-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Svarbią pergalę iškovojusio „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas pripažino: „Trakai“ mus nustebino

Antrą kartą šį sezoną Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“ susitikimo baigtį nulėmė vienas įvartis. Vasario 26 d. Supertaurės rungtynėse pergalę žalgiriečiams atnešė po keitimo aikštėje pasirodęs Mahamane‘as Traore, o trečiadienį vykusiose A lygos 4 turo rungtynėse tris taškus tiksliu smūgiu išplėšė taip pat nuo atsarginių suolelio pakilęs Vytautas Lukša.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas / Youtube.com stopkadras

„Žalgirio“ ir „Trakų“ rungtynės visą laiką būna įtemptos, kietos. Vis dėlto, tai kaip ir Vilniaus derbis, principinis mūšis. Tokiose rungtynėse dažniausiai nugalėtoją lemia vienas įvartis. Reikėjo išlaukti, iškentėti ir galiausiai tą įvartį pasiekti. Tai mes ir padarėme“, – po rungtynių konstatavo „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas.

Atkakli kova vyko ne tik aikštėje. Savotišką šachmatų partiją tarpusavyje sulošė ir abiejų komandų treneriai. V.Dambrausko teigimu, „Trakų“ ekipos strategas Olegas Vasilenka šioms rungtynėms parengė naują taktinį planą ir, bent jau, pirmame kėlinyje sugebėjo nustebinti oponentus.

„Supertaurės rungtynėse varžovai žaidė su penkiais gynėjais, panašaus scenarijaus tikėjomės ir šį kartą. Tačiau pirmame kėlinyje „Trakai“ pateikė mums staigmeną, išleisdami į aikštę net keturis krašto gynėjus. Jie visi yra labai greiti, puikiai keitė vienas kitą, drąsiai jungėsi į ataką. Tai įdomi taktinė schema, pirmame kėlinyje ji mums sukėlė tam tikrų nemalonumų, o kelios jų kontratakos buvo labai pavojingos. Bet prieš antrą rungtynių dalį mes atlikome savo korekcijas ir daugiau siurprizų nebuvo. Smagu, kad pavyko įmušti, dar smagiau, kad pavyko išlaikyti koncentraciją visų rungtynių metu ir neprasileisti įvarčio“, – teigė V.Dambrauskas.

VIDEO: A lyga: „Trakai“ - „Žalgiris“

Pergalę lėmusią ataką rungtynių pabaigoje surengė po keitimo aikštėje pasirodę žalgiriečiai. Po pusantrų metų pertraukos „Žalgirio“ aprangą vėl apsivilkęs prancūzas Serge‘as Nyuiadzi atliko rezultatyvų perdavimą V.Lukšai, o pastarasis preciziškai tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

„Išbėgome į kontrataką, gavau gerą perdavimą ir įmušiau įvartį. Pačios rungtynės nebuvo lengvos, atakoje trūko aštrumo. Bet antroje susitikimo dalyje treneris pakoregavo žaidimą, davė užduotis, kurias vykdėme ir laimėjome tris svarbius taškus“, – po rungtynių pareiškė V.Lukša.

Sėkmingų keitimų dėlionėje pergalės raktą suradęs V.Dambrauskas konstatavo, kad šiuo metu labiausiai trūksta geresnės progų realizacijos.

„Mes žaidžiame gan neblogą futbolą, stengiamės dominuoti ir įgyvendinti trenerių sumanymus. Tikrai neiname į aikštę žaisti taip, kaip išeis. Aišku, kaip ir kiekvienam Žalgirio gerbėjui, norėtųsi daugiau įvarčių, geresnės progų realizacijos. Pirmame kėlinyje matėme dvi šimtaprocentines progas, antro kėlinio pradžioje taip pat buvo momentų, kai galėjome įmušti. Bet galiausiai galiu konstatuoti, kad pasiekėme pergalę, iškovojome tris taškus ir dabar galime ruoštis kitoms rungtynėms“, – teigė „Žalgirio“ strategas.

„Žalgirio“ futbolininkai A lygoje per 4 turus pelnė 4 įvarčius, o komanda iškovojo tris pergales ir surinkusi 9 taškus turnyro lentelėje užima pirmą vietą. Po keturių rungtynių 5 taškus turintys „Trakai“ kol kas pelnė tik 2 įvarčius. Pasak komandos vyriausiojo trenerio O.Vasilenkos būtent įvarčiai ir lemia pergales.

„Mes neįmušėme, o varžovai įmušė, todėl jie ir laimėjo. Kol kas mums labai trūksta kokybės atakoje. Progų mes turime, bet nesugebame jų realizuoti. Bet ties tuo dirbame ir toliau dirbsime. Kalbant apie startinės sudėties pasirinkimą, tai galiu tik pakartoti, kad mūsų komandoje yra daug žaidėjų, kurie gali žaisti keliose pozicijose. Šį kartą į startinę sudėtį išleidome žmones, kurie geriau atrodo treniruotėse ir šiai dienai yra geriausios sportinės formos“, – trumpai į žurnalistų klausimus atsakė „Trakų“ strategas.

Vis dėlto, net ir geriausia sudėtimi žaidę trakiškiai trečiadienį neprilygo žalgiriečiams. Per visas rungtynes „Trakų" futbolininkai atliko vos 4 smūgius, bet Armantui Vitkauskui pademonstruoti savo meistriškumo neteko.

„Žalgirio" futbolininkai į varžovų vartus smūgiavo 19 kartų, 7 kartus kamuolys skriejo į vartų stačiakampį. Nominaliai išvykoje žaidusiems žalgiriečiams priklausė ir kamuolio kontrolė. Jie kamuolį kontroliavo 61 proc. laiko, atliko 518 tikslių perdavimų (iš 593, 87 proc.). „Trakų" sąskaitoje – 275 tikslūs perdavimai ir 352 (78 proc.)

Šalies čempionų persvara tampa dar ryškesnė, žinant, kad susitikimui su „Trakais“ žalgiriečiai ruošėsi be septynių Lietuvos nacionalinėse ir jaunimo rinktinėse praėjusią savaitę žaidusių futbolininkų. Be to, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkūnas ir Mantas Kuklys sekmadienį Londono „Wembley“ stadione kovojo su Anglijos rinktine, o jau po kelių dienų E.Vaitkūnas ir M.Kuklys vedė „Žalgirį“ į mūšį su „Trakais“.

„Futbolininkai tik pirmadienį vakare grįžo į Lietuvą, o jau trečiadienį turėjo žaisti centrinėse A lygos 4 turo rungtynėse, kurios turėtų būti viso turo puošmena, – stebėjosi V.Dambrauskas. – Visi norime matyti geriausią futbolą, šviežius žaidėjus, bet ne visada gali tai daryti, arba tenka rizikuoti žaidėjų sveikata. Esu tuo labai nusivylęs, taip gali būti tik pas mus. Moksliškai yra įrodyta, kad futbolininkas po rungtynių per dvi dienas niekaip negali spėti atsigauti, negali žaisti visa jėga. Ir visgi jie žaidė, aukojosi ir už tai yra verti didžiausios pagarbos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius