-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teroro akto šešėlis: dvikovą su Lietuva Londonas pasitinka sustiprintomis saugumo pajėgomis

Savaitės viduryje kraupų sukrėtimą išgyvenusi ir kelias dienas gedulo nuotaikomis gyvenusi Anglijos sostinė iš lėto keliasi. Informacijos apie ant Vestminsterio tilto įvykdytą teroro aktą mažėja ir žinių reportažuose, ir dienraščių puslapiuose, o futbolo rinktinės pergalė sekmadienio mače su Lietuva vietos gyventojų nuotaikas dar labiau praskaidrintų.
Sustiprintas saugumas prie „Wembley“ stadiono
Sustiprintas saugumas prie „Wembley“ stadiono / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anglija sukrėsta, įbauginta, bet neparklupdyta. Bet tai, kas įvyko trečiadienį, vietos gyventojus ir saugumo tarnybas vėl privertė viską pervertinti iš naujo.

Kraupus išpuolis nusinešė penkių žmonių gyvybes, o dar apie pusšimtis buvo sužeistų.

Brutali ataka įvyko ant Vestminsterio tilto, šalia Didžiojo Beno laikrodžio bokšto – vieno iš Jungtinės Karalystės sostinės simbolių, pritraukiančio milijonus turistų, stūksančio virš Parlamento rūmų.

Pilką visureigį vairavęs užpuolikas rėžėsi į pėsčiuosius ant tilto, o vėliau sudaužė mašiną atsitrenkęs į apsauginį atitvarą prie tvoros, juosiančios budriai saugomą parlamento rūmų kompleksą.

15min nuotr./Kaip buvo surengta ataka Londone
15min nuotr./Kaip buvo surengta ataka Londone

Vėliau peiliu ginkluotas užpuolikas įbėgo pro parlamento komplekso vartus ir mirtinai subadė 48 metų policininką, galiausiai pats buvo nušautas kito pareigūno.

Šis išpuolis Britanijos valdžios centre iš pradžių sukrėtė, po to pasėjo paniką. Ramybė jau grįžta į Londono gatves, tačiau sekmadienio dvikovą Londonas pasitiks gerokai sugriežtinęs saugumą.

Nors rungtynių išvakarėse „Wembley“ stadiono prieigose buvo galima pamatyti tik vieną kitą policijos pareigūną, skelbiama, jog mačo dieną viskas bus kitaip.

Teigiama, jog sekmadienį vietos policija imsis visų saugumo priemonių ir net ketinama panaudoti tokį patį planą, kurio specialiosios tarnybos ėmėsi per anglų rungtynes su Prancūzija, vykusias iš karto po 2015-aisiais metais kruvinų išpuolių Paryžiuje.

„Scanpix“ nuotr./Pareigūnas šalia „Wembley“ stadiono
„Scanpix“ nuotr./Pareigūnas šalia „Wembley“ stadiono

Teigiama, jog prieš rungtynes ir jų metu stadione bei jo prieigose dirbs kur kas daugiau policininkų nei įprastai, taip pat bus vykdoma sustiprinta futbolo sirgalių patikra ir kontrolė.

Prieš rungtynes ir jų metu stadione bei jo prieigose dirbs kur kas daugiau policininkų nei įprastai, taip pat bus vykdoma sustiprinta futbolo sirgalių patikra ir kontrolė.

Šiomis dienomis Anglijos futbolo asociacijos (FA) svarbiausi asmenys netgi buvo susitikę su Londono policijos vadovais ir aptarė susidariusią padėtį.

„Visiems sirgaliams, stengiantis išvengti spūsčių, patariama atvykti į stadioną kur kas anksčiau nei įprastai, nes dėl sugriežtintų saugumo priemonių patekti į areną bus gerokai sunkiau“, – rašoma policijos ir FA išplatintame bendrame pareiškime.

Trečiadienio įvykiai pakoregavo ir rungtynių organizatorių išankstinius planus. Prieš kurį laiką FA planavo prieš rungtynes pagerbi neseniai Anapilin iškeliavusį buvusį šalies rinktinės trenerį Grahamą Taylorą. Dabar rungtynės prasidės tylos minute pagerbiant trečiadienio išpuolio aukas.

Tylos minutėmis prasidėjo ir visos šį savaitgalį Anglijos žemesniuose divizionuose vykusios rungtynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius