Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sužibėjęs Nerijus Valskis keičia komandą Indijoje

Geriausiu Indijos lygos snaiperiu praėjusį sezoną tapęs Nerijus Valskis keičia komandas vienoje skaitlingiausių pasaulio valstybių. Puolėjas iš Lietuvos nuo ateinančio sezono atstovaus „Jamshedpur“ klubui.
Nerijus Valskis
Nerijus Valskis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pranešama, kad N.Valskis su Džamšedpuro miesto Rytų Indijoje komanda susitarė dėl dvejų metų sutarties.

„Esu sužavėtas galimybe žaisti taip dėl futbolo pamišusiame mieste, koks yra Džamšedpuras. Miestas turi puikią futbolo istoriją, o aš noriu padėti jam iškovoti Indijos lygos taurę. Turiu nebaigtų reikalų šiuo klausimu, tad sunkiai dirbsiu, kad paversčiau „Jamshedpur“ komandą Indijos čempione. Šis klubas turi didelių ambicijų, tad nekantrauju sulaukti sezono pradžios“, – prisistatydamas sakė N.Valskis.

33-ejų lietuviui tai bus antras sezonas 1,3 mlrd. gyventojų turinčioje šalyje.

Nuvykęs į ją pernai rudenį, puolėjas sužaidė vieną geriausių sezonų – N.Valskis atstovaudamas „Chennaiyin“ klubui pelnė 15 įvarčių ir laimėjo „Auksinį batelį“, o jo vedama ekipa pralaimėjo tik turnyro finale.

„Pradžia buvo sunki, reikėjo adaptuotis, bet įsivažiavau, – 15min po pirmojo sezono Indijoje pasakojo N.Valskis. – Treneriai pasikeitė, mes žaidėme vis geriau.

Nuo pat pradžių man labiausiai rūpėjo ne asmeninis, bet komandinis tikslas. Kai klausdavo apie galimybę laimėti Auksinį batelį, vis purtydavau galvą. Išėjęs vienas prieš vartininką, nerizikuodavau ir, kai tik galėdavau, perduodavau kamuolį kitiems.

Visus įvarčius pelniau žaisdamas savo baltais „Nike“ futbolo bateliais, kuriuos po paskutinių rungtynių nusiaviau ir pagalvojau, kad būtų smagu įsirėminti. Turbūt laikysiu juos namie, kažkur matomoje vietoje.“

Naujoji N.Valskio karjeros stotelė „Jamshedpur“ komanda praėjusiame Indijos lygos sezone tarp 10-ties komandų užėmė 8-ąją vietą.

Futbolo keliauninkas N.Valskis per karjerą yra žaidęs Vilniaus „Žalgirio“, Kauno „Jėgerių“, „Šilutės“, „FBK Kauno“, Marijampolės „Sūduvos“, „Trakų“, o taip pat Baltarusijos, Latvijos, Rumunijos, Lenkijos, Izraelio ir Tailando klubuose.

Lietuvos rinktinėje jis debiutavo 2013-aisiais sulaukęs 26-erių ir per 24 rungtynes įmušė vieną įvartį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius