-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 27 /19:06

Švedijos triuškinanti pergalė, kuri nepravirkdė meksikiečių

Rusijoje vykstančiame pasaulio futbolo čempionate – švedų ir meksikiečių triumfas bei vokiečių ašaros. Jekaterinburge vykusiame G grupės mače tarp Meksikos ir Švedijos abi rinktinės kovėsi dėl išlikimo ir kelialapio į atkrintamąsias, tačiau niekas nesitikėjo, kad dovaną abiem joms įteiks grupės autsaiderė Pietų Korėja. Švedai šventė triuškinančią pergalę 3:0, tačiau tolyn prasmuko ir meksikiečiai, nes kitame mače korėjiečiai sensacingai 2:0 pranoko planetos čempionų vokiečius.
Švedija pelno pirmą įvartį
Emilis Forsbergs ir Javieras Hernandezas / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame kėlinyje nė vienai komandai savo pranašumo įrodyti nepavyko, o štai po pertraukos į puikiai pirmąsias dvi rungtynes žaidusių meksikiečių vartus pradėjo kristi įvarčiai.

Iš karto po pertraukos pasižymėjo Ludwigas Augustinssonas (50 min.), netrukus Andreasas Granqvistas (62 min.) realizavo baudinį už Hectoro Moreno pražangą prieš Marcusą Bergą, o galiausiai Edsona Velazquezas (74 min.) įsimušė į savus vartus.

Ir kai atrodė, kad meksikiečių laivas stipriai pradėjo skęsti, gelbėjimosi liemenes jiems išmetė Pietų Korėjos futbolininkai, kurie kitame grupės mače didvyriškai laikėsi prieš vokiečius ir galiausiai net sensacingai laimėjo 2:0, taip palikdami pasaulio čempionus F grupės dugne.

F grupė
1. Švedija 3 2 0 1 5:2 6
2. Meksika 3 2 0 1 3:4 6
3. Pietų Korėja 3 1 0 2 3:3 3
4. Vokietija 3 1 0 2 2:4 3

Rungtynių eiga:

Rungtynių eiga:

90 min. Rungtynės baigėsi. Džiaugiasi abiejų komandų futbolininkai, nes kitame mače vokiečiai sensacingai 0:2 pralaimėjo Pietų Korėjai.

87 min. Meksika turi iniciatyvą, bet įmušti nesugeba. Bet meksikiečių dėmesys jau kitoje dvikovoje, kur vokiečiai nesugeba pralaužti korėjiečių gynybos.

81 min. Carlosas Vela turėjo nuostabią progą, bet iš metro galva nepataikė į vartus.

74 min. Meksiką ištiko nelaimė. Švedai išsimetė kamuolį iš užribio kamuolys pašokinėjo žaidėjų galvomis ir nukrito tiesiai ant Edsono Velazquezo kojos. Bet labai nesėkmingai – atšokęs nuo jos, įskriejo į vartus (0:3).

72 min. Javieras Hernandezas smūgiavo galva iš kelių metrų, bet kamuolys praskriejo virš vartų.

70 min. Meksika perėmė iniciatyvą, bet rasti kelius link vartų per sutankintą švedų gynybą buvo labai sudėtinga.

62 min. Meksikiečių laivas po truputį pradėjo skęsti. Jie prarado kamuolį viduryje aikštės ir švedai surengė greitą išpuolį, po kurio Hectoras Moreno pargriovė Marcusą Bergą. Gynėjui buvo parodyta geltona kortelė, o baudinį tiksliai realizavo Andreasas Granqvistas – 2:0. Tokia situacija dar garantavo „actekams“ kelialapį į aštuntfinalį, bet nors vienas vokiečių įvartis kitame mače su Pietų Korėja galėjo būti pražūtingas.

50 min. Antras rungtynių kėlinys puikiai prasidėjo Švedijos ekipai. Užsitęsusi jų ataka baigėsi Ludwigo Augustinssono smūgiu iš kelių metrų. Švedas smūgiavo iš gana aštraus kampo, bet labai stipriai ir Guillermo Ochoa, nors ir lietė kamuolį, bet išgelbėti nesugebėjo – 1:0.

45 min. Kėlinio pabaigoje vėl aktyvesni buvo meksikiečiai, bet pavojingiausias epizodas buvo sukurtas būtent prie „actekų“ vartų. Per pridėtą laiką pavojingai pabėgo Marcusas Bergas, bet iš maždaug 18 metrų nepataikė į vartus.

39 min. Carlosas Vela vėl iš dešinio krašto – ir vėl virš vartų.

30 min. Marcusas Bergas turi dar vieną puikią progą, bet Guillermo Ochoa pademonstruoja fantastišką reakciją ir atremia švedo smūgį vos iš kelių metrų.

17 min. Pirmasis realus pavojus prie švedų vartų. Švedai suklydo aikštės viduryje ir meksikiečiai surengė greitą išpuolį, po kurio Carlosas Vela pavojingai smūgiavo visiškai šalia vartų.

12 min. Dar viena pavojinga standartinė situacija prie meksikiečių vartų. Marcusas Bergas smūgiuoja efektingai, bet netiksliai.

5 min. Dvikovą aktyviau pradėjo švedai. Akivaizdžiai buvo matyti, kad skandinavams kur kas labiau reikalinga pergalė. Teisėjas užfiksavo Guillermo Ochoa žaidimą ranka už baudos aikštelės ribų, o tuo pasinaudojęs Emilis Forsbergas atliko galingą baudos smūgį link Meksikos vartų, bet vartininkas sugebėjo kamuolį atmušti.

Meksika: Guillermo Ochoa, Carlosas Salcedo, Miguelis Layunas, Carlosas Vela, Javieras Hernandezas, Hectoras Moreno, Hectoras Herrera, Andresas Guadrado, Edsonas Alvarezas, Hirvingas Lozano, Jesusas Gallardo.

Švedija: Robinas Olsenas, Mikaelis Lustigas, Victoras Lindelofas, Andreasas Granqvistas, Ludwigas Augustinssonas, Sebastianas Larssonas, Albinas Ekdalis, Marcusas Bergas, Emilis Forsbergas, Viktoras Claessonas, Ola Toivonenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius