-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Tamsa LFF stadione: kas kaltas?

Ketvirtadienio Europos lygos pirmojo atrankos etapo Vilniaus „Žalgirio“ ir Dublino „Saint Patric‘s“ komandų rungtynės, vykusios Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione, baigėsi kone aklinoje tamsoje.
Stadionas paskendo visiškoje tamsoje
Stadionas paskendo visiškoje tamsoje / Skaitytojo nuotr.

Prieš maždaug 10 sekundžių iki teisėjui sušvilpiant rungtynių pabaigą visos šviesos stadione išsijungė. Tačiau po trijų minučių, žaidėjams dar nespėjus išsiskirstyti iš aikštės, šviesos vėl degė.

Retas nutikimas

LFF stadione taip nutiko pirmą kartą. Nepamena kažko panašus ir ilgametė „Žalgirio“ stadiono administratorė Stasė Morkūnaitė.

„Rungtynėms nesibaigus šviesos išsijungusios nebuvo. Nebent 1995-aisiais, kai Lietuvos rinktinė žaidė su Italija, buvo kažkas panašaus. Kai rungtynės pasibaigė, futbolininkai suėjo į rūbines, išsijungė stadiono prožektoriai. Pačiose patalpose elektra buvo. Niekas tada nepastebėjo ir dėmesio į tai neatkreipė“, – pasakojo S. Morkūnaitė.

2008-aisiais šviesa buvo dingusi Vilniaus „Sportimos“ manieže. Tuo metu jame Baltijos lygos rungtynes žaidė Vilniaus „Žalgiris“ ir Latvijos „Ventspils“. Mačą teko trupam nutraukti, kol apšvietimas vėl atsirado.

Kaltinimai – LESTO

"LESTO reikėjo kažką perjungti ar dar ką jie tenai susigalvojo ir elektrą atįjungė. O kad mačas? Iš kur jie žino? Jiems tai nerūpi. Nei pranešė ką ir išjungė“, – piktinos LFF stadiono administratorius Valerijus Kromanas.

Anot administratoriaus, elektra buvo dingusi ir šalia stadiono esančioje ligoninėje.

Licencijuodama stadioną rungtynėms, UEFA bando apsidrausti ir nuo panašių netikėtumų. Reikalaujama turėti papildomą elektros generatorių.

Dėl to, kad neturėjo prieigos prie papildomo generatoriaus, UEFA buvo uždraudusi žaisti namų rungtynes Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione „Ekranui“.

„Tam generatoriui  būtų prireikę pusės valandos. Dabar viskas išėjo geriau. Rungtynių komisaras protokole įrašė, kad problema buvo operatyviai sutvarkyta ir rungtynėms rimtos įtakos neturėjo“, – kalbėjo V. Kromanas.

„Dėl ko įvyko šis incidentas, bus sudaryta komisija ir aiškinsis priežastį. O įvyko avarinis atjungimas mūsų skirstomajame 10-ies kilovoltų įtampos tinkle. Prisidėjo ir tai, kad abonentinis stadiono kabelis netvarkingas, tai tiekimas į jį nutrūko pilnai. Jeigu jis nebūtų remontuojamas, elektra pradingusi nebūtų“, – aiškino Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatoriaus (LESTO) dispečerinio centro režimo planavimo skyriaus vadovas Ervinas Pareigis.

Ar bus sankcijos?

Ar gresia „Žalgirio“ klubui kokios nors UEFA sankcijos? To klausėme Vilniaus miesto futbolo draugijos vykdančiąją direktorę Vilmą Venslovaitienę.

„Nežinau, kokios sankcijos gali būti pritaikytos, kas būna tokiais atvejais. Kad jų yra buvę – faktas, bet kaip į tai reaguoja UEFA, negaliu pasakyti. Nors klausinėjau ir žmonių iš LFF. Todėl kažin ar galiu daug komentuoti.  Tikimės, kad bus atsižvelgta į tai, kad elektra labai greitai atsirado. Kur kas greičiau, nei būtų užgeneravęs elektrą generatorius, kas yra UEFA reikalavime. Galų gale tai ne mūsų kaltė. Stadiono savininkas – federacija. Ir LFF turi teisę jį eksploatuoti, nes UEFA yra davusi teisę rengti jame rungtynes“, – kalbėjo „Žalgirio“ vadovė.

Ji stebėjosi ne tik tuo, kad per rungtynes elektra dingo, bet ir tuo, kad labai greitai jos tiekimas buvo atnaujintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius