Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariama, kad Lietuvoje buvo perkamos futbolo rungtynės, taip legalizuojami iš kontrabandos ir prostitucijos uždirbti pinigai

Lietuvos prokurorai pradeda ikiteisminį tyrimą dėl galimai nupirktų futbolo varžybų. Įtariama, kad iš rungtynių, kurių rezultatas buvo žinomas iš anksto, pelnėsi nusikaltėliai – per lažybų bendroves jie legalizuodavo nešvariai uždirbtus pinigus.
Futbolas
Futbolas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip ir kitose šalyse, taip ir Lietuvos futbolo čempionato rungtynes ne vienerius metus stebi UEFA partnerė „Sportradar“, kuri analizuoja šimtų lažybų kontorų duomenis ir pagal lažinimosi tendencijas nustato potencialiai įtartinas rungtynes.

Šioje sistemoje per pastaruosius metus sukauptą informaciją LFF šią savaitę perdavė Vilniaus apygardos prokuratūrai.

Siekiant atkreipti dėmesį į sutartų rungtynių ir nelegalių lažybų klausimo problematiką, LFF šiemet inicijavo diskusijas su svarbiausiomis valdžios ir sporto institucijomis, į Lietuvą pasidalinti žiniomis pakvietė UEFA atstovus.

LFF pažymi, kad šis žingsnis nėra susijęs su vienu konkrečiu įvykiu, o turėtų būti traktuojamas ilgalaikio prevencinio darbo rezultatas. LFF yra  pasirengusi toliau aktyviai bendradarbiauti su teisėsauga ir suteikti visą reikiamą pagalbą.

Atnaujinta 18.58 val. Kaip pranešė LNK Žinios, Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edvinas Eimontas teigė, kad įtariama, jog per lažybų bendroves perkant rungtynes buvo legalizuojami nelegaliais būdais uždirbti pinigai. Taip neva legalizuojami iš neteisėtos prekybos, kontrabandos, prostitucijos uždirbti pinigai. 

Įtarimai gali kristi ne tik futbolo klubams, bet ir pavieniams žaidėjams ar teisėjams. Tiriamos trijų Lietuvos futbolo lygų varžybos. Jeigu bus įrodyta klubų kaltė, jiems gresia išmetimas iš lygos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius