Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Teismo sprigtą gavęs Vilniaus „Žalgiris“ kumščiais mosuoja toliau: „Tai yra nesportiškas kauniečių pergalės šokis“

Penktadienį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė informacija, esą Lietuvos Aukščiausias teismas priėmė galutinį sprendimą Vilniaus „Žalgiris“ ir „Kauno Žalgiris“ byloje dėl ŽALGIRIO žymens naudojimo. Joje teigiama, kad teismo sprendimu kauniečiams buvo suteiktas leidimas naudoti savo pavadinime „Žalgirio“ vardą.
Vilma Venslovaitienė
Vilma Venslovaitienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kauniečiai šį Aukščiausiojo teismo sprendimą pavadino savo pergale ir pareiškė, kad tai yra istorijos pabaiga. Tačiau Vilniaus „Žalgiris“ klubo nuomone, trimituoti apie pergalę neprasidėjus rungtynėms yra blogas ženklas.

Šiais metais 70-ąjį gimtadienį švenčiantis „Žalgirio“ futbolo klubas nori atkreipti dėmesį, jog byla dėl „Žalgirio“ vardo naudojimo Kauno futbolo komandos pavadinime dar net neprasidėjo, o iki šiol vyko tik klausimo dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo Kauno komandos veikloje nagrinėjimas.

Iš tiesų, „Žalgiris“ šių metų liepos 14 d. buvo informuotas, kad Aukščiausias teismas panaikino 2016 m. balandžio 20 d. Vilniaus apygardos teismo Civilinių bylų skyriaus teisėjų kolegijos nutartį dėl Futbolo klubui „Kauno Žalgiris“ taikytinų laikinųjų apsaugos priemonių. Verta pastebėti, kad ši nutartis, kuria „Kauno Žalgiriui“ buvo draudžiama savo sportinėje ir (ar) ūkinėje komercinėje veikloje, susijusioje su futbolu, bet kokiu būdu ir forma naudoti žymenį ŽALGIRIS, įskaitant šio žymens naudojimą futbolo komandos ir (ar) juridinio asmens pavadinime, reklamoje, komercinėje dokumentacijoje, interneto tinklalapiuose, domenų pavadinimuose ir taip toliau, nebuvo veiksminga, nes Kauno komanda ją paprasčiausiai ignoravo.

Vilniaus „Žalgirio“ teisininkės Giedrės Domkutės teigimu, šalies žiniasklaidoje minima Lietuvos Aukščiausiojo teismo nutartis ginčo dėl ŽALGIRIO žymens naudojimo iš esmės neišsprendė ir, priešingai nei skelbiama, nekonstatavo, kad šis žymuo Kauno komandos pavadinime yra naudojamas teisėtai.

„Ši nutartis tik išaiškino, kur turėtų būti nagrinėjamas vienas iš daugelio byloje keliamų reikalavimų bei pasisakė dėl futbolo klubo „Kauno Žalgiris“ atžvilgiu pritaikytų laikinųjų apsaugos priemonių – laikino draudimo naudoti žymenį ŽALGIRIS klubo veikloje panaikinimo“, – paaiškino Domkutės ir partnerių advokatų kontoros „AAA LAW“ advokatė.

Anot G.Domkutės, pagrindinė byla, kilusi dėl žymens ŽALGIRIS naudojimo ir klausimo, ar turės futbolo klubas „Kauno Žalgiris“ teisinį pagrindą ateityje naudoti ženklą ŽALGIRIS futbolo veikloje dar nėra pradėta iš esmės nagrinėti ir jokie sprendimai šioje byloje dar nėra priimti. Tikėtina, kad Vilniaus apygardos teismas kaip pirmosios instancijos teismas šią bylą pradės nagrinėti šių metų rudenį.

„Žalgiris“ dar kartą pabrėžia, kad Kauno „Žalgirio“ vadovų džiaugsmas yra šiek tiek per ankstyvas. Esame įsitikinę, kad futbole, taip pat kaip ir krepšinyje, turi būti tik vienas „Žalgiris“, – rašoma klubo pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius