-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tikslas – pasiektas: „Gintra-Universitetas“ vėl žais Čempionių lygoje

Lietuvos moterų futbolo čempionės Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės antrus metus iš eilės peržengė UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyro barjerą ir vėl žais pagrindiniame turnyre. Tai mūsiškėms buvo pavykę padaryti ir pernai, kai Gruzijoje jos laimėjo atrankos turnyrą, o savo pasirodymą baigė tik ketvirtfinalyje, kur teko suremti ginklus su galingąja „Barcelona“.
Šiaulių „Gintra-universitetas“
Šiaulių „Gintra-universitetas“ / nuotr. fkgintra.lt

Lemiamose atrankos grupės rungtynėse šiaulietės Alytuje 9:0 (4:0) sutriuškino Bulgarijos čempionę Sofijos „FC NSA“ ir surinkusios 7 taškus 9-oje atrankos grupėje užėmė pirmąją vietą bei tiesiausiu keliu žengė tolyn.

Jau prieš šį susitikimą buvo aišku, kad „Gintros-Universiteto“ komanda, siekdama kelialapio tolyn, turi siekti į bulgarių vartus pelnyti kaip įmanoma daugiau įvarčių. Būtent su tokia užduotimi į aikštę žengusios Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės darbo ėmėsi labai greitai – 13-ąją minutę kamuolį į vartus pasiuntė pirmą kartą atrankoje pasižymėjusi Simona Veličkaitė.

VIDEO: UWCL QR: Gintra-Universitetas - FC NSA

Vos po kelių akimirkų standartinę padėtį išnaudojusios šiaulietės pasiekė antrąjį įvartį, o varžovių triuškinimą pradėjo Jelena Čubrilo, kuri 22-ąją minutę išnaudojo savo progą – 3:0.

Iki pertraukos aikštės šeimininkėms pavyko dar kartą nubausti varžovių gynybą, kai pasižymėjo Isadora Freitas – 4:0.

Po pertraukos „Gintra-Universitetas“ vadžių neatleido ir toliau spaudė varžoves. 55-ąją susitikimo minutę smūgiu iš toli penktąjį įvartį pelnė Dovilė Gailevičiūtė.

Puikų solo reidą bulgarių baudos aikštelėje surengusi J.Čubrilo paleido kamuolį į viršutinį vartų kampą ir dar padidino atotrūkį – 6:0. Per likusį laiką gintrietėms pavyko pelnyti dar tris įvarčius, o galutinis arbitrės švilpukas užfiksavo triuškinančią pergalę rezultatu 9:0.

UEFA moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio etapas vyks rugsėjo 12-13 bei rugsėjo 26-27 dienomis. Lietuvos čempionių varžovės paaiškės jau šį penktadienį, rugpjūčio 17 dieną kai UEFA būstinėje Nione bus ištraukti šio etapo burtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius