinojo apie įtarimus – žiniasklaida.

„Man jokių įtarimų tos rungtynės nesukėlė, tad ir komentuoti kažko daugiau negaliu. Pačiam norisi išgirsti, kas ir kaip, nes tuo netikiu. Sunku dabar kalbėti, bet po to mačo nieko įtartino aš nepastebėjau“, – tikino strategas.

Anot V.Trakio, kautis su šalies čempionais traumų išretintai komandai nebuvo lengva.

„Pastarosiose keliose rungtynėse mums sekėsi sunkiai. Turime 4–5 traumuotus žaidėjus, be kurių žaisti yra sudėtinga. Pavyzdžiui, ir vakarykščiame mače mūsų ekipai atstovavo Pirmos lygos sudėtis, tie žaidėjai, kurie dar pernai žaidė antrajame šalies divizione. Galiu tik galvą nukelti prieš kovojančius vyrus ir už tai, kiek taškų jau esame surinkę“, – kalbėjo strategas.

V.Trakio teigimu, ketvirtadienio rytą komanda rinksis į rytinę treniruotę, kurios metu ir bandys išsiaiškinti situaciją.

Nors prieš pirmenybes „Palanga“ buvo laikoma aiškia A lygos autsaidere, pajūrio atstovai sėkmingai apšilo kojas aukščiausiame divizione ir po 12 rungtynių žengia penktoje pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius