-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 09

Jie rašė istoriją: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Solidžią juodą aprangą istorinei Lietuvos futbolui dvikovai pasirinkęs Vilniaus „Žalgiris“ nesudegė. Solidus pasirodymas, solidus debiutas, solidus rezultatas, solidus pirmasis taškas. Lietuvos čempionai ketvirtadienio vakarą atlaikė Bratislavos „Slovan“ išpuolius ir patys drąsiai atakavo. Nulinės lygiosios, aiškiai parodančios, kad UEFA Konferencijų lygoje „Žalgiris“ turi kur kas didesnių ambicijų nei tik dalyvauti. 15min tradiciškai vertina istorinio mačo dalyvius ir trenerio Vladimiro Čeburino darbą.
Vilniaus „Žalgiris“ Bratislavoje
Vilniaus „Žalgiris“ Bratislavoje / Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr.

Edvinas Gertmonas – 8,5

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Edvinas Gertmonas

„Žalgirio“ siena tarp virpstų ir vėl buvo nepramušta. Edvinas tradiciškai buvo vienintelis lietuvis startinėje sudėtyje ir surengė dar vieną puikų pasirodymą bei išsaugojo vartus „sausus“. Geriausias „Žalgirio“ žaidėjas šioje europinėje kampanijoje pirmajame kėlinyje per daug darbo neturėjo, tačiau po pertraukos vėl žaidė įspūdingai. 50-ąją minutę sukūrė stebuklą išbėgęs iš vartų ir ranka sulaikęs Erico Ramirezo smūgį iš poros metrų galva. Po kelių minučių vėl demonstravo geriausią savo žaidimą, kai apgynė vartus po labai pavojingai iššokusio Giorgi Čakvetadzės smūgio. Mačo pabaigoje, kai reikėjo mušti tempą, tą puikiai ir darė. Paskutinėmis pridėto laiko akimirkomis pavojingą „Slovan“ smūgį taip pat neutralizavo. Dar vienos puikios rungtynės į E.Gertmono karjeros taupyklę.

Joelis Bopesu – 6

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Joelis Bopesu
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Joelis Bopesu

Užimti dešinį gynybos kraštą kairiakojui futbolininkui nebuvo lengva. Jau ne pirmą kartą plika akimi matyti, kad ilgi Kongo DR futbolininko perdavimai į baudos aikštelę tikslą pasiekia ypač retai. Šis mačas buvo ne išimtis. Pajutę silpną „Žalgirio“ vietą, „Slovan“ antrajame kėlinyje savo daugumą atakų konstravo būtent per kairį kraštą, kur gynėsi Joelis. Bet „Žalgirio“ vartai išliko sausi, o tai gynėjui yra svarbiausia.

Mario Paveličius – 6,5

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Mario Paveličius
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Mario Paveličius

Grįžo į gynybos vidurį ir vėl atliko nemažai ilgų skersų perdavimų į zoną, kurioje plušėjo Fabienas Ourega. Tiesa, keli tokie austro bandymai vos nesibaigė rimtu pavojumi, nes po atsikirtimų visai komandai teko rimtai gintis. Baudos aikštelėje didelių pozicinių klaidų išvengė – „Žalgiris“ nepraleido.

Nemanja Ljubisavljevičius – 7

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Nemanja Lljubisavljevičius
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Nemanja Lljubisavljevičius

Solidus „Žalgirio“ gynybos ramsčio mačas. 39-ąją minutę paliko savo zoną, pakilo per aukštai ir teko prasižengti, už ką gavo geltoną kortelę. 50-ąją minutę buvo pernelyg pasyvus, pralaimėjo labai svarbią oro dvikovą E.Ramirezui ir leido venesueliečiui smūgiuoti iš kelių metrų galva, bet stebuklą sukūrė fantastiškai sužaidęs E.Gertmonas. Baigiantis rungtynėms baudos aikštelėje tvarkėsi užtikrintai. „Slovan“ šturmas pridėto laiko metu buvo silpnokas.

Petaras Mamičius – 6,5

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Petaras Mamičius
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Petaras Mamičius

Užėmė kairį gynybos kraštą ir šį kartą turėjo daugiau gynybinių funkcijų nei įprastai. Tiesa, kroatas tradiciškai kelis sykius blykstelėjo ir varžovų aikštės pusėje. Pirmo kėlinio pabaigoje suskubo prie patogiai atšokusio kamuolio ir galingai šovė iš toli – deja, virš vartų. 77-ąją minutę puikiai įvertino situaciją ir pamėgino uždirbti Jurijaus Medvedevo antrą geltoną kortelę, bet mačo arbitras iš Azerbaidžano čeko pagailėjo.

Nicolas Gorobsovas – 7,5

Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Nicolas Gorobsovas
Elvio Žaldario/FK Žalgiris nuotr./Nicolas Gorobsovas

Vėl ryšėjo kapitono raištį, vėl išvedė „Žalgirį“ į aikštę laikydamas rankoje proginį vimpiliuką su trispalve. Tradiciškai prisiėmė daug gynybinių funkcijų, užimdamas penktojo gynėjo vaidmenį, tačiau su šiomis užduotimis tvarkėsi labai solidžiai. Kita vertus, akivaizdu, kad tokiame lygyje, jo ir Marko Miličkovičiaus duetas visos atraminės zonos uždengti nesugeba – visą didžiausią pavojų šeimininkai kūrė per šią teritoriją. Tiesa, po pertraukos čia gaisrų jau kilo gerokai mažiau. „Valytojo“ funkcijas atliko puikiai, dažnai gelbėdavo savo komandos draugus, dengdamas jų paliktas zonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius