Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Tik Rusijoje: skandalingas stadiono atidarymas – trys raudonos kortelės ir dirvonai aikštėje

Šeštadienį buvo oficialiai atidarytas naujasis Sankt Peterburgo futbolo stadionas „Krestovsky“, kuriame turėtų vykti pasaulio futbolo čempionato kovos. Tiesa, rungtynės tarp Sankt Peterburgo „Zenit“ ir „Ural“ tapo skandalu.
Atidarymo mačas virto skandalu
Atidarymo mačas virto skandalu / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

69 tūkst. vietų stadione numatytas Konfederacijų taurės finalas ir pasaulio čempionato pusfinalis, tačiau pirmasis blynas gerokai prisvilo.

Atidarymo rungtynėse buvo užpildytos tik 21 tūkst. vietos, nes organizatoriai nusprendė neatidengti antrojo aukšto. Stogas taip pat buvo privertas, nes jis vis dar yra skylėtas ir visiškai neapsaugo nuo lietaus.

Po rungtynių abi komandos skundėsi ir dėl aikštės kokybės, kuri vietomis buvo užlopyta dirbtine danga. Negana to, statybininkams reiks perdaryti VIP ložes, kurios neatitinka standartų.

Pačios rungtynės sukėlė pasipiktinimo audrą visoje šalyje. „Zenit“ 2:0 nugalėjo svečius iš „Ural“, kai teisėjas parodė net tris raudonas korteles.

Sankt Peterburgo ekipai įvarčius įmušė Branislavas Ivanovičius ir Yohanas Mollo.

Svečių ekipa rungtynes baigė tik su aštuoniais žaidėjais, kai buvo pašalinti Ericas Bicfalvi, Romanas Pavlyuchenko ir Romanas Yemelyanovas.

Po rungtynių „Ural“ atstovai neslėpė, kad teisėjai darė viską, kad mačą laimėtų šeimininkai. Klubo prezidentas Grigorijus Ivanovas teisėjų darbą palydėjo sarkastiškais plojimais.

Šio stadiono statybos Rusijai jau kainavo 677 mln. eurų. Biudžetas vis augo, kai statybų rangovai nesugebėjo laiku pabaigti projekto. Galiausiai kilo skandalas, kad stadiono statybai buvo išnaudojami šiaurės korėjiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius