-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Technologijos padėjo Prancūzijos žvaigždynui palaužti Australiją

C grupės rungtynėse Kazanėje vieni favoritų Prancūzijos futbolininkai pergale 2:1 (0:0) prieš Australiją pradėjo pasaulio futbolo čempionatą. Abu nugalėtojų įvarčiai įskaityti po to, kai buvo peržiūrėti lemtingų momentų vaizdo įrašai.
C grupės rungtynės: Prancūzija – Australija
C grupės rungtynės: Prancūzija – Australija

Antoine'as Griezmannas ir Paulis Pogba turėtų būti dėkingi VAR sistemos ir vartų linijos technologijoms už pergalę pirmosiose pasaulio čempionato rungtynėse.

Prancūzai neparodė visos galios, bet buvo verti dviejų įvarčių antrajame kėlinyje.

Iš pradžių A.Griezmannas buvo nugriautas baudos aikštelėje – rungtynių teisėjas 11 metrų baudinį skyrė praėjus minutei po epizodo, sulaukęs asistentų signalo ir peržiūrėjęs vaizdo įrašą.

A.Griezmannas realizavo 11 metrų baudinį, bet jau po keturių minučių Australija išlygino rezultatą, kai 68 minutę ranka į kamuolį sužaidė Samuelis Umtiti, o 11 metrų baudinį įmušė Mile'as Jedinakas.

Pergalingą įvartį Prancūzijai pelnė Paulis Pogba. Po jo atakos kamuolys pakilo ir aukšta trajektorija nusileido į australų vartus. Nors nuo skersinio į žemę atšokęs kamuolys iššoko, vartų linijos technologija parodė: vienas centimetras nulėmė, jog įvartis buvo.

Tai pirmosios rungtynės C grupėje, kurioje sekmadienį dar žais Peru ir Danija.

Svarbiausius rungtynių Kazanėje momentus fiksavo 15min.

Antrasis kėlinys

95 min. Prancūzija iškovojo pergalę 2:1. Ji nedominavo rungtynėse, bet technologijos padėjo užfiksuoti du įvarčius.

82 min. Įvartis! Prancūzija įsiveržė į priekį 2:1 po P.Pogba įvarčio.

Reta ir graži prancūzų ataka per aikštės vidurį baigėsi P.Pogba keistu smūgiu – būdamas per maždaug trylika metrų nuo vartų jis koja pasiekė kamuolį, kurį lietė ir australų gynėjas – kamuolys keista trajektorija perskriejo vartininką ir, atšokęs nuo skersinio nusileido per centimetrą už vartų linijos. Kamuolys iššoko iš vartų, bet linijos technologijos įtikino, kad įvartis įskaitytas teisingai.

A.Griezmaną aikštėje pakeitė Olivier Giroud. Gal Londono „Chelsea“ puolėjas irgi pralauš australų gynybą?

62 min. Įvartis! Australai išlygino rezultatą – 1:1 – irgi pelnę 11 metrų baudinį. Tai Mile'as Jedinakas iš Birmingemo „Aston Villa“ klubo pasiuntė kamuolį į kitą vartų pusę nei šoko Prancūzijos vartininkas H.Llorisas.

Už 11 metrų baudinį australai vyno butelį turėtų pastatyti Samueliui Umtiti . Šis „Barcelona“ gynėjas kyštelėjo kumštį ir juo palietė iš aukštai atskriejusį kamuolį. Akivaizdus žaidimas ranka.

Russia Soccer WCup France Australia
Russia Soccer WCup France Australia

58 min. Įvartis! A.Griezmannas puikus šūvis į vartų kampą iš 11 metrų baudinio – australų vartininkas liko stovėti per vidurį lyg suakmenėjęs. 1:0 Prancūzijos naudai.

Įdomiausia, kad 11 metrų baudinys nebuvo užfiksuotas iš karto. Teisėjui prireikė VAR sistemos, kad įsitikintų, kad Joshas Risdonas nuvertė prieš vartus pabėgusį A.Griezmanną. Iš pradžių arbitrui matyt pasirodė, kad australas slysdamas žole lietė kamuolį pirmiau, o ne prancūzo koją. Tačiau po minutės žaidimas buvo sustabdytas, teisėjas peržiūrėjo momento vaizdo įrašą ir parodė ranka į 11 metrų žymę.

Didier Deschamps auklėtiniai bando greitinti žaidimą, bet pirmosios antrojo kėlinio minutės tekėjo ramiai. Išskyrus australo šiurkštų veiksmą, kai jis patikrino varžovo dantis, nieko ypatinga.

Pirmasis kėlinys

Prancūzijos futbolininkai turėjo iniciatyvą pirmajame kėlinyje, bet mačo pradžioje sukurtas atakų škvalas vaisių neatnešė, o vėliau išskirtinių progų mačo favoritai nebesukūrė. Pirmasis kėlinys baigėsi 0:0.

Australijos gynėjai Trentas Sainsbury and Joshua Risdonas atlieka puikų darbą, darydami viską, kad A.Griezmannui ir K.Mbappe gauti kamuolį būtų kuo sunkiau. Pagal trenerio Berto Van Marwijko nurodymus sukurta taktika veikia – australai ginasi visai patikimai.

„Scanpix“ nuotr./C grupės mačas: Prancūzija – Australija
„Scanpix“ nuotr./C grupės mačas: Prancūzija – Australija

16 min. australai vos nepelnė įvarčio, kai po iš pirmo žvilgsnio nepavojingo baudinio prancūzas Corentinas Tolisso lietė savo kamuolį ir privertė reakciją pademonstruoti savo tautietį Hugo Llorisą. Šis nemiegojo ir išgelbėjo nuo netikėto įvarčio. Bet šiaip prancūzai kontroliuoja rungtynių eigą, nors rezultatas vis dar 0:0.

Prancūzai atakų šuoru pradėjo mačą. Antoine'as Griezmannas patikrino australus smūgiu iš toli 5 minutę. Jo spyrį sugėrė vartininkas.

Jau antrą minutę K.Mbappe prasiveržimas baigėsi smūgiu iš krašto – tik kampas buvo per aštrus, tad Australijos vartininkas Matas Ryanas atrėmė smūgį.

„Scanpix“ nuotr./C grupės mačas: Prancūzija – Australija
„Scanpix“ nuotr./C grupės mačas: Prancūzija – Australija

Prancūzijos rinktinės starto sudėtis: Hugo Llorisas (Londono „Tottenham Hotspur“, Anglija); Benjaminas Pavardas („Stuttgart“, Vokietija), Raphaelis Varane'as (Madrido „Real“, Ispanija), Samuelis Umtiti („Barcelona“, Ispanija), Lucas Hernandezas (Madrido „Atletico“, Ispanija); Paulis Pogba („Manchester United“, Anglija), Corentinas Tolisso (Miuncheno „Bayern“, Vokietija), N'Golo Kante (Londono „Chelsea“, Anglija); Kylianas Mbappe („Paris Saint Germain“), Antoine'as Griezmannas (Madrido „Atletico“, Ispanija), Ousmane'as Dembele („Barcelona“, Ispanija).

Australijos rinktinės sudėtis: Matas Ryanas („Brighton“, Anglija); Joshas Risdonas („Western Sydney Wanderers“), Markas Milliganas („Al Ahli“, Saudo Arabija), Trentas Sainsbury (Ciuricho „Grasshoppers“, Šveicarija), Azizas Behichas („Bursaspor“, Turkija), Mile'as Jedinakas (Birmingemo „Aston Villa“, Anglija), Aaronas Mooy („Huddersfield Town“, Anglija), Mathew Leckie (Berlyno „Hertha“, Vokietija), Tomas Rogicius (Glazgo „Celtic“), Robbie Kruse („Bochum“, Vokietija), Andrew Nabboutas (Uravos „Red Diamonds“, Japonija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius