Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismo sprendimas leis LFF stadione sutvarkyti apšvietimą

Teismas nustatė, kad Lietuvos futbolo federacija (LFF), įsigydama buvusį futbolo klubo „Vėtra“ stadioną, kartu įsigijo apšvietimo stulpus bei švieslentę ir pripažino šį turtą LFF nuosavybe. Šis sprendimas atvėrė kelią LFF stadione pagal UEFA reikalavimus sutvarkyti apšvietimą ir organizuoti UEFA lygio varžybas.
LFF stadionas
LFF stadionas / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Vilniaus apygardos teismas šią savaitę atmetė bankrutuojančio futbolo klubo „Vėtra“ atstovų ieškinį, kuriuo prašyta pripažinti turtą klubo nuosavybe bei uždrausti LFF juo naudotis. Teismas taip pat panaikino laikinąsias apsaugos priemones, draudžiančias demontuoti stulpus ar taikyti jiems kitą fizinį poveikį.

Pasak LFF teisininko Antano Paulausko, teismo sprendimas yra itin svarbus, nes dabar klubas galės įgyvendinti savo planus senuosius stulpus pakeisti naujais, kad apšvietimas stadione atitiktų tarptautinės futbolo asociacijos UEFA reikalavimus.

Tikėtina, kad federacija dabar statys naujus apšvietimo bokštus. Tuo metu švieslentė stovi, bet neveikia – federacija taip pat turi planų įrengti naują

„Futbolo klubo „Vėtra“, kuris dabar bankrutuoja, atstovai buvo pareiškę pretenzijas į apšvietimo bokštus ir švieslentę, teigdami, kad šie objektai buvo LFF neįgyti nuosavybės teise ir visą laiką priklausė „Vėtrai“. Jie taip pat teigė, kad LFF pažeidė jų teises, naudojosi objektais neteisėtai ir turėtų sumokėti tam tikrą kompensaciją.

Jie buvo apskaičiavę ir nuostolių dydį, kuris viršijo 0,5 mln. litų (apie 145 tūkst. eurų) už trejus metus – nuo to meto, kai LFF įsigijo stadioną iki ieškinio pateikimo. (...) Teismas pripažino, kad „Vėtrai“ šie objektai nepriklausė jau po to, kai ji perleido turtą „DNB lizingui“, o federacija, įsigijusi šį turtą, įsigijo ir švieslentę su apšvietimo stulpais, kurie yra neatsiejama stadiono dalis“, – BNS teismo sprendimą komentavo LFF teisininkas.

Jis teigė, kad teismo proceso metu taikytos laikinosios apsaugos priemonės neleido įrengti stadioną taip, kad jame galėtų vykti UEFA atrankos į Europos futbolo čempionatą varžybos.

„Nustatyta, kad apšvietimas LFF stadione labai ženkliai neatitinka reikalavimų. Su ekspertais prieita išvados, kad būtina statyti naujus apšvietimo bokštus, bet dėl taikyto draudimo federacija jų statyti negalėjo, nes buvo draudžiama demontuoti senuosius“, – sakė A.Paulauskas.

Anot jo, dėl to buvo iškilusi grėsmė Lietuvos futbolo rinktinės varžyboms pernai rudenį su Estija ir Slovėnija. LFF šiek tiek pagerinus apšvietimą senuosiuose bokštuose, UEFA varžybas organizuoti vis dėlto leido, tačiau įspėjo, kad daugiau tokios išimtys nebus taikomis.

„Tikėtina, kad federacija dabar statys naujus apšvietimo bokštus. Tuo metu švieslentė stovi, bet neveikia – federacija taip pat turi planų įrengti naują“, – sakė jis.

Lietuvos apeliacinis teismas taip pat šią savaitę atmetė „Vėtros“ prašymą išplėsti laikinąsias apsaugos priemones, t. y. uždrausti be raštiško klubo sutikimo atnaujinti minėtą įrangą bei skirti po tūkst. litų baudą už kiekvieną pažeidimo dieną, skaičiuojant nuo 2014 metų rugsėjo 1-osios. Bankrutuojančios „Vėtros“ atstovai tikina, kad LFF, išardydama apšvietimo stulpų pamatus, juos nukeldama atnaujinti, pablogino bokštų būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius