-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Teisėjavimo skandalas Ispanijos futbolo čempionate: išgelbėta „Barcelona“ ir nuskandintas Madrido „Real“ klubas

Ispanijos futbolo čempionate – teisėjavimo skandalas. Didžiulę diskusijų audrą sukėlė arbitrų klaidos, vienu atveju – padėjusios „Barcelona“ klubui, o kitu – nuskriaudusios Madrido „Real“ ekipą.
Lionelis Messi įmušė du įvarčius
Lionelis Messi įmušė du įvarčius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrąją čempionato savaitę „Barcelona“ keliavo į Pamploną, kur susigrūmė su vietos „Osasuna“ vienuolike. Pernai katalonai iš šio Navaros regiono miesto grįžo be taškų.

Atrodė, kad žaibas trenks į tą pačią vietą ir antrąsyk, kuomet Joseba Llorente pirmajame kėlinyje išvedė šeimininkus į priekį, o šie persvarą išlaikė iki 76 minutės.

Tačiau „Barcelona“ tuomet sulaukė netikėtos pagalbos – iš teisėjo Munizo Fernandezo, nepastebėjusio nuošalės atakoje, kurios pabaigoje Lionelis Messi atstatė dvikovos pusiausvyrą.

Negana to, iš aikštės už teisėtus protestus buvo pašalintas „Osasuna“ saugas Francisco Punalis. Jam iš karto buvo parodyta raudona kortelė.

Išmušti iš vėžių ir praradę vieną žaidėją „Osasuna“ futbolininkai netrukus praleido antrą įvartį – dar kartą pasižymėjo L.Messi (80 min.) – ir buvo priversti palikti aikštelę nuleistomis galvomis.


Dėmesio centre atsidūrė ir kitas arbitras – Miguelis Perezas Lasa‎, padaręs rungtynių nugalėtoją lėmusią klaidą Madrido „Real“ ir „Getafe“ rungtynėse.

Iki 74 minutės švieslentėje degė du vienetai – į Gonzalo Higuaino įvartį tiksliu smūgiu galva atsakė Juanas Valera.

Tuomet greitos kontratakos metu Adrianas Colunga sužaidė ranka, taip įgydamas neleistiną pranašumą prieš Raulį Albiolį. Arbitras taisyklių pažeidimo nepastebėjo, o viso to rezultatas – nuginkluotas Ikeras Casillasas.

Susikrimtęs Jose Mourinho į aikštę metė krūvą puolėjų, kurie nesugebėjo pasidalinti kamuoliu ir „Getafe“ šventė kontraversišką pergalę 2:1.

Paskutinėmis rungtynių akimirkomis raudoną kortelę prieš save dar išvydo ant atsarginių suolo sėdėjęs Fabio Coentrao.


Taip po pirmųjų dviejų Ispanijos futbolo čempionato turų viršūnėje įsitaisė „Barcelona“ ir „Rayo Vallecano“ (po 6 tšk.), o čempiono titulą ginantis Madrido „Real“ (1 tšk.) kol kas – tik 15-as.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius